Agrologi (AMK)

Etelä-Pohjanmaa on vahvaa biotalouden aluetta. Ilmajoen agrologikoulutus tarjoaa monipuolisia opintoja, jolloin valmistuttuasi voit sijoittua erilaisiin maatalouteen ja maaseutuun liittyviin tehtäviin. Olemme Suomen suurin agrologien kouluttaja.

Agrologiopinnot

Agrologi on agrobiotalouden osaaja. SeAMKissa voit ottaa haltuun koko ruokaketjun pellolta pöytään! Opiskelusi punaisena lankana on ruoka: sen tuotanto, taloudellisuus, laatu, ympäristöasiat, lainsäädäntö, energia ja markkinointi.

Ensimmäiseen ja toiseen opiskeluvuoteen kuuluvat alan perusopinnot kasvi- ja kotieläintuotannosta, teknologiasta, liiketoiminnasta, metsätaloudesta sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta.

Kolmantena ja neljäntena opiskeluvuotena syvennetään osaamista joko maatalous- ja maaseutuyritysten liiketoiminnassa tai maatalousyrityksen tuotantoprosesseissa, jossa opintojaan voi painottaa joko kotieläintuotantoon ja niiden hyvinvointiin tai kasvituotantoon. SeAMKin agrologiopinnoissa voit suuntautua myös elintarviketuotantoon. Opiskelet elintarvikkeiden tuotekehitykseen liittyviä opintoja bio- ja elintarviketekniikan opiskelijoiden kanssa.

Kansainvälisyys on osa opiskelujasi. Voit opiskella ja harjoitella myös ulkomailla yhteistyökorkeakouluissamme ja yrityksissä. Maatilaharjoittelu ja erikoistumisharjoittelu Tanskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa on suosittua.

Voit valita agrologiopintojen lisäksi opintojaksoja myös SeAMKin muilta aloilta.

Opiskelu agrologiksi

Opiskelua rytmittävät eläinten lisääntymiskierto sekä vuodenajat kasvu-ja korjuukausineen pellolla ja metsissä. Teoriaopetuksen lisäksi opiskelijat ovat käytännön työ- ja harjoitustilanteissa ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Käytännönläheisen opiskelun tekevät mahdolliseksi laboratorio- ja opetustilat sekä monipuolinen opetusmaatila.

Toisen opiskeluvuoden jälkeisenä kesänä opiskellaan muutaman viikon jakso, jolloin havainnoidaan kasvukautta ja tehdään mittauksia sekä testauksia. Erilaisia tutustumiskäyntejä on runsaasti, esimerkiksi noin viikon mittainen Euroopan-matka antaa tuulahduksen muiden maiden maatalouskulttuurista.

Harjoitteluihin kuuluvat maatilaharjoittelu ja erikoistumisharjoittelu Suomessa tai ulkomailla. Maatilanharjoittelun useimmat opiskelijat tekevät ensimmäisen opintovuoden kesällä ja erikoistumisharjoittelun kolmantena opintovuoden jälkeen.

Agrologi töissä

Agrologi on maaseudun kehittäjä
Agrologeille on tarjolla monipuolisia työtehtäviä ja he työllistyvät hyvin. Agrologi työskentelee neuvojana, hallinnon, koulutuksen ja tutkimustoiminnan asiantuntijana, maaseudun kehittäjänä sekä kaupan, teollisuuden ja pankkien palveluksessa.

Kehittyvillä maatiloilla tarvitaan amk-tasoista osaamista, joten useat agrologit toimivat yrittäjinä. SeAMKista valmistuneista agrologeista noin 30 prosenttia toimiikin yrittäjinä. 


Haku agrologiopintoihin

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Agrologi (AMK) -koulutus on tarjolla kevään 2017 yhteishaussa päiväkoulutuksena 15.3 - 5.4.2017.

Hakuohjeet Valintaperusteet Valintakokeet ja ennakkoaineisto Aiempia valintakokeita

 

Opintopolku_Liikennemerkki_logo.png

 

Lisätietoja

Opintosihteeri
Mari Nuotio
mari.nuotio(a)seamk.fi
puh. 020 124 5327
Tavattavissa Ilmajoen kampuksella ke-to klo 9-15 ja Framilla ma-ti, pe klo 9-15


Koulutuspäällikkö

Anu Katila
anu.katila(a)seamk.fi
puh. 040 830 2430

Lyhyesti

Agrologi (AMK)

KOULUTUKSEN LAAJUUS
240 op, 4 vuotta

 

KEVÄÄN HAKU 15.3 - 5.4.2017

ALOITUSPAIKAT
Päiväkoulutus: 50

VALINTAKOE
30.5.2017
Huom! Ennakkoaineisto. Lisätietoa valintakokeet- sivulla.

OPINTOJEN ALOITUS
Syksy 2017

Lisätietoja hakemisesta

Monimuotototeutus
Agrologiksi voi opiskella myös työn ohessa aikuiskoulutuksessa. Monimuoto-opinnot kestävät noin 3,5 vuotta.

maaseutuelinkeinot_aikuiset_310x180.png 

 

 

 

Lisää ruokaketjuosaamista

 

 

SeAMK Elintarvike ja maatalous
Ilmajoentie 525
60800 Ilmajoki

> KARTTA
Ylös / Up