fi/Koulutus/Koulutusalat/AMK-tutkinnot/Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka

Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka

Tule opiskelemaan automaatioinsinööriksi

Automaatiotekniikan insinööri on näkyvä vaikuttaja teollisuudessa, liikenteessä, autoissa ja rakentamisessa. Automaatiotekniikan insinöörikoulutuksessamme voit suuntautua mieltymyksesi mukaan joko koneautomaatioon tai sähköautomaatioon.

Palkitut Suomen kärkipään laboratoriomme mahdollistavat käytännönläheisen oppimisen ja teoreettisen tiedon yhdistämisen käytännön työelämän taidoiksi.

Maailma on sinulle avoin, sillä tarjoamme loistavan väylän kansainvälistyä insinööriopinnoissa. Kansainvälisen kokemuksen lisäksi saat samalla kaksi tutkintoa yhdellä kertaa!

Automaatiotekniikka arjen ja teollisuuden apuna

Automaatioinsinööri helpottaa elämäämme kaikkialla: teollisuudessa, liikenteessä, autoissa, rakennuksissa jne. Automaatioinsinööri ohjelmoi, myy tai ostaa automaattisia koneita, tuotantolinjoja ja ohjausjärjestelmiä, jotka tehostavat ja helpottavat ihmisten toimintaa maailmassa. Automaatioinsinööri avaa yhä uusia ovia teknistyvässä maailmassa - eikä vähiten ympäristön lämpenemisen torjunnassa.

Teollinen internet on koneelta saatavan tiedon tuomista pilvipalveluihin. Siten tietotekniikan avulla voidaan laitteita ohjata etänä ja yhdistää liiketoimintaan. Dataa hyödynnetään, jotta  liiketoiminnasta saadaan kannattavaa ja tuottavaa. 

Internet of things (IoT) puolestaan on yksittäisten laitteiden yhdistämistä internetiin. Siten esimerkiksi käyttäjä voi seurata kännykällään mitä ruokia jääpissa on. 

Näitä teknologioita automaatioinsinöörit hyödyntävät, kehittävät ja suunnittelevat. Se on tätä päivää ja iso työllistäjä osaaville tekijöille.

KATSO VIDEO:

Ensimmäisen vuoden opiskelijat suunnittelivat, mallinsivat ja 3D-printtasivat robotin.

3D-tulostus_Youtube_400x275.png

 

Palkittu SeAMK Digital Factory 

SeAMK Digital Factory on oppimisympäristö, mikä yhdistää automaatiotekniikan, tietotekniikan ja konetekniikan insinöörikoulutuksen teknologiateollisuuden soveltavaan tutkimukseen ja yrityspalveluihin.

Tuotantoprosessien tehokkuus ja joustavuus ovat valmistavassa teollisuudessa tärkeä kilpailutekijä. Tämän myötä tuotannon automatisoinnin ja teollisen internetin käyttöönoton tarve kastaa entisestään.

SeAMK Digital Factoryssä automaatioinsinööriksi opiskeleva oppii, miten teollisuuden linjastot ja tekniikka saadaan kehitettyä omistajilleen tuottaviksi ja tehokkaiksi.

SeAMK Digital Factory kerännyt jo palkintoja:

> Eläköön automaatio! -palkinto Teknologia15-messuilla
> SeAMK Tekniikka - Customer of the Year 2015

Lue lisää Digital Factorystä

Suuntautumisina koneautomaatio ja sähköautomaatio

Voit valita kahdesta mielenkiintoisesta suuntautumisesta: koneautomaatio tai sähköautomaatio. Riippumatta suuntautumisesta teemme sinusta automaation ammattilaisen.

Koneautomaatio on poikkitekninen suuntautuminen. Keskeisiä opintokokonaisuuksia ovat kone-, sähkö- ja automaatiosuunnittelu, ohjausjärjestelmät, valmistustekniikka ja robotiikka. Virtuaaliteknologiaa hyödynnät mallinnuksessa, visualisoinnissa ja simuloinnissa. 

Sähköautomaatio on uusin vaihtoehtomme. Siinä paneudut syvällisemmin sähköisten ohjausjärjestelmien valtaviin mahdollisuuksiin. Keskeisiä opintokokonaisuuksia ovat sähkö- ja automaatiosuunnittelu, ohjausjärjestelmien ohjelmointi, mittaus- ja säätötekniikka, simulointi ja robotiikka.

Suomalais-saksalainen kaksoistutkinto insinööriopintojen mahdollisuutena

Automaatiotekniikan koulutuksessa voit halutessasi opiskella suomalaisen ja saksalaisen insinööritutkinnon samalla kertaa! Kaksoistutkinnon suorittanut automaatioinsinööri on kovaa valuuttaa työelämässä. Kaksoistutkinnossa opiskelet Seinäjoella kolme lukuvuotta ja Saksassa Aschaffenburgin ammattikorkeakoulussa yhden lukuvuoden. Opetuskielenä Saksassa on englanti. 

Lue lisää kaksoistutkinnosta

Suomalainen automaatioinsinööri: Vaikka et opiskelisikaan kaksoistutkintoa, on sinulla mahdollisuus sisällyttää opintoihin ulkomaanjakso esim. Euroopassa, Aasiassa jne.

Miten opiskelet automaatiotekniikkaa

Koulutuksemme on käytännönläheistä. Jo ensimmäisestä vuodesta lähtien teet tiimeissä teollisuuden tai oppilaitoksen antamia projekteja. Näin yhdistät teoreettisen tiedon käytännön työelämän taidoiksi. Käytössäsi ovat Suomen kärkipään laboratoriot. Laitteiden suunnittelu ja automatisointi on tiimityönä hauskaa. Rutinoidut ratkaisemaan käytännön ongelmia ja saat valmiuksia siirtyä työelämään. Vierailut alan messuilla ja yrityksissä monipuolistavat näkemystäsi. 

Mikä olet ISONA

Automaatioinsinööri on tulevaisuuden tekijä. Työtilanne on sekä kansallisesti että kansainvälisesti hyvä. Ammattinimikkeesi voi olla suunnittelija, tuotantopäällikkö, projektipäällikkö, myyntipäällikkö, ostopäällikkö jne. Voit toimia myös opetustehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä. Tutkinto avaa sinulle ovia paikkoihin, joihin tavallisella matti meikäläisellä ei ole mitään asiaa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Hakuohjeet Valintakokeet

Opintopolku_Liikennemerkki_logo.png

  

Valintakokeeseen valmentava kirja 

Pääsyopas insinöörikoulutukseen 2017

Paasyopas insinoorikoulutukseen-2017-ml-rakennusmestarikoulutus

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaajat
opinto-ohjaajat.tekniikka(a)seamk.fi

Koulutuspäällikkö
Niko Ristimäki
niko.ristimaki(a)seamk.fi 
puh. 040 830 2375
Lyhyesti

TUTKINTONIMIKE
insinööri (AMK) 

KOULUTUKSEN LAAJUUS
240 op, 4 vuotta 

ALOITUSPAIKAT
Päiväkoulutus: 50
Monimuotokoulutus: 20

HAKUAIKA
15.3. - 5.4.2017

VALINTAKOE
Päiväkoulutus: 1.6.2017
Huom! Ennakkoaineisto. Lisätietoa valintakokeet- sivulla.

Monimuotokoulutus:
30.5.2017

OPINTOJEN ALOITUS
Syksy 2017

Aikuiskoulutus

Insinööriksi voi opiskella myös monimuotototeutuksessa. Opinnot kestävät noin 4 vuotta.

Lue lisää

SeAMK Tekniikka

Käyntiosoite:
Kampusranta 9 A
60320 Seinäjoki

Postiosoite:

PL 64, 60101 Seinäjoki
Puh. 020 124 3000 (vaihde)
tekniikka(a)seamk.fi 


>KARTTA 

Ylös / Up