fi/Koulutus/Opiskelijana SeAMKissa/Korkeakoulupastorin palvelut

Korkeakoulupastorin palvelut

Kevättä rinnassa!

Elämme hassua kevättä, lunta ja aurinkoa, räntää ja vesisadetta. Vuorotellen ja yhtäaikaa.

Ajatukset kääntyvät vähitellen valmistujaisiin ja siitä sitten kesään. Millaisia suunnitelmia sinulla on? Valmistujaiset ovat aina ihana tapahtuma. On hienoa seurata opiskelijoidemme muuttumista valmistuneiksi, oman alansa asiantuntijoiksi. Samalla on ihanaa katsella heidän läheistensä ylpeyttä. Itselleni nuo juhlahetket ovat monien tunteiden aikaa. Tiedän, että jotkut ovat käyneet "pitkän tien" valmistuakseen, on monenlaisia esteitä ja hidasteita, mutta ne on voitettu. Toisille opiskeluaika on ollut mukavaa oppimista ja kasvamista. Onnellinen ja haikea olen yhtäaikaa. Olen kiitollinen  kohtaamisista opiskelijoiden kanssa ja haikeana heitä onnittelen valmistujaisissa. Joskus sitten tapaamme jossain vaiheessa.

No ensi kesä tuo minulle ainakin jotain epätavallista. Tehtäviini ei kuulu perinteiset rippikoulut (vain aikuisrippikouluja olen viimeisten vuosien aikana pitänyt). Nyt olen lähdössä Honkiniemeen "paikkaamaan" seurakuntapastoria. Jännää! Ehkäpä noista rippikoululaisista kasvaa tulevaisuuden Seamkilaisia. Saa nähdä, ainakin aijon markkinoida rippikoulupohdintojen ohella meidän korkeakouluamme.

 

Reformaatioasiaa

Tänä vuonna Euroopassa ja täällä Suomessakin juhlitaan reformaation 500-vuotisjuhlaa. Siitä on 500 vuotta, kun Luther kumppaneineen herätteli uudenlaiseen ajatukseen, eli siihen, että rohkaistaan ihmisiä opettelemaan lukemaan ja siten sitten tutkimaan ja tulkitsemaan Raamattua ihan itse. Siis ajattelemaan ja pohtimaan omin aivoin.

Omin aivoin ajattelemiseen rohkaistaan täällä Seamkissakin.Joskus ajatukset/ihmissuhteet/opinnot/elämän pohdinnat menevät mutkille ja on tarvetta pohtia asioita jonkun toisen kanssa. Tervetuloa miettimään ja pohtimaan elämääsi Seamkin pappilaan! Olen sitä varten täällä.

Reformaatioon liittyen olen, muuten, tilannut uusia haalarimerkkejäkin. Tule hakemaan haalareihisi täydennystä!

Pappilaelämää Seamkissa
Seamkin pappilaan voi tulla juttelemaan kaikista asioista ja tunteista ihan vaan lämpimikseen tai sitten aivan asian kanssa. 

Olen olemassa Seamkin pappina juuri sinua varten. Pappila sijaitsee Hyvinvointikäytävällä, josta löydät myös terkkarit ja lääkärin. Työhuoneeni yhteydessä on kirppis, jonne saa tulla etsimään jos löytyisi se mitä tarvitset. Papin palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia, samoin kirppis on maksuton.

Maaliskuussa aloitan sururyhmän. Jos olet menettänyt kuolemalle läheisesi ja haluaisit osallistua vertaistuelliseen ryhmään, ota yhteyttä jo nyt, niin lisään sinut listoille.

Voit kertoa ideoita siitä, mitä ja millaista toimintaa toivoisit minun järjestävän. Tällä hetkellä säännöllisestä toiminnasta voi kertoa, että meillä on opiskelijoiden höpötystä -illat maanantaisin Cafe Kismuksella klo 18-20 (jäämme kesätauolle 22.5.). Tuomasmessu Törnävän kirkossa kerran kuussa ja nuorten messuja järjestetään perjantaisin Cafe Kismuksella, Ylistarossa tai  Nurmossa. Missä muussa toiminnassa haluaisit olla mukana?

Tykkäätkö lauleskella? Gospelkuoro Versoon, Rallatella -lauluporukkaan, Gospelkuoro Liekkiin ja. Kansainvälinen musiikkiryhmään sopii lisää lauleskelijoita, listätiedot tuossa alla.

 • > ToimintakalenteriAvaa ja katso, mitä toimintaa lähiaikoina on.

   Lounasmusiikki Lakeuden Ristissä

  Mission Cafe avoinna joka päivä klo 11–18, 8.8. saakka Lakeuden Ristin kirkkopihan terassilla.

  Vilttikirppis Lakeuden Ristin kirkkopihan nurmella
  la 28.6. ja la 26.7. klo 11–18. Myyntipaikka 5 €, johon sisältyy filttipaikan koko päiväksi kirkkopihan nurmella sekä kahvit.

  SU 27.7. klo 16 TORNITOIVEVIRRET Lakeuden Ristin tornissa

  SU 17.8. klo 11.30–17.00 RAVINTOLAPÄIVÄ Lakeuden Ristin pihamaalla. Tuotto puoliksi Ruokapankille ja nimikkoläheteille.
  Klo 13 Sunday Prayer, Lakeuden Ristin kappeli
  Klo 16 Nuoren seurakunnan veisuut

  MIHINÄ SOOT? -deittilauantai La 30.8. Cafe Kismuksessa, Kalevankatu 12
  Ikäryhmät:
  45+ klo 12–14
  30+ klo 14.30–16.30
  18–30 klo 17–19
  Max 10 naista/miestä ryhmässä.Hinta 5 €, sis. tarjoilun (alkujuoma, kahvi/tee + suolainen piirakka). Alussa
  tervetulotervehdys ja hartaus. Jokainen osallistuja esiintyy lempinimellä ja numerotunnuksella, 4 minuutin jutteluaika
  jokaisen kanssa, kiinnostaville voi jättää viestikortin, jossa omat yhteystiedot.
  Ennakkoilmoittautuminen seurakunnan nettisivujen kautta. Ilmoittautuminen alkaa heinäkuun
  lopulla ja päättyy 17.8. Lisätietoja: Minna Lainimolta,
  minna.lainimo@evl.fi

 

 Yhteystiedot

Aila Orsila
korkeakoulupastori

+358 44 580 6651
aila.orsila(a)seamk.fi
Keskuskatu 32 i
60100 Seinäjoki,

kulku toimistolle Kampustalolta päin, Kalevankadun päästä. I-rappu

 

Säännöllinen toiminta
Viikoittaista

Opiskelijoiden höpötystä -illat

Maanantaisin Cafe Kismuksella (Kalevankatu 12) klo 18-20 istahdetaan  juttelemaan, pelaamaan lautapelejä tai biljardia. Tulehan mukaan!

Gospelkuoro Liekki Peräseinäjoella keskiviikkoisin. Lisätiedot Sanna Ågren 050 3392907

Gospelkuoro Verso Seinäjoella seurakuntakeskuksessa Ala-kuljunkadun alussa. Lisätiedot Anu Vuorenmaa (044 7610074)

Rallatella-lauluporukka, tästäkin lisätiedot Anu Vuorenmaalta. Kaiken ikäisille ja tasoisille laulajille. Keskiviikkoisin

Hengähdä hetkeksi- illat keskiviikkoisin Peräseinäjoen "Kopilla" kirkon vieressä klo 18, lisätietoja Jaana Salo (044 7356281)

8.2.Kädentaitoja (koruaskartelua), 22.2. Peli-ilta ja nyyttärit, 8.3.Konsertti HEMA (seurakuntasalissa, naistenpäivän kunniaksi), 22.3. Kädentaitoja, 5.4. Raamatun naisia, 19.4. ulkoilua, 3.5. Gospel-lattarit, 17.5. Saunailta Ahonniemen leirikeskuksessa

 

Ajankohtaista tietoa tapahtumista löydät facebookista /Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset ja www.nuoretaikuiset.fi

Messut

Kirkon kautta maailmaan – messuja moneen makuun

Tuomasmessu
Törnävän kirkossa klo 18: 12.2., 19.3., 23.4., 21.5. Tuomasmessu on messu, jossa on tilaa kaikille, niin epäilijoille, etsijöille kuin uskossaan epävarmoille.

Perjantaimessu Ylistaron kirkossa,  27.1.,24.2.,31.3.,21.4. ja 19.5. klo 20

Kismus-messu Cafe Kismuksella (Kalevankatu 12) klo 19: 27.1., 7.2., 24.3., 28.4., 26.5. Punaisen laulukirjan lauluja, pieni ehtoollishetki ja "kirkkokahvit"

Perinteiset jumalanpalvelukset sunnutaisin klo 10 Lakeuden Ristissä, Nurmon kirkossa, Ylistaron kirkossa ja Peräseinäjoen kirkossa.

Muiden yhdistysten ja seurakuntien toimintaa

 

Toimintaa ja tapahtumia on myös Sleyllä, Sekrillä ja muilla kirkoilla: Ortodoksisella rukoushuoneella, Helluntaiseurakunnassa, Vapaakirkossa ja Adventtiseurakunnassa sekä Houm-church Seinäjoella.  Kaikkien näiden kirkkokuntien tapahtumistaan löytyy ajankohtaista tietoa kunkin yhdistyksen tai seurakunnan omilta verkkosivuilta.

Ylös / Up