Tommi Pihlajasalo

Mitä kuuluu, aluejohtaja Tommi Pihlajasalo?

Tommi Pihlajasalo valmistui insinööriksi (ylempi AMK) Teknologiaosaamisen johtaminen tutkinto-ohjelmasta toukokuussa 2014 kahden vuoden tavoiteajassa. Kyselimme vähän kuulumisia ja fiiliksiä valmistumisen jälkeen.

tommi_pihlajasalo_2015.JPG- Millainen tausta sinulla on? Mitä olet opiskellut aiemmin ja missä?

Aikaisemmalta koulutukselta olen tuotantotalouden insinööri (AMK) 2000-luvun alusta Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Teknologiaosaamisen johtamisen koulutusohjelmassa päivitin omaa osaamistani ja koulutustasoa master-tasolle.

- Millainen työura sinulla on ollut ja missä olet nyt töissä ja mitä teet?

Olen työskennellyt työurallani viimeiset reilun pari vuotta Vapo Oy:n Pohjanmaan aluejohtajana. Aikaisemmin olen työskennellyt logistiikan ja toimitusketjun hallinnan tehtävissä eri yhtiössä.

Työurani alussa olin 4,5 vuotta kuljetussuunnittelijana ja tiiminvetäjänä valtakunnallisesti toimivassa logistiikkayhtiössä. Viimeiset 7,5 vuotta olen ollut Vapo Oy:ssa ajojärjestelijänä, kuljetuspäällikkönä, operaatiopäällikkönä ja aluejohtajana. Aluejohtajana vastaan oman vastuualueen polttoaineiden ja lämmön myynnin, asiakkuuden, tuotannon ja toimituksen toiminnasta. Myös esimiestyö, sidosryhmätyö ja työmarkkina- ja työehtosopimusasiat korostuvat nykyisessä toimenkuvassani. Hyvän ja osaavan henkilöstön kanssa tähdätään huipputuloksiin.

- Miksi hait ylempään amk-koulutukseen?

Teknologiaosaamisen johtaminen koulutuksessa päivitin omaa osaamistani ja koulutustasoa master-tasolle. Hain myös boostia omalle markkina-arvolle ja työuralle.

- Mitä hyötyä koulutuksesta on ollut?

Sain päivittää omaa osaamistani. Työelämätietoja ja kokemuksia sai yhdistää ja päivittää tieteelliseen taustaan. Koulutustason parantaminen antoi pontta työuralla kehittymiseen. Yksittäiset kurssit olivat parhaita ja antoisimpia koulutusohjelmassa.

- Mikä on ollut haastavinta tai vaikeinta?

Lopputyönä tehtävän tutkimuksen tekeminen sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen oli haastavinta. Vaatii kovaa suunnitelmallisuutta, tutkimista, aikaa ja hyviä istumalihaksia kirjoittaa viikonloput ja illat opinnäytetyötä, että saa sen valmiiksi koulutuksen tavoiteaikataulussa. Lopulta kaiken yhteensovittaminen sujui hyvin omalta osaltani ja kiitos siitä kuuluu kotiin rakkaille pitkämielisyydestä.

- Mitä olet opiskellut koulutuksessa ja olet siitä saanut?

Opiskelin strategista ja osaamisen johtamista sekä talous-, tuotekehitys- ja projektijohtamista. Laadukkaista yliopistoproffien luennoista sain hyviä ajatuksia työelämään sovellettavaksi.

- Mitä haluat sanoa potentiaaliselle hakijalle?

Teknologiaosaamisen johtaminen yamk-tutkinto on hyvä mahdollisuus päivittää osaamistaan ja hakea lisäboostia työuralle. Aloita lopputyön tekeminen heti kurssin alussa, niin saat sen valmiiksi ajoissa. Ja ota opinnoista itsellesi vapaa-ajan projekti, koska muita harrastuksia ehtii sitten taas myöhemmin.

 

Teksti: Helena Myllymäki
Kuva: Terhi Kallio

Ylös / Up