Muotoilijaopiskelijana FramiProssa

FramiPro muotoilijan silmin

Sain FramiProsta tietoa ensimmäisenä vuonna, kun koulussamme käytiin kertomassa siitä. Silloin ajattelin, että en kyllä tuonne menisi. Pelkäsin, että en pärjäisi siellä. Kuitenkin ajatus jäi pyörimään mieleen ja kun hakuaika koitti, olin varma, että haluaisin FramiProhon.

Opiskelen toista vuotta lifestyle-muotoilua. Halusin kokeilla projektityöskentelyä uusien ihmisten kanssa sekä päästä mahdollisimman lähelle työelämää. Oletuksena on, että valmistuttuani muotoilijaksi tulen tekemään töitä monialaisissa projekteissa. Tarkoitus oli kartuttaa näitä taitoja ja nähdä samalla, mitä kaikkea muotoilija voi tehdä.

 

Tekemällä oppii

Alun projektiopinnot ja sisäänajo FramiProhon sujuivat nopeasti ja huomaamatta. Sitä odotteli jo jännityksellä alkavia projekteja, joten luennot menivät siinä sivussa. Ensimmäinen projekti meni harjoitellessa. Projektisuunnitelman kirjoittamiseen kului kolme viikkoa, kun seuraavassa projektissa kirjoitimme sen noin viikossa. Tekemällä oppii ja se FramiProssa onkin parasta.
Projektit ovat hyvin erilaisia keskenään ja jokaiseen niistä järjestäydymme uudestaan.

Toimeksiantajat, ryhmät ja tehtävät vaihtuvat. Tällä hetkellä olen mukana kahdessa projektissa, ensimmäinen loppui ennen hiihtolomaa. Tulossa on vielä kaksi projektia ja kaikki neljä tulisi saada päätökseen toukokuun alussa. Aikataulut ovat tiukkoja, pinna kiristyy ja tehtäviä kasaantuu. Kiireessä kuitenkin tunnen olevani parhaimmillani. On hauska pallotella eri asioiden kanssa ja tehdä vähän tuota täältä ja sitä sieltä.

 

Maiju Kangas, muotoilijaopiskelija

Vahvistusta omalle ammatille

Mitä minä sitten olen muotoilijana päässyt tekemään? Ensimmäisessä projektissa sain suunnittella yhdistyksen lehteen tulevan tiedotteen jäsenkyselyn. Toinen projekti tulee myös vaatimaan muotoilua. Asiakkaanamme oleva yhdistys haluaa uudistaa ilmettään ja saada lisää näkyvyyttä. Heidän toiveenaan oli uusi liiketunnus sekä värimaailma ja niitä pääsenkin heille suunnittelemaan.

Tavoitteenani olikin päästä tekemään muotoilijan töitä sekä näkemään konkreettisesti, mitä annettavaa minulla yrityksille on. Samalla on myös vahvistunut oma kiinnostukseni kohde. Graafinen suunnittelu on kiinnostanut minua ja FramiProssa olen saanut toteuttaa tätä kiinnostusta sekä tullut varmemmaksi siitä, että tähän osa- alueeseen haluan jatkossa panostaa.
FramiPro on tällä hetkellä puolessa välissä ja jo ensimmäiset ovat opettaneet ja anteneet paljon. Luulen, että tulevat kuukaudetkin ovat oppia ja uusia kokemuksia täynnä. Näitä innolla odottelen!

Maiju Kangas

Ylös / Up