fi/SeAMK Info/SeAMK toimii/Painoalat/Yrittäjyys, uudet liiketoimintakonseptit ja palveluinnovaatiot

Yrittäjyys, uudet liiketoimintakonseptit ja palveluinnovaatiot

• Omistajavaihdokset

• Kasvuyrittäjyys

• Yrittäjyysaikomukset ja opiskelijayrittäjyys

• Liiketoiminnan strateginen kehittäminen

• Yrittäjyyden ekosysteemien kehittäminen

 • Yrittäjyystutkimus
  Seinäjoen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden tutkimustiimiin kuuluu kymmenkunta tutkijaa, joista kahdeksan on väitellyttä post doc -tutkijaa liiketaloustieteen eri aloilta. Substanssiasiantuntemuksen lisäksi tiimissä on vahvaa tutkimusmetodeihin liittyvää asiantuntemusta. Kärkiteemamme ovat omistajanvaihdokset ja kasvuyrittäjyys. Muita tutkimusteemoja ovat opiskelijoiden yrittäjyysaikomukset ja niihin vaikuttavat tekijät, sivutoimiyrittäjyys, tulevaisuuden ennakointi. Lisäksi yrittäjyys- ja elinkeinopolitiikka sisäänrakentuvat luontaisesti teemoihimme.

  Toimintafilosofiaamme kuuluu, että toimimme koko innovaatioketjun alueella tutkimus-kehittäminen-koulutus. Hyödynnämme tutkimustietoa koulutuksessa ja kehittämisessä ja rakennamme työkaluja yritysten neuvontaan ja konsultointiin. Toimimme tiiviissä yhteistyössä sekä alueen että valtakunnallisten julkisten ja yksityisten elinkeinotoimijoiden kanssa.

  > Entre Intentio

  Lisätietoja:
  Tutkijayliopettaja, dosentti, KTT Elina Varamäki
  040 830 5189, elina.varamaki(a)seamk.fi
 • Sosiaalisen median tutkimus

  Sosiaalisen median sovellusten hyödyntäminen yritysten ja organisaatioiden toiminnassa on yksi painopistealue. TKI-toiminta pyrkii valmentamaan yrityksiä ja organisaatioita tehokkaassa sosiaalisen median sovellutusten hyödyntämisessä ja konsultoi tarvittaessa organisaatioita yksilöllisesti alaan liittyvistä kysymyksistä. Sisällöntuotannon, viestintäratkaisujen, sosiaalisen median toimintastrategioiden ja eri sovellusten tehokkaan hyödyntämisen tutkiminen ja koulutus ovat keskeisiä osaamisemme kulmakiviä.

   

  Lisätietoja: yliopettaja Ari Haasio, ari.haasio(a)seamk.fi

 • Etelä-Pohjanmaan matkailun koordinointi
  SeAMK Elintarvike ja maatalous vastaa Etelä-Pohjanmaan matkailun koordinoinnista ja matkailustrategian laadinnasta yhdessä alueen matkailuyrittäjien kanssa.

  MATKO3 edistää ja koordinoi Etelä-Pohjanmaan matkailun kehittymistä ja kehittymiseen tähtääviä toimenpiteitä niin, että matkailutoimiala edelleen kasvaa ja kehittyy maakunnassa. Hankkeen tavoitteena on pyrkiä varmistamaan kehittämistoimien oikeansuuntaisuus, koordinoida kehittämistoimia päällekkäisyyksien välttämiseksi sekä hankkia, jalostaa ja välittää matkailutietoa alueen matkailutoimijoille. Matkon blogin osoite on http://www.matko3.blogspot.fi/ Matkailun sähköistä liiketoimintaa ja kansainvälistymistä edistetään erillisen MaNE-SäLi -hankkeen avulla. ManeSälin osoite on http://manesali.wordpress.com/
Yhteystiedot

SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri

Yksikönjohtaja Anmari Viljamaa, puh. 040 830 2397

Tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pauliina Talvitie, puh. 040 830 2382

Ylös / Up