Valmistunut valokeilassa

Insinöörin ylempi AMK-tutkinto SeAMKista


Johtaja Mika Kontio (38) Alte Visetec Oy:ltä valmistui teknologiaosaamisen johtamisen koulutusohjelmasta insinööriksi (ylempi AMK) keväällä 2013. Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2014 ja haku siihen on 3.3. - 1.4.2014.

Kontio kiinnostui nähdessään koulutuksesta ilmoituksen, jossa oli juuri omaan työhön sopivat kiinnostavat otsikot. Lisäksi koulutus järjestettiin lähellä kotia. Ajatuksena oli lähteä katsomaan, saisiko koulutuksesta jotakin käytännön hyötyä.

- Opintojen ”teoria”-vaihe, eli ensimmäinen vuosi, oli luentoja ja yritysvierailuja. Luentoja oli sopivassa määrin ja harjoitustehtävät voitiin kohdistaa omaan työhön, mikä on merkittävä asia. Luennoitsijat tulivat ympäri Suomea ja myös kansainvälisiä puhujia nähtiin. Yritysvierailut Suomessa ja Saksassa tukivat koulutuksen käytännön näkemystä, Kontio muistelee.

- Toinen vuosi tehtiin opinnäytetyötä itsenäisesti. Myös opinnäytetyö voitiin kohdistaa täysin omaan työhön, mikä auttoi työn valmistumista huomattavasti, Kontio jatkaa.

Kodin, työn ja koulun yhdistelmä

Kontio on naimisissa ja neljän lapsen isä. Työn, opiskelun, perhe-elämän ja vapaa-ajan yhdistäminen on välillä vähintään mielenkiintoista.

- Totta kai koulu vie aikaa perheeltä. Monesti meillä on tehty harjoitustehtäviä tai lopputyötä joku lapsista polvella istuen. Asiat voi kuitenkin järjestellä, jos vain haluaa. Tämän koulutuksen työmäärä on kuitenkin inhimillinen ja sen pystyy kyllä viemään läpi vaikka vähän isommankin perheen omistaja, Kontio rohkaisee.

Opiskelun loppuun vieminen vaatii Kontion mukaan hirveästi motivaatiota ja mielenkiintoa aihealueeseen. Luennoilla käyminen on suhteellisen helppoa, mutta harjoitustehtävien ja erityisesti opinnäytetyön tekeminen vaatii paljon. Kontion opinnäytetyö käsitteli myynnin johtamista ja asiakastietojärjestelmän käyttöönottoa.

- Suurin käytännön hyöty on tekemäni opinnäytetyö työpaikkani jokapäiväiseen käyttöön. Opiskelun parhaat puolet koostuvat omalta kohdaltani verkostoitumisesta. Uudet opiskelukaverit ja yritysvierailut tuottivat uusi mielenkiintoisia kontakteja. On tärkeää tietää kuka tietää, Kontio summaa.

- Huippuhetki oli kuitenkin se hetki, kun ensimmäisen kerran sain opinnäytetyön ”valmiiksi”.

Kontio suosittelee hyppäämään mukaan.

- Kannattaa kokeilla, tämä koulutusohjelma poikkeaa positiivisessa mielessä perinteisestä opiskelusta, koska sisältö on muutakin kuin vain luokkahuoneessa istumista. Täydellistä johtajaa ei kuitenkaan minustakaan tullut valmistuttuani, mutta perustukset antavat siihen nyt hyvän mahdollisuuden.Teksti: Helena Myllymäki
Kuva: Anna Sirviö-Hautala
Ylös / Up