fi/Koulutus/Koulutusalat/AMK-tutkinnot/Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Jokainen syö, mutta miten ruoka päätyy lautaselle?

Elintarviketeollisuus on monipuolinen, kehittyvä ja kansainvälinen ala, jossa bio- ja elintarviketekniikan insinöörin työtehtävät ovat kiinnostavia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.

Opiskele elintarvikeinsinööriksi ja ruokaketjun osaajaksi

Laboratoriotyöskentelyn kautta pääset alusta lähtien perehtymään ammattiaineiden, kuten kemian, mikrobiologian ja biotekniikan, soveltamiseen. Opintojen alussa hankitaan myös oman ammattialan vaatimia vuorovaikutus- ja viestintätaitoja sekä luonnontieteellistä taustaosaamista.

Neljä vuotta

1. vuosi: luonnontieteellinen taustaosaaminen
2. vuosi: prosessien hallinta
3. vuosi: tuotanto- ja laatuosaaminen
4. vuosi: kehittäminenOsa bio- ja elintarviketekniikan insinööriopinnoista (väh. 60 op) järjestetään yhteisesti agrologi- ja restonomikoulutusten kanssa. Voit valita opintojaksoja myös SeAMKin muilta aloilta.

Kansainvälisyys on osa opiskelujasi. Halutessasi voit lähteä myös ulkomaanvaihtoon tai suorittaa työharjoittelun ulkomailla.

 

Töissä elintarviketeollisuuden osaajana

Tuleva työpaikkasi voi löytyä esim. lihanjalostus- ja valmisruokateollisuudesta, maito- ja meijeriteollisuudesta, panimo-, alkoholi- ja juomateollisuudesta leipomoteollisuudesta tai makeisteollisuudesta. Elintarvikkeiden jalostusketju on pidentynyt ja pidentyy edelleen. Tuotteiden jalostusarvo tulee tulevaisuudessa kasvamaan edelleen.

 

Opiskelun toteutus

Teoriaopetus tapahtuu Framilla Kampusranta 9:ssä  ja laboratoriotilat sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä Framista, Itikanmäellä Foodwest -talossa osoitteessa Vaasantie 1. Bio- ja elintarviketekniikan insinöörien käytössä on viihtyisät sekä hyvin varustellut biotekniikan ja mikrobiologian, elintarvike- ja kemian laboratoriot sekä Foodwest Oy:n koetehdas ja SEDU Törnäväntien tuotantolaitostason oppimisympäristöt ajanmukaisine laitteistoineen. Bio- ja elintarviketekniikan tiloissa onnistuvat niin mikrobikasvatukset ja määritykset kuin tuotekehitys, yksikköoperaatioiden optimointi sekä elintarvike- ja kemialliset analyysitkin.

Elintarvikeinsinöörin työ

Teollisuutta sivuavia tehtäviä ovat mm.  bio- ja elintarvikealan valvonta, tutkimus, opettaminen sekä suunnittelu- ja konsultointitehtävät insinööritoimistoissa. Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmassa saat valmiudet myös itsenäiseen yrittäjyyteen sekä kansainvälisiin myynti- ja markkinointitehtäviin. Esimerkkejä mahdollisista tehtävänimikkeistäsi ovat elintarvikeinsinööri, tuotantovastaava, TPM-koordinaattori, tuotantopäällikkö, laatuvastaava, laatupäällikkö, markkinointipäällikkö, suunnittelupäällikkö ja terveystarkastaja.

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörien työtilanne on vakaa. Elintarviketeollisuus Suomessa ja Seinäjoen seudulla on hyvin monipuolista. Elintarviketeollisuuteen palveluja tuottava yritystoiminta kasvaa koko ajan. Elintarvikealaan liittyvä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta Etelä-Pohjanmaalla on kasvussa.

 

Haku elintarvikeinsinöörin koulutukseen

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin tutkinto-ohjelmaan haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Elintarvikeinsinöörin päiväkoulutus on mukana kevään 2017 yhteishaussa 15.3. - 5.4.2017. Koulutus alkaa syksyllä 2017.

HakuohjeetValintakokeetVanhat valintakokeet  Opintopolku_Liikennemerkki_logo.png

 

Lisätietoja

Opintosihteeri
Mari Nuotio
mari.nuotio(a)seamk.fi
puh. 020 124 5327

Opinto-ohjaaja
Eija Putula-Hautala
eija.putula-hautala(a)seamk.fi
puh. 040 830 3953

Koulutuspäällikkö
Hannu Lassila
hannu.lassila(a)seamk.fi
puh. 040 830 4928

 

Lyhyesti

Insinööri (AMK)

KOULUTUKSEN LAAJUUS
240 op, 4 vuotta

KEVÄÄN HAKU
15.3 - 5.4.2017

ALOITUSPAIKAT
Päiväkoulutus: 30

VALINTAKOE
1.6.2017
Huom! Ennakkoaineisto. Lisätietoa valintakokeet- sivulla.

OPINTOJEN ALOITUS
Syksy 2017

 

Ohjeita hakemiseen

 
Aikuiskoulutus

Elintarvikeinsinööriksi voi opiskella myös työn ohessa monimuotokoulutuksessa. Opinnot kestävät noin 3,5 vuotta.

 
Lue lisää

biojaelintarviketekniikka_aikuiset_310x180.png
 
Lisää ruokaketjuosaamista
 
SeAMK Elintarvike ja maatalous
Käyntiosoite:
Kampusranta 9, Frami A
60320 Seinäjoki

Postiosoite:
PL 64, 60101 Seinäjoki

Laboratoriotilat:
Vaasantie 1,
60100 Seinäjoki

> KARTTA
Ylös / Up