Iiro Takala

 

Kauppias Iiro Takala uskoo rautakaupan tulevaisuuteen 

 

SeAMKista vuonna 2011 tradenomiksi valmistunut Iiro Takala, 28, aloitti 1.9.2015 K-Rauta Seinäjoen uutena kauppiaana. Nuoresta iästään huolimatta Iirolla on monipuolinen ja pitkä kokemus rautakaupasta, sillä hän on työskennellyt vuosia perheyrityksessä Soinissa. 

Rautakauppa on Iiro Takalalle tuttu ympäristö. Jo lapsuudesta vapaa-aika ja lomat ovat pyörineet perheyrityksessä. Takala muistelee piiloutuneensa pienenä poikana isänsä autoon päästääkseen mukaan töihin.

Myös Keskoon sidos on vahva, sillä hän on kuulemansa mukaan käynyt ensimmäisen kerran K-kauppiaspäivillä ennen nimen saantiaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opiskellun tradenomitutkinnon yhteydessä hän suoritti Keskon esimiesvalmennuksen, jonka jälkeen hän on tehnyt kauppiasharjoittelun.

 

D_Takala%20kuva6.jpg

 

RAUTAKAUPAN TULEVAISUUSNÄKYMÄT POSITIIVISIA

Rautakaupan tulevaisuus näyttäytyy Takalalle positiivisena. Rautakauppa on muuttunut viime vuosina täysin ja tarjoaa yhä enemmän kokonaisvaltaista palvelua. Uudis- ja korjausrakentaminen, ihmisten muuttamiset sekä trendien nopea vaihtuminen muuttavat rautakauppaa rakentamisen tavarakaupaksi.

– Ideointia ja sisustuksellisuutta tuodaan myymälöissä yhä enemmän esille. Piha ja puutarhatuotteet palveluineen ovat yksi tärkeä osa-alue, kertoo Takala.

 

SEAMKISTA HYVÄ TAUSTA TYÖURALLE

Markkinointi ja liiketoiminnallinen kokonaisuus olivat Takalalle tärkeintä ja parasta oppia ammattikorkeakoulusta.

– Laadukas kokonaisvaltainen koulutus on tärkeää tulevaa työuraa varten. Parasta opiskelussa oli se, että kontaktoitui saman mielenkiinnon omaavien ihmisten kanssa.

Osaamisen jatkuva kehittäminen on tärkeä lähtökohta kilpailukyvyn säilyttämiselle. Kasvaminen alalla, tradenomikoulutus, esimies- ja kauppiasvalmennus sekä aito kiinnostus alaan ovat vieneet ja vievät Takalaa eteenpäin.

– Tavallaan se on myös ammattikorkeakoulun ansiota, että olen tässä asemassa jo näin aikaisessa vaiheessa. Lahteen K-Rautakauppiaaksi siirtyvältä nykyiseltä kauppiaalta Kimmo Tirkkoselta olen saanut kauppiasharjoittelussa tärkeitä vinkkejä ja ohjeita, kertoo Takala.

 

Tradenomi (AMK), Liiketalous

 

Ylös / Up