fi/Koulutus/Opiskelijana SeAMKissa/Opiskelijat ja valmistuneet kertovat

Opiskelijat ja valmistuneet kertovat

 • KulttuurialaKulttuurituottajaksi opiskeleva Ida Immonen muutti Seinäjoelle pääkaupunkiseudulta.

  ida_immonen_200x150.jpgKulttuurituottajaopiskelija Ida Immonen muutti Seinäjoelle pääkaupunkiseudun sykkeestä. Sopeutuminen uuteen ja pieneen kaupunkiin otti aikansa, mutta antoi paljon.

  - Koulutus on tarjonnut peruspohjan osaamiseen, olen saanut elinikäisiä ystäviä ja tutustunut lukuisiin vaihto-opiskelijoihin.

   

  Tarina jatkuu. Lue lisää.

 • Liiketalouden alaMissä ja millaisissa tehtävissä valmistunut tradenomi voi työskennellä? Millaista on työharjoittelu pankissa? Ari Rintee yhdistää kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomiopinnoissaan harrastuksensa - kirjat, musiikin ja elokuvat. Miten yhdistää perhe-elämän ja opiskelun? Entä onnistuuko vaihto-opiskelu perheellisenä? Lue Ristilän perheen ja Hanna Haikolan kokemuksia.

   LLiisa Hietamäki pienen pieni.jpgiisa Hietamäki on valmistunut SeAMKista liiketalouden tradenomiksi. Tällä hetkellä Liisa työskentelee taloushallinnon parissa vakituisessa työsuhteessa.  

  - Viiden kuukauden mittainen työharjoittelujakso oli mielestäni tärkein vaihe opintoja, sillä sitä kautta sai oikean kosketuksen arjen työelämään. Vaikka koulussa oppii teoriassa asiat, voidaan niitä soveltaa käytännössä kuitenkin hyvin eri tavalla.  

  Lue lisää

   

   

  Mirka Nukarinen pieni.jpg

  Mirka Nukarinen työskentelee Verohallinnossa. Hän on valmistunut SeAMKista tradenomiksi markkinointiin suuntautuen.

  - Huomasin ilmoituksen avonaisista työpaikoista pian valmistumiseni jälkeen ja hain heti paikkaa. Työnkuva kuulosti monipuoliselta ja mielenkiintoiselta. Ammattikorkeakoulussa erityisesti oikeustiede muodostui minulle kiinnostuksen kohteeksi, joten työpaikka kuulosti nappiosumalta.

    
  Lue lisää

  Matti Uutela pienempi.jpgMatti Uutela on SeAMKista valmistunut laskentatoimeen suuntautunut tradenomi. Hän työskentelee tällä hetkellä Oma Säästöpankissa, jossa suoritti opintoihin kuuluvan harjoittelun.

   

   

   

   

   

   Lue lisää

   

  Jukka Sarho pieni.jpg

   Jukka Sarho on valmistunut SeAMKista tradenomiksi suuntautumisvaihtoehtonaan markkinointi. Tällä hetkellä Jukka työskentelee Härmän Liikenteellä.

   

   

   

   

   

   Lue lisää

   

  D_Takala pienempi.jpg

   SeAMKista valmistunut Iiro Takala aloitti 1.9.2015 Seinäjoen K-Raudan uutena kauppiaana.  Nuoresta iästä huolimatta Iirolla on monipuolinen ja pitkä kokemus rautakaupasta, sillä hän on työskennellyt vuosia perheyrityksessä Soinissa. 

  – Laadukas kokonaisvaltainen koulutus on tärkeää tulevaa työuraa varten. Parasta opiskelussa oli se, että kontaktoitui saman mielenkiinnon omaavien ihmisten kanssa. 

   

  Lue lisää

   

  Sirpa Pukkinen pieni.jpg

  Sirpa Pukkinen  siirtyi toimitustyöstä opiskelemaan uutta alaa ja valmistui SeAMKista kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomiksi jouluna 2005. . Töitä kirjastoalalla on riittänyt. 

  - Uudelle alalle houkutti ennen muuta mahdollisuus yhdistää kirjallisuus ja ihmisten kohtaaminen. Ne molemmat ovat itselleni tärkeitä asioita. Myös aiemmat hyvät kokemukseni kirjastotiskin molemmilta puolilta vaikuttivat päätökseeni hakea opiskelupaikkaa kevään 2002 yhteishaussa. 

  Tällä hetkellä Sirpa työskentelee Seinäjoen kaupunginkirjastossa.

   

  Lue lisää

   

  Liiketalouden opiskelijat Hanna, Juuso, Salla, Pauliina ja Jenni suorittavat harjoitteluaan Etelä-Pohjanmaan Osuuspankissa.  

  Lue lisää

   

  ari_rintee_200x150.jpg

  Tieto ja sen hankkiminen, järjestäminen ja hallinta saivat kankaanpääläisen Ari Rinteen kiinnostumaan kirjasto- ja tietopalvelun opinnoista. Samalla rakkaista harrastuksista, kuten kirjoista, elokuvista ja musiikista muotoutuu miehelle oikea ammatti.

  - Minusta on kiva nähdä, mistä tieto tulee. Netissä on niin paljon muutakin, kuin vain Wikipedia, kirjasto- ja tietopalvelujen kolmannen vuoden opiskelija Ari toteaa.

  Seinäjoki on yksi harvoista paikkakunnista Suomessa, jossa kirjastoalan koulutusta järjestetään. Sen uniikkius oli yksi syy siihen, miksi Ari päätyi hakemaan Seinäjoen ammattikorkeakouluun.

   Ja kuinkas sitten kävikään. Lue lisää.

  Lenkkipolun varrelta.jpgTiina ja Antti-Pekka Ristilä opiskelevat kolmatta vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Tiina opiskelee liiketaloutta ja Antti-Pekka kansainvälistä kauppaa liiketalouden englanninkielisessä koulutusohjelmassa. Tällä hetkellä Ristilät ovat vaihto-opiskelujaksolla Espanjan Leónissa. Poikkeuksellisen Ristilöiden vaihtojaksosta tekee sen, että heillä on lapset mukanaan.

  - Vaihtojakso kuului pakollisena Antti-Pekan koulutusohjelmaan, joten päätimme heti alusta alkaen, että lähdemme matkaan koko perhe, Tiina muistelee.

  Lue lisää Ristilöiden matkasta

  Hanna_Haikola.jpg

  29-vuotias Hanna Haikola opiskelee SeAMKissa toista vuotta liiketaloutta. Haikola on aikaisemmin valmistunut IT-alan tradenomiksi vuonna 2008. Opintoja hän suorittaa töiden ohessa iltaisin ja viikonloppuisin. Liiketalouden opintoihin Haikola päätyi sen vuoksi, että saisi niistä tukea omiin työtehtäviinsä.

  - Ehkä lisäkoulutus voisi jatkossa avata myös ovia eri uravaihtoehtoja ajatellen, Haikola pohtii.

  Lue lisää Haikolan kokemuksista

 • RavitsemisalaMoni ala kiinnosti Sanna Teikaria, mutta restonomiopinnot tuntuu oikealta valinnalta.

  sanna_teikari_200x150.jpgSanna Teikarille ei ollut itsestään selvä juttu alkaa opiskella restonomiksi, vaan opintoihin hakeutuminen oli hakuammuntaa.

  - Hain ensihoitaja- ja matkailualan koulutuksiin sekä liiketalouteen.

  Suunnitelmat eivät olleet selviä silloinkaan, kun paikka SeAMKin restonomiopintoihin aukeni.

  - Mietin, että katson millaista tämä on, ja lopetan kuukauden kuluttua.

   Toisin kuitenkin kävi. Lue lisää.

 • Sosiaali- ja terveysalaJanette opiskelee terveydenhoitajaksi ja Juan geronomiksi. Kati valmistui sairaanhoitajaksi. Katso, mitä he kertovat työstään ja opinnoistaan.

  valmistuneet-soster-pienempi.jpg

  Katja Leppämäki, Tiina Rauhalaakso, Anne Harjula ja Susanna Haapasalmi ovat valmistuneet SeAMKista sosiaali- ja terveysalan Kehittäminen ja johtaminen (ylempi AMK) -tutkinto-ohjelmasta. 

  Lue lisää 

   

  Sosionomi (Vuorenmaa.pngAMK) Jan-Markus Vuorenmaa kertoo saaneensa SeAMKin sosionomikoulutuksesta käytännön työkaluja lastensuojelutyöhön. Opiskeluajasta jäivät mieleen erityisesti monipuoliset harjoittelujaksot

   

  Lue lisää

   

   

  Lehtolainen.pngJaakko Lehtolainen valmistui sosionomiksi joulukuussa 2014. Hän kertoo opinnäytetyön olleen yksi opintojensa kohokohdista

   

   

  Lue lisää

   

   

   

  Kaukola.pngSaila Kaukola valmistui sosionomiksi lokakuussa 2013 ja sai valmistuttuaan myös lastentarhanopettajan pätevyyden. Saila kiittelee SeAMKin sosionomikoulutuksen laaja-alaisuutta ja monipuolisuutta.

   Lue lisää

   

   

  janette_lepisto_200x150.jpg

  Urheiluakatemia antaa opiskelijalle mahdollisuuden kehittyä ja kilpailla omassa lajissaan suorittaen samalla korkeakouluopintoja. 21-vuotias Janette Lepistö treenaa säännöllisesti keihäänheittoa Kuortaneella, ja porskuttaa täysillä eteenpäin terveydenhoitajaopintojaan.

  Lue lisää

   

   

  juan_berea_gomez-naveira_200x150.jpgYli viisi vuotta sitten Suomeen saapunut Juan Berea Gomez-Naveira on löytänyt oma alansa geronomiopintojen kautta. Hän viihtyy vanhusten parissa, ja haluaa murtaa maahanmuuttajiin kohdistuvia ennakkokäsityksiä sekä toimia epäoikeudenmukaisuutta vastaan.

  Lue lisää

   

  maija_niemisto_200x150.jpgNuoristotyönohjaajana toimiva kummitäti innosti Maija Niemistön opiskelemaan sosionomiksi.
  - Halusin tehdä samaa työtä kuin hän, Maija muistelee.
  Lukion jälkeen opinnot veivät talouskouluun, jota seurasi muutto Vaasasta Seinäjoelle. Uusi kaupunki sinetöi päätöksen alkaa opiskella sosiaalialaa.

  Lue lisää

    

  Ihmisten kanssIlomaki Tiia2.jpga toimiminen sekä ihmisen anatomia ja fysiologia kiinnostivat, samoin liikunnallisuus ja terveellinen ravitsemus. Nämä kaikki yhdistyvät fysioterapeutin monipuolisessa ammatissa, kertoo fysioterapeutiksi opiskeleva Tiia Ilomäki.

  Lue lisää

   

  GeronomioHollanti_kuva2_150x200.jpgpiskelija Maija Nylander sai kipinän kansainvälisyyteen intensiivikurssilla Hollannissa. Lue, mitä Maija kertoo kokemuksistaan.

  Lue lisää

   

   

  Kati Laitinen.jpg

  Seinäjoen ammattikorkeakoulusta sairaanhoitajaksi valmistunut Kati Laitinen ei ole katunut uravalintaansa. Aikuisopiskelu vaati välillä pitkää pinnaa, mutta loi samalla vankan perustan ammattitaidolle ja tarjosi uusia kokemuksia. Katin mukaan työelämä arvostaa SeAMKin sairaanhoitajakoulutuksen korkeaa laatua.

  Lue lisää

   

   

  Hakeutuminen geronomTiina Jarvinen2.jpgikoulutukseen oli tietoinen valinta. Motivaatio vanhustyöhön ja sen kehittämiseen on vahva, kertoo Tiina Järvinen, joka opiskelee vanhustyötä aikuisopiskeijoiden ryhmässä.

  Lue lisää

   

   

  Araneva.jpgTeimme pikaisen gallupin muutamille SeAMKissa sosiaalialaa opiskelleille. Mitä he ovat AMK-opinnoissaan oppineet ja millaisiin tehtäviin päätyneet? Marjaana Araneva, Pekka Lehtiniemi, Taru Löfgren ja Minna-Maija Saukko kertovat.

  Lue lisää

   

 • Tekniikan alaMatti Leppälehto opiskelee bio- ja elintarvikealan insinööriksi, Henri Anttila tietotekniikan insinööriksi, Sanna Kekki rakennusmestariksi ja Suvi Niskanen autotekniikan insinööriksi. Timo Mantila, Tommi Pihlajasalo ja Jani Aurell ovat suorittaneet insinöörin ylemmän AMK-tutkinnon.
  Matti Leppälehto ja tytöt matkalla TartoonPIENI.jpg

  Bio- ja elintarvikealan opiskelijat Fiija Ketonen, Noora Ahola, Matti Leppälehto ja Vilma Lehto laivassa matkalla Tartoon, jossa he tutustuvat Maaseutuyliopistossa kollegoihin ja tuleviin tutkimusaiheisiin.

  Lue lisää

   

  henri_anttila_tite_200x150.jpg

  Välillä pitää käydä kaukana, jotta näkee lähelle. Tätä mieltä on toista opiskeluvuottaan viettävä tietotekniikan opiskelija Henri Anttila, joka poikkesi välilläopiskelemassa Ruotsissa, mutta palasi takaisin juurilleen Etelä-Pohjanmaalle. Samalla hän aloitti tietotekniikan opinnot.

  Lue lisää

   

   

  sanna_kekki_rakennusmestari_200x150.jpgPeruskoulusta valmistuttuaan Sanna Kekillä oli kolme jatko-opintosuunnitelmaa: lukio, kampaaja ja rakennusala. Jälkimmäinen kiinnosti eniten, ja sieltä valmistuttuaan Sanna jatkoi opiskeluaan Seinäjoen ammattikorkeakouluun rakennusmestariksi. 

  Lue lisää

   

  suvi_niskanen_auto_200x150.jpgSeinäjokelainen Suvi Niskanen on tiennyt jo pitkään haluavansa työskennellä auto- ja työkonetekniikan parissa. Aiemmat ammattikouluopinnot henkilöauton asentajaksi vain vahvistivat tunnetta ryhtyä opiskelemaan alan insinööriksi. 

  Lue lisää

   

   

   Tommi_Pihlajasalo_200x150.JPGTommi Pihlajasalo on Vapo Oy:n Pohjanmaan aluejohtaja ja keväästä 2014  alkaen insinööri (ylempi AMK). Teknologiaosaamisen johtamisen koulutuksella hän päivitti omaa osaamistaan ja koulutusta master-tasolle.

  Lue lisää

   

   

  timo_mantila_200x150.JPGRakentamisen ylempi AMK-tutkinto toi Timo Mantilalle business-ajattelua. Hän on toimitusjohtaja Lakea Oy:ssä Seinäjoella. "Insinöörikoulutuksen jälkeen ajattelin rakentamista teknisenä suorittamisena, nyt näen rakennusalan enemmänkin liiketoimintana."

  Lue lisää

   

   
  jani_aurell_299x180.jpg Jani Aurellin mielestä Teknologiaosaamisen johtamisen kurssit olivat mielenkiintoisia ja opettajat motivoivia. Aurell sai insinöörin ylemmän AMK-tutkinnon keväällä 2015.

  Lue lisää

Ylös / Up