Valmistuneiden sijoittumistutkimus

Sijoittumistutkimus valmistumassa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on vuodesta 1999 lähtien kerännyt systemaattisesti valmistuneiden sijoittumisinformaatiota. Piakkoin on valmistumassa kuudes SeAMKista valmistuneiden seurantatutkimus. Kohderyhmään kuuluivat tällä kerralla vuosina 2009 - 2012 amk-tutkinnon suorittaneet nuoret ja aikuiset. Kyselyyn vastasi 1045 nuorta ja 223 aikuista loka-marraskuussa 2013. Kiitokset kaikille vastaajille!

Keskeisiä tuloksia
Varsinainen raportti valmistuu maaliskuun 2014 lopussa, mutta tässä muutamia keskeisiä tuloksia. Nuorista vastaajista 55 % ja aikuisista 68 % asui Etelä-Pohjanmaalla. Nuorista 73 % oli töissä toisen palveluksessa ja yrittäjänä toimi 5,2 %. Työttömänä oli 5,5 %. Aikuisista palkkatyössä oli 84 %, yrittäjänä toimi 8,5 % ja työttömänä oli 1,3 %.

Nuorista 47 % ja aikuisista 41 % toimi suoritustason tehtävissä. Asiantuntijatehtävissä toimi sekä nuorista että aikuisista neljäsosa. Esimies- ja ylimmän johdon tehtävissä toimi 9 % nuorista ja 19 % aikuisista. Nuorten keskipalkka oli 2 436 € ja aikuisten 2 883 € kuukaudessa.

Palaute opinnoista
Opetuksen suhteen sekä nuoret että aikuiset olisivat opintojen aikana kaivanneet lisää tutustumiskäyntejä ja opintomatkoja sekä ulkopuolisten asiantuntijoiden luentoja. Myös työnhaku- ja uraneuvontaa sekä jatkokoulutusinfoa olisi kaivattu enemmän opintojen aikana. Seurantatutkimuksen tuloksia hyödynnetään koulutusohjelmien kehittämistyössä.

Stay in touch
Mikäli haluat tiedon tutkimuksen tarkemmista tuloksista ja muutenkin ajankohtainen tieto SeAMKista kiinnostaa, niin käypä tykkäämässä meistä facebookissa www.facebook.com/seamk
Ylös / Up