ROBO-puulaaki


Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittamana projektina alkanut ROBO-puulaaki jatkuu Seinäjoen ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikön vetämänä yhteistyötoimintana yhdessä alueen lukioiden ja yritysten kanssa. Kurssilla lukiolaiset kokoavat ja ohjelmoivat kummiyritystensä sponsoroiman robotin ja suunnittelevat koreografian vaihtuvan teeman mukaisesti itselleen ja robotille. Kurssi huipentuu loppukilpailuun, jossa lukiolaiset kisaavat esityksillään Etelä-Pohjanmaan ROBO-mestaruudesta. Voittajat 2013

Robo Lapuan lukio.JPG

Yhteistyöllä tekniikan alaa tutuksi

Toiminnan tarkoitus on tutustuttaa Etelä-Pohjanmaan lukiolaisia tekniikan alaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulu vastaa kurssiin liittyvästä ohjauksesta ja opetuksesta tutustuttaen samalla lukiolaisia tekniikan alan opiskeluun.  Toiminnassa mukana olevissa teknologiayrityksissä lukiolaiset puolestaan pääsevät näkemään, mihin robotiikkaa työelämässä käytetään sekä tutustumaan teknologia-alan tarjoamiin työtehtäviin. Mukana toiminnassa on 15 lukiota ja noin neljäkymmentä alueen teknologiayritystä.

Robottien talent-kilpailu

ROBO-puulaaki on vuotuinen kilpailu Etelä-Pohjanmaan lukioiden välillä vaihtuvalla, lukiolaisia innostavalla teemalla. Ensimmäisellä kerralla lukiolaiset robotteineen suunnittelivat tanssiesityksen. Toisena vuotena teemana oli puolestaan jumppa ja lukiolaiset robotteineen toimivat jumppaohjaajina.


Tänä vuonna ROBO-puulaakin teemana on Robotalent, eli robottien talent-kilpailu. Kilpailussa lukiolaiset ideoivat ja toteuttavat roboteilleen oman talentin. Talent voi olla musiikkiin, taiteeseen tai urheiluun liittyvää tai sitten mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Joulukuussa pidettävässä loppukilpailussa nähdään, mitä kaikkea lukiolaiset ovat keksineet!
Yhteistyötahot
 • Mukana olleet lukiot 2013
  Nurmo
  Seinäjoki
  Ylistaro
  Lapua
  Kauhava
  Alahärmä
  Ilmajoki
  Kurikka
  Jurva
  Alavus
  Kauhajoki
  Alajärvi
  Lappajärvi
  Evijärvi
  Vimpeli

  Hankkeen ulkopuolelta toiminnassa oli mukana myös Karstulan lukio.
 • Kummiyritykset 2014

  Are talotekniikka
  Co-Automation
  Exertus
  Finnlamelli
  Foster Wheeler
  Hydroll Oy
  Lapua-ketjut
  Metso Power
  MSK Group
  Mäkelä Alu
  Plantool
  Prima Power
  Skaala
  Valio
  Yrityskehitys Fasadi

Ylös / Up