Microsoft Kinect

hahmontunnistusohjain

MicrosoftKinect.png
Kinect on Microsoftin kehittämä hahmontunnistusohjain Xbox 360 -ja Xbox One -pelikonsoleille.

Kinect for XBOXissa on videokamera kasvojen tunnistusta ja videopuheluita varten, laseremitteri ja mustavalkokamera 3D-hahmotukseen, 4 mikrofonia sekä moottorit laitteen kallistamiseen. Kameran ja syvyystunnistuksen avulla ohjelmisto pystyy kolmiulotteiseen liikkeentunnistukseen ja mikrofoni mahdollistaa puheentunnistuksen.

Kinect for XBOXin kolmiulotteisen tilan ja pelaajan havainnointi perustuvat laitteen lähettämään infrapunasäteilyn alueella toimivaan laserpistekuvioon. Kinect for XBOX muodostaa syvyyskartan pisteistä ja laite pystyy tunnistamaan kuvasta kaukana ja lähellä olevat kohteet. Microsoftin ohjelmisto tunnistaa enintään 2 ihmishahmoa ja muodostaa niistä 48 pisteen luurangot, joilla pelaajien liike välitetään pelille.

Kameran tarkkuus on 640 x 480 pikseliä. Mikrofonien ohjelmisto osaa paikallista äänen lähteen ja vaimentaa taustamelun. Laitteen minimikäyttöetäisyys Xbox-käytössä on 1,8 m ja liikkumiseen tarvittava lattiapinta-ala on noin 6 m³.

Liitäntä Xboxiin on USB-väyläinen. Microsoft on julkaissut SDK:n (Software Development Kit) Kinectilleä Windows-käyttöjärjestelmään.

Kinect-640x353.png
Kinect for Windows eli Kinect V2 sisältää kehittyneemmän kokovartalon hamontunnistuksen, 512 x 424 pikselin syvyyskameran, FullHD 1080p kameran sekä 512 x 424 pikselin infrapunakameran.

Ylös / Up