fi/Koulutus/Opiskelijana SeAMKissa/Opiskelupaikkakunnat ja asuminen

Opiskelupaikkakunnat ja asuminen

Pohjalaisuuteen yhdistyy tarinoissa kaksi asiaa: yritteliäisyys ja luja tahto. Seinäjoen kaupunkiseutu onkin noussut vuosikymmenessä yhdeksi Suomen kasvukeskuksista. Alue on profiloitunut elintarvikealaan, älykkäisiin koneisiin, julkisiin palveluinnovaatioihin sekä kulttuuri- ja elämystuotantoon. Suomen ykkösfestivaalien lista on pitkä: Provinssirock, Tangomarkkinat, Vauhtiajot ja Ilmajoen Musiikkijuhlat tuovat kaupunkiseudulle satojatuhansia vieraita.Seinäjoki

Seinäjoelle on helppo tulla, junalla Helsingistä 2h 38min, Oulusta noin 3 tuntia ja Jyväskylästä 2h 37min.

Kaupunki tunnetaan monista tapahtumistaan: Provinssirock kerää kesäkuussa rock-musiikin ystävät Törnävänsaarelle ja Tangomarkkinat viihdemusiikin ystävät iloiseen tanssi- ja musiikkitapahtumaan heinäkuussa. Solar Sound Festival ja Vauhtiajot Race & Rock ovat myös kesän kohokohtia. Asuntomessut järjestetään Seinäjoella kesällä 2016.

Seinäjoella voi harrastaa monipuolisesti erilaista liikuntaa kaikkina vuodenaikoina. Kaupungin alueella toimii 60 urheiluseuraa ja niiden edustama lajivalikoima on monipuolinen. Kaupungissa on monia liikunta- ja kuntosaleja, tekojäärata sekä uimahalli. Kaupunkialueen välittömässä läheisyydessä on useita kuntoreittejä ja luontopolkuja sekä laavuja.

Seinäjoen kaupunginteatterin katsojaluvut ovat korkeat. Tutustu Seinäjoen kaupungin monipuoliseen vapaa-ajan, kulttuurin ja liikunnan harrastusmahdollisuuksiin.
www.seinajoki.fi

 • AsuminenOpiskelija-asuntoja välittää Sevas Oy.

  Sevas Oy

  1.7.2016 ja sen jälkeen alkavat vuokrasopimukset tehdään Sevas Oy:n opiskelijakodit-palvelun kanssa. Lisätietoja puh. 06 420 3366.

  Vapaita asuntoja välittävät myös paikalliset kiinteistövälitystoimistot. 

Ilmajoki

Ilmajoen kunnan alueella on yhteensä 75 yleisessä käytössä olevaa liikuntapaikkaa, mm.

 • ulkokenttiä,
 • sisäliikuntatiloja,
 • uimaloita,
 • maastoliikuntapaikkoja ja
 • erityisurheilulaitoksia.
Ilmajoki-hallissa on iso liikuntasali, kunto- ja voimailusali, harjoitustiloja painijoille sekä erillinen pienliikuntatila.

Ilmajoki tunnetaan musiikkijuhlistaan sekä vireästä kulttuurielämästään. Ilmajoen nähtävyyksiä ovat mm. Yli-Lauroselan talomuseo, Ilkan patsas, tyylipuhtaat talonpoikaistalot sekä Alajoki-maisema.

Katso lisätietoja Ilmajoen kunnan kulttuuri-, vapaa-ajan- ja liikuntapalveluista.
www.ilmajoki.fi


 • AsuminenOpiskelijat voivat asua yksikön yhteydessä sijaitsevassa asuntolassa tai Ilmajoen keskustassa Palonkortteerin opiskelija-asuntoloissa.

  Yksikön välittömässä läheisyydessä sijaitsevan asuntolan soluasunnoissa on yhden hengen huoneita ja yhteiset oleskelu- ja saniteettitilat. Lisätietoja saa asuntolanohjaajalta puh. 040 680 7160, seppo.kukkonen(a)sedu.fi .

  Palonkortteerilla on kaksi opiskelija-asuntolaa keskustan alueella. Asuntohakemuslomakkeita saa osoitteesta: http://www.ilmajoenvuokratalot.fi/hakulomakkeet.

Ylös / Up