fi/Tutkimus & kehittäminen/Projektit/Projektien omia sivuja/Kansainvälisiä osaajia / Work for Future

Kansainvälisiä osaajia / Work for Future

Korkeakoulusta kansainvälisiä osaajia alueen ja yritysten kilpailukyvyn tueksi

(markkinointinimi: ”Work for Future”)  
Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Etelä-Pohjanmaan liiton kautta tukema hanke
Toteutusaika: 1.4.2012 - 31.12.2014  
Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) Work for Future -hanke on perustettu tukemaan alueemme yritysten ja organisaatioiden sekä ulkomaisten opiskelijoidemme kohtaamista ja yhteistyön kehittymistä. Hankkeessa SeAMK toimii yhteistyössä mm. Etelä-Pohjanmaan Liiton, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien, Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin, Seinäjoen kaupungin Kansainvälisyyskeskuksen, Seinäjoen seudun elinkeinokeskuksen (SEEK) ja Etelä-Pohjanmaan Maakuntakorkeakoulun sekä muiden alueen edustajien kanssa.  

Haaste Etelä-Pohjanmaan yrityksille ja organisaatioille

 Work for Future -hanke kiittää kaikkia lukuvuonna 2013-2014 kansainvälisiä opiskelijoiden vierailuja vastaanottaneita yrityksiä ja organisaatioita sekä haastaa kaikki alueen organisaatiot tarjoamaan kansainväliselle liiketalouden tai hoitotyön opiskelijalle työharjoittelupaikan tai opinnäytetyön aiheen lukuvuonna 2014-2015.
 
Yhteydenotot: maria.loukola(a)seamk.fi
 • Hankkeen tausta ja tarkoitus
  Työelämän muutosvauhti on kova. Myös Etelä-Pohjanmaalla tarvitaan jatkuvasti uusia ideoita, arjen ajattelua rikastuttavia näkökulmia sekä uusia kontakteja ja verkostoja. Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) yli 200 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa tuovat Etelä-Pohjanmaalle merkittävän määrän uusia näkökulmia sekä kansainvälistä osaamista. SeAMKissa on kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita tällä hetkellä yli 30 eri maasta, mm. Espanjasta, Unkarista, Venäjältä, Vietnamista, Nepalista ja Keniasta.

  Monelle ulkomaiselle opiskelijalle Suomeen saapuminen on jotakin täysin uutta ja eksoottista. Ilmastollisen eroavaisuuden lisäksi myös suomalainen kulttuuri, tavat ja kieli ovat useimmille uusia asioita, joihin kuitenkin ehtii hyvin tutustua useamman vuoden kestävien opintojen aikana. Yksi osa ulkomaisen opiskelijan yhteiskuntaan integroitumisen prosessia on työelämäorientaatio ja työelämän kontaktien löytäminen. Kaikilla tänne Seinäjoelle opiskelemaan matkustavilla onkin kotimaasta tai kansallisuudesta riippumatta yksi yhteinen päämäärä: valmistua oman alansa asiantuntijaksi ja työskennellä omassa toiveammatissaan. Tässä on alueen yrityksille ja organisaatioille erinomainen mahdollisuus hyödyntää alueella jo olevaa kansainvälistä osaamisresurssia.

  Work for Future -hanke pyrkii kehittämään korkeakoulun, työelämän ja ulkomaisten opiskelijoiden välisiä yhteyksiä niin, että alueen yritykset ja organisaatiot ja ulkomaiset opiskelijat löytäisivät luontevia kohtaamispaikkoja ja sitä kautta mahdollisuuksia harkita yhteistyötä esimerkiksi työharjoittelujen, projektitöiden tai opinnäytetöiden muodossa.
 • Hankkeen toimenpiteitä

  SeAMKin Work for Future -hankkeen tavoitteita:

  • yrityselämälähtöisen kansainvälisen henkilöstö- ja tietotaitokysynnän herättäminen ja kysyntään vastaaminen alueen vahvuusalueilla  
  • tukipakettien kehittäminen yrityksille ja julkisille organisaatioille, jotta kiinnostus kv-työntekijöistä voi muuttua toiminnaksi  
  • ulkomaisten opiskelijoiden 'korkeakoulusta työelämään' -prosessin mallintaminen  
  • työelämäyhteyksiä tukevien palveluiden luominen ulkomaisille opiskelijoille  
  • Etelä-Pohjanmaalle tulevien ulkomaisten opiskelijoiden integroitumisen tukeminen paikalliseen yhteiskuntaan 

EU_Vipuvoimaa.jpg   EPliitto_teksti.jpg  Eu aluekehitys.jpg

Ajankohtaista
Kiinnostaako kansainvälinen työharjoittelija? 

Mm. ulkomaiset liiketalouden opiskelijamme etsivät työharjoittelupaikkoja Etelä-Pohjanmaalta. Ota yhteyttä: maria.loukola(a)seamk.fi

Yritysten kansainvälisyys-iltapäivät
 • Ti 21.10.2014 Powerpark, Kauhava
 • Ke 22.10.2014 Sorsanpesä, Seinäjoki
 • Lisäksi keväällä 2014 järjestettiin  kansainvälisyysiltapäivä ti 6.5.2014 Kauhajoella Sanssin Kartanossa.

Lue lisää

Kulttuuritaito voimavaraksi terveysalalla -iltapäivät 
 • Ti 12.11.2013 Kauhajoki
 • Ke 13.11.2013 Alajärvi
 • To 14.11.2013 Alavus
 • Ti 19.11.2013 Seinäjoki

 

Lue lisää

Yritysvierailut SeAMKin kansainvälisille opiskelijoille

Olisitko kiinnostunut esittelemään yritystäsi/organisaatiotasi kansainvälisille liiketalouden tai hoitotyön opiskelijoillemme? Järjestämme kansainvälisiä yritysvierailupäiviä Etelä-Pohjanmaan alueella. 
Ota yhteyttä: maria.loukola(a)seamk.fi

Esimerkkejä yritysvierailuista


Ystäväperheeksi ulkomaiselle opiskelijalle 

Etsimme ulkomaisille tutkinto-opiskelijoillemme eteläpohjalaisia ystäviä. Ystäväperhetoiminta tarjoaa molemmille osapuolille mahdollisuuden oppia uutta toisesta kulttuurista ja kielestä.

Tartu mahdollisuuteen

Puhu minulle suomea -kampanja SeAMKissa
viikoilla 7–12, 2014

Kampanjan tarkoituksena on kannustaa ja antaa kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille mahdollisuus puhua suomea arkipäivän tilanteissa. Hyvään vuorovaikutukseen ei tarvita täydellistä kielitaitoa!

Siirry kampanjasivulle

Ylös / Up