fi/Koulutus/Koulutusalat/AMK-tutkinnot/Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Jokainen syö, mutta miten ruoka päätyy lautaselle?

Elintarviketeollisuus on monipuolinen, kehittyvä ja kansainvälinen ala, jossa bio- ja elintarviketekniikan insinöörin työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa

SeAMKissa elintarvikeinsinöörin opinnoissa pääset seuraamaan koko ruoan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruoan raaka-aineisiin ja kehität tuotteita, esimerkiksi härkiksen ja mifun seuraajia, sipsejä, jäätelöitä, oluita, kakkuja, makkaroita ja muita valmisruokia. 

Opiskele elintarvikeinsinööriksi ja ruokaketjun osaajaksi

Opintojesi alussa paneudut, niin elintarviketeknologian kuin liha- ja valmisruokateknologian elintarviketuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Suuntautumisvalinta näiden osalta tehdään toisena opiskeluvuotena.

Monialainen ja kansainvälinen SeAMK tarjoaa mahdollisuuden oppia eri aloista ja maista. Osa opinnoistasi järjestetään yhdessä agrologi- ja restonomiopiskelijoiden kanssa, mutta voit valita myös SeAMKin muiden alojen opintoja. Uusia kokemuksia halutessasi voit lähteä ulkomaanvaihtoon tai suorittaa harjoittelun ulkomailla.

Hyvin varustellut laboratoriot, koetehdas ja tuotantolaitostason opiskelutilat muodostavat kolmikon, jossa on mahdollista, niin mikrobikasvatus, tuotekehitys kuin elintarvike- ja kemialliset analyysitkin. 

Bioreaktorit, lämpökaapit ja koeputket odottavat jo sinua. Tule tutkimaan SeAMKiin ja saa insinöörin tutkinto! 

Töissä elintarviketeollisuuden osaajana

Tuleva työpaikkasi voi löytyä esim. lihanjalostus- ja valmisruokateollisuudesta, maito- ja meijeriteollisuudesta, panimo-, alkoholi- ja juomateollisuudesta, leipomoteollisuudesta tai makeisteollisuudesta. Elintarvikkeiden jalostusketju on pidentynyt ja pidentyy edelleen. Tuotteiden jalostusarvo tulee tulevaisuudessa kasvamaan edelleen.

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit ovat kysyttyjä asiantuntijoita elintarviketeollisuudessa ympäri Suomen ja erityisesti Seinäjoen seudulla. Elintarviketeollisuus kasvaa teknologian kehittymisen, tuotteiden jalostuksen ja uusien innovaatioiden myötä, luoden uusia työpaikkoja perinteisten työtehtävien rinnalle. 

Teollisuutta sivuavia tehtäviä ovat mm. bio- ja elintarvikealan valvonta, tutkimus, opettaminen sekä suunnittelu- ja konsultointitehtävät insinööritoimistoissa. Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmassa saat valmiudet myös itsenäiseen yrittäjyyteen sekä kansainvälisiin myynti- ja markkinointitehtäviin. Esimerkkejä mahdollisista tehtävänimikkeistäsi ovat elintarvikeinsinööri, tuotantovastaava, TPM-koordinaattori, tuotantopäällikkö, laatuvastaava, laatupäällikkö, markkinointipäällikkö, suunnittelupäällikkö ja terveystarkastaja.

Opiskelupaikat

Bio- ja elintarviketekniikan tiloissa onnistuvat niin mikrobikasvatukset ja määritykset kuin tuotekehitys, yksikköoperaatioiden optimointi sekä elintarvike- ja kemialliset analyysitkin. 

Teoriaopetus tapahtuu Framilla Kampusranta 9:ssä . Laboratoriotilat sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä Framista, Itikanmäellä Foodwest-talossa osoitteessa Vaasantie 1.

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörien käytössä on viihtyisät sekä hyvin varustellut biotekniikan ja mikrobiologian sekä elintarvike- ja kemian laboratoriot. Hyödynnämme myös Foodwest Oy:n koetehdasta ja SEDU Törnäväntien tuotantolaitosta.

Haku elintarvikeinsinöörin koulutukseen

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin tutkinto-ohjelmaan haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Elintarvikeinsinöörin päiväkoulutus on mukana kevään 2017 yhteishaussa 15.3. - 5.4.2017. Koulutus alkaa syksyllä 2017.

HakuohjeetValintakokeetVanhat valintakokeet  Opintopolku_Liikennemerkki_logo.png

 

Lisätietoja

Opintosihteeri
Mari Nuotio
mari.nuotio(a)seamk.fi
puh. 020 124 5327

Opinto-ohjaaja
Eija Putula-Hautala
eija.putula-hautala(a)seamk.fi
puh. 040 830 3953

Koulutuspäällikkö
Anu Katila
anu.katila(a)seamk.fi
puh. 040 830 2430

 

Lyhyesti

Insinööri (AMK)

KOULUTUKSEN LAAJUUS
240 op, 4 vuotta

KEVÄÄN HAKU
15.3 - 5.4.2017

ALOITUSPAIKAT
Päiväkoulutus: 30

VALINTAKOE
1.6.2017
Huom! Ennakkoaineisto. Lisätietoa valintakokeet- sivulla.

OPINTOJEN ALOITUS
Syksy 2017

 

Ohjeita hakemiseen

 
Aikuiskoulutus

Elintarvikeinsinööriksi voi opiskella myös työn ohessa monimuotokoulutuksessa. Opinnot kestävät noin 3,5 vuotta.

 
Lue lisää

biojaelintarviketekniikka_aikuiset_310x180.png
 
Lisää ruokaketjuosaamista
 
SeAMK Elintarvike ja maatalous
Käyntiosoite:
Kampusranta 9, Frami A
60320 Seinäjoki

Postiosoite:
PL 64, 60101 Seinäjoki

Laboratoriotilat:
Vaasantie 1,
60100 Seinäjoki

> KARTTA
Ylös / Up