fi/Koulutus/Koulutusalat/AMK-tutkinnot/Insinööri (AMK), Tietotekniikka

Insinööri (AMK), Tietotekniikka

Tietotekniikan insinööriksi!

Haluatko huipputeknologian kehittäjäksi? Oletko kiinnostunut suunnittelutehtävistä vai haluatko mieluummin tehdä tietotekniikkaan liittyvää asiakaspalvelutyötä?

Tietotekniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Autoja, metsäkoneita, kodinkoneita ja puhelimia ohjataan tietotekniikan avulla. Tietotekniikkaa tarvitaan myös ympäristön mittaamisessa sekä teollisuuden tuotantojärjestelmien ohjaamisessa. Yhä useammat palvelut tuotetaan tietoverkkojen avulla. Tietotekniikan palvelut sekä teollisuus työllistävät kymmeniä tuhansia tietotekniikan insinöörejä. Pätevistä IT-alan osaajista on tällä hetkellä kova pula!

Huom! Tietotekniikan tutkinto-ohjelmaan on viimeinen haku keväällä 2016. Tämän jälkeen tähän tutkinto-ohjelmaan ei oteta enää uusia opiskelijoita. Samalla panostamme yhä enemmän automaatiotekniikan tutkinto-ohjelmaan. Lue lisää.

Suuntautuminen

  Voit valita toisen kahdesta suuntautumisesta

Ohjelmistotekniikka on tuotekehityspainotteinen suuntautuminen. Tietoverkkotekniikka on käytännönläheinen suuntautuminen.

 

Nykyaikaiset välineet

Tietotekniikkaa opiskellaan Tekniikan yksikössä Framissa. Käytössämme on uudet huippuluokan laboratoriot ja opiskelussa paneudutaan heti alusta alkaen tietotekniikan ammattiaineisiin. Opiskelu on käytännönläheistä ja haastavaa.

Tutustu laboratorioihin

 

Kaksoistutkinnolla insinööriksi Suomesta ja Saksasta

SeAMKin tietotekniikan ja automaatiotekniikan opiskelijoilla on mahdollisuus hankkia sekä suomalainen että saksalainen insinööritutkinto, eli kaksoistutkinto, samoilla opinnoilla. Kaksoistutkinnon yhteistyökorkeakoulu Saksassa on Hochschule Aschaffenburg. Opetuskieli kaksoistutkinnossa Saksassa opiskellessa on englanti.

Lue lisää kaksoistutkinnosta

 

Monipuoliset työtehtävät

Tietotekniikan insinöörit toimivat ohjelmisto- ja palveluyrityksissä sekä teollisuudessa. Tyypillisiä työtehtäviä ovat ohjelmistosuunnittelija, elektroniikkasuunnittelija ja verkkoasiantuntija. Monet tietotekniikan insinöörit työllistyvät myös myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Framin alueen yritykset tarjoavat monille opiskelijoille työpaikkoja jo opiskeluaikana. 

 

Hakeminen tietotekniikan insinöörikoulutukseen?

Tietotekniikan koulutus oli SeAMKissa tarjolla viimeisen kerran kevään 2016 yhteishaussa. Lisätietoja:

OPINTO-OHJAAJAT
Opinto-ohjaajat.tekniikka(a)seamk.fi

KOULUTUSPÄÄLLIKKÖ
Niko Ristimäki
niko.ristimaki(a)seamk.fi 
puh. 040 830 2375

Lyhyesti

Insinööri (AMK)

KOULUTUKSEN LAAJUUS
240 op, 4 vuotta

HAKUAIKA
Koulutukseen ei järjestetä enää uutta hakua.

Aikuiskoulutus

Koulutukseen ei järjestetä enää uutta hakua.

Lue lisää

tietotekniikka_aikuiset_310x180.png

Toimintaympäristö
Ylös / Up