Mirka Nukarinen

tiimikuva seamk iso.jpg
Kuvassa Mirka Nukarinen sekä Riikka Kohtamäki, Heikki Koiste, Jenna Kuusiluoma ja Anne-Mari Hietikko, jotka ovat myös valmistuneet SeAMKista ja työskentelevät Mirkan kanssa samassa tiimissä Verohallinnossa. 

 

Mitä opiskelit ja miksi valitsit tämän alan?

Opiskelin SeAMKissa liiketaloutta, suuntautumisvaihtoehtona markkinointi. Lukion jälkeen ei ollut selkeänä mielessä mitä haluan opiskella, tradenomin tutkinto tuntui ns. yleispätevältä vaihtoehdolta ja sillä voi työllistyä monenlaisiin työtehtäviin oman kiinnostuksen mukaan.

 

Miten päädyit nykyiseen työhösi, missä työskentelet?

Minulla on virka Verohallinnossa ennakoivan ohjauksen tiimissä. Huomasin ilmoituksen avonaisista työpaikoista pian valmistumiseni jälkeen ja hain heti paikkaa. Työnkuva kuulosti monipuoliselta ja mielenkiintoiselta. Ammattikorkeakoulussa erityisesti oikeustiede muodostui minulle kiinnostuksen kohteeksi, joten työpaikka kuulosti nappiosumalta.

 

Millaiset valmiudet SeAMK antoi työelämään?

Yleistiedot monelta liiketalouden osa-alueelta. Osaa hahmottaa kokonaiskuvan, mikä vaikuttaa mihinkin. Itse verotuksen substanssiosaaminen on luonnollisesti syventynyt vasta työn parissa. Ammattikorkeakouluaikana kehityin erityisesti asiatekstin tuottamisessa, josta on ollut suuri hyöty työelämässä. SeAMKista valmistumisen jälkeen olen jatkanut opiskelua työn ohessa yliopistossa, myös tähän SeAMKista sai hyvät lähtökohdat.

Terveisesi mahdollisille hakijoille ja opiskelijoille?

Työharjoittelupaikka kannattaa valita tarkkaan ja siitä pitää ottaa kaikki irti, sen aikana on oiva mahdollisuus näyttää osaamisensa mahdolliselle tulevalle työnantajalle. Kannattaa hakeutua mahdollisimman moneen juttuun ja projektiin mukaan, sillä sitä kautta saa luotua suhteita ja verkostoja, joista saattaa myöhemmin olla yllättävää hyötyä. Kannattaa myös panostaa ruotsin kielen oppimiseen ja puhumiseen! Siitä on ollut minulle iso hyöty työllistymisessä ja monipuolisten työtehtävien saamisessa.Kuvassa Mirka Nukarinen sekä Riikka Kohtamäki, Heikki Koiste, Jenna Kuusiluoma ja Anne-Mari Hietikko, jotka ovat myös töissä Verohallinnossa ja valmistuneet SeAMKista. Kuvassa Mirka Nukarinen sekä Riikka Kohtamäki, Heikki Koiste, Jenna Kuusiluoma ja Anne-Mari Hietikko, jotka ovat myös töissä Verohallinnossa ja valmistuneet SeAMKista. Kuvassa Mirka Nukarinen sekä Riikka Kohtamäki, Heikki Koiste, Jenna Kuusiluoma ja Anne-Mari Hietikko, jotka ovat myös töissä Verohallinnossa ja valmistuneet SeAMKista. Kuvassa Mirka Nukarinen sekä Riikka Kohtamäki, Heikki Koiste, Jenna Kuusiluoma ja Anne-Mari Hietikko, jotka ovat myös töissä Verohallinnossa ja valmistuneet SeAMKista. 

Ylös / Up