fi/SeAMK Info/Kansainvälinen toiminta/Ystäväperhetoiminta

Ystäväperhetoiminta

Kansainvälinen ystäväperhetoiminta alkoi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa joulukuussa 2008. Yhä useampi opiskelija ja perhe haluaa mukaan ja palautteet toiminnasta ovat olleet hyvin myönteisiä.

Lähtökohta toiminnalle

SeAMKissa on noin 200 kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa useasta kymmenestä eri maasta. Ulkomaiset tutkinto-opiskelijat opiskelevat SeAMKissa koko tutkinnon eli opiskelevat ja elävät alueellamme vähintään kolme – neljä vuotta. Varsinaisen opiskelunsa ohella ulkomaiset opiskelijat toivovat oppivansa tuntemaan normaalia suomalaista elämää, perheiden arkea. Se tulee parhaiten tutuksi viettämällä aikaa suomalaisten ihmisten kanssa. Siksi etsimme ystäväperheitä. Ystäväperheet eivät sitoudu opiskelijan majoittamiseen vaan opiskelijat asuvat opiskelija-asunnoissaan ja tapaavat perheitä vapaa-ajallaan.

Mikä on ystäväperhe?

Ystäväperhe ei välttämättä ole perinteinen ydinperhe, vaan mukaan voivat ilmoittautua myös sinkut, eläkeläispariskunnat, yksinhuoltajat ja lapsettomat parit. Myös erilaisille yhteisöille tämä on hieno mahdollisuus kansainvälistyä. Ystäväperhetoiminnan periaate on tarjota opiskelijoille mahdollisuus tutustua paremmin suomalaiseen elämänmenoon opiskelijamaailman ulkopuolella. Etsimme tähän toimintaan Seinäjoen alueella asuvia perheitä ja yhteisöjä. Mitään valmiiksi suunnitelmia toimintamuotoja ei ole, vaan perhe ja opiskelija saavat yhdessä sopia tapaamisten määrän ja ajankohdat ja sisällön.

Kulttuurit tutuiksi

Yhdessä toimiminen voi olla yhteisiä ruokailuja, tutustumista eri maiden ruokiin, elokuvissa tai teatterissa käyntejä, liikkumista – vaikkapa pilkkimistä tai patikointia – tai mitä harrastuksia perheellä ja opiskelijalla onkaan. Parhaita kokemuksia opiskelijalle ovat usein sellaiset, jotka me suomalaiset koemme arkisiksi ja tavallisiksi. Opiskelijat kertovat mielellään myös omasta maastaan ja kulttuuristaan. Tämä erityisenä vihjeenä perheille, jotka ovat adoptoineet lapsensa esimerkiksi Aasian tai Afrikan maista.

Kieli

Opiskelijat opiskelevat pääosin englanniksi. Toivomme, että ystäväperheessä on joku, joka hallitsee englannin vähintään välttävästi. Ystäväperhetoiminta on mahdollisuus elvyttää jo unohtuneitakin englannin taitoja.


Lisätietoja ja ystäväperheeksi ilmoittautuminen

Sivun oikeasta laidasta löydät dokumentin"ystavaperhelomake", jossa on tulostettava tiedote ystäväperhetoiminnasta sekä lomake, jonka tiedot voit palauttaa esimerkiksi sähköpostilla ilmoittautumisesi yhteydessä. Sivun oikeasta reunasta löydät myös tiedot ystäväperhetoiminnan yhteisistä tapaamisista.

Yhteyshenkilöt
Opiskelijapastori Aila Orsila aila.orsila(a)seamk.fi
SeAMK Kv-palvelut: maria.loukola(a)seamk.fi

Tervetuloa mukaan!

Miten mukaan toimintaan?

Kuuntele haastattelu Pohjanmaan Radiosta!

Ystäväperhetapaamiset:

10.3.2015
kellonaika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin

12.5.2015
kellonaika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin

Ylös / Up