Sosionomiopiskelijana FramiProssa

FramiPro haastaa, palkitsee ja naurattaa

Sosiaalialan koulutusohjelman toisen vuoden opiskelijana minulla oli mahdollisuus hakeutua puoleksi vuodeksi vaihtoehtoiseen opiskeluympäristöön, FramiProhon. Opiskelupaikan vaihto uuteen ryhmään Frami F:n viidenteen kerokseen tuntui aluksi kamalan jännittävältä. Kun olen ollut mukana pari kuukautta, en voisi enää vuolaammin ylistää ryhmäläisiä ja tämänhetkisiä opintojani. Olen ymmärtänyt, että juuri tämä on minun juttuni.

Voisin kirjoittaa koko tekstini täyteen seuraavanlaisia ilmaisuja tämän hetkisestä opiskelustani: ihanaa, yli kivaa, yli siistiä, hurjan hauskaa, sopivassa määrin rentoa mutta myös haasteita antavaa yms., mutta yritän keskittyä olennaiseen.

Rajojen ylitystä monialaisissa ryhmissä

Ensimmäisessä projektissa teimme yhdessä projektiryhmämme kanssa jäsenkyselyn eräälle sosiaali- ja terveyspuolen yhdistykselle. Ryhmäämme kuului neljä eri alojen opiskelijaa - minä sosiaalialalta, yksi neljännen vuoden pk-yrittäjyyden opiskelija, yksi toisen vuoden muotoilun opiskelija sekä toisen vuoden bio- ja elintarviketekniikan opiskelija.

Kyselyn ja projektisuunnitelman tekeminen tuntui aluksi haastavalta, koska ryhmän tuli ottaa huomioon niin monia eri asioita, joista ei ollut ennen FramiProta kuullutkaan. Kun työskentelystä pääsi jyvälle, yhteistyö sujui kuitenkin erittäin hyvin, tuotti minulle kaksi opintopistettä ja meillä oli aivan äärimmäisen hauskaa yhdessä!

 

Maria Koskela, sosionomiopiskelija

Nyt olen mukana viisi opintopistettä tuottavassa projektissa, jossa teemme kuluttajakyselyn sekä piha- ja puutarhatuotteiden ideointikilpailun. Tavoitteenamme on antaa toimeksiantajalle uudenlainen idea piha- tai puutarhatuotteesta. Tässä projektissa minä toimin projektipäällikkönä.

Vastuu tuntuu, mutta apua on tarjolla

Projektipäällikön rooli on vastuullinen. Tieto siitä, että on itse vastuussa joko projektin onnistumisesta tai epäonnistumisesta, aiheuttaa harmaita hiuksia ainakin silloin, jos jokin ei menekään suunnitelmien mukaan. Onneksi meillä on kuitenkin tukena asiansa osaava FramiPro opettajatiimi sekä etenkin FramiPron projektipäällikkö Hanna-Mari Rintala.

Ehti kulua 21 vuotta, ennen kuin minä kaipasin takaisin kouluun hiihtolomalla, tai oikeastaan itsenäisen opiskelun viikolla. Valehtelematta voin sanoa, että vaikka tapasin FramiPro-ryhmäni ensimmäisen kerran muutama kuukausi sitten, olen saanut nauraa heidän kanssaan aivan kippurassa - enemmän kuin koulussa koskaan ennen. Jokaisena aamuna kun herään, on mukava lähteä katsomaan, mitä tuleva päivä tuo taas tullessaan.

Maria Koskela
Ylös / Up