Kaksoistutkinto

Kansainvälinen väylä insinööriksi


Seinäjoen ammattikorkeakoulun tekniikan yksikkö tarjoaa sekä ylioppilaille että ammatillisen tutkinnon suorittaneille huippuväylän kansainvälistyä insinööriopinnoissa. Automaatiotekniikan ja tietotekniikan tutkinto-ohjelmissa on mahdollisuus hankkia sekä suomalainen että saksalainen insinööritutkinto eli kaksoistutkinto samoilla opinnoilla. Kaksoistutkinnon yhteistyökorkeakoulu Saksassa on Hochschule Aschaffenburg. Opetuskieli kaksoistutkinnossa Saksassa opiskellessa on englanti.
 

Kolmas lukuvuosi 

Insinööriopintoihin haetaan ammattikorkeakoulujen yhteishaussa. Kahden vuoden opintojen jälkeen opiskelija päättää, jatkaako hän normaalisti opintojaan Seinäjoella (normaali insinööritutkinto), vai pyrkiikö hän kolmanneksi lukuvuodeksi Hochschule Aschaffenburgiin (kaksoistutkinto). Neljäs lukuvuosi opiskellaan jälleen omassa korkeakoulussa. Myös työharjoittelun voi suorittaa ulkomailla. Ulkomailla opetuskielenä on englanti. 
Hochschule Aschaffenburgin mekatroniikan, sähkö- ja tietotekniikan opiskelijoilla on sama mahdollisuus opiskella Seinäjoella.  
 

Kaksoistutkinto kilpailuvaltti työmarkkinoilla

 Kahdesta maasta saatu tutkintotodistus on opiskelijoille kilpailuvaltti työmarkkinoilla. Kaksoistutkinto avaa heille uusia mahdollisuuksia kansainvälisiin tehtäviin. 
Insinööreiltä odotetaan ammattitaidon lisäksi myös kielitaitoa, eri kulttuurien tuntemusta ja käytöstapoja. Kansainvälistyvissä yrityksissä työkaveri on yhä useammin ulkomaalainen, joten englantia tarvitaan työkielenä. Valmistuvat kansainvälisesti suuntautuneet insinöörit tulevat olemaan merkittävä resurssi eteläpohjalaisille yrityksille, joille Saksa on tärkeä markkina-alue. 
 
Hochschule Aschaffenburg tarjoaa  kaksoistutkinnon jälkeen mahdollisuuden jatkaa Master-tutkintoon, joka vastaa Suomessa DI-tutkintoa ja ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Master-tutkinnon suorittaminen kestää 1,5-2 v. 

Lisätietoja: 

KOULUTUSPÄÄLLIKKÖ
Niko Ristimäki
niko.ristimaki(a)seamk.fi
puh. 040 830 2375
Tiedostot
Ylös / Up