Ruokaverstas

Innovointia elintarvikkeisiin

Ruokaverstas on Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla käynnistyvä uusi aktiviteetti, jossa tutkitaan uusia näkökulmia ruokaan ja elintarvikkeisiin. Verstaissa perehdytään ruoka-aiheisiin sekä teorian että käytännön kokeiden avulla. Esikuvana toimii Molekyyligastronomia-klubi Helsingissä.

Ruokaverstas kerää yhteen alueen ruoka-ammattilaiset ja harrastajat yrityksistä, oppilaitoksista, tutkimusryhmistä sekä kuluttajien parista. Tavoitteena on kehittää eteläpohjanmaalaista ruokaosaamista ja ruoan laatua entistäkin paremmaksi.

Tutustu Molekyyligastronomia-klubiin

  

Ruokaverstasta on esitestattu syksyllä 2014, jolloin pilotoitiin kolme ruokaverstasta.

  • Tärkkelyksen kemia (erityisesti resistentti tärkkelys)
  • Kastikkeiden kemia (erityisesti eri suurusteet) 
  • Gluteenittoman hapanleivän haasteet

Tutustu  pilotteihin

eu_aluekehitysrahasto.jpg

 

EU_Vipuvoimaa.jpg

Etela-PohjanmaanLiitto_Logo2014.png

Ruokaverstas lyhyesti
Toteuttajat

SeAMK Elintarvike ja maatalous sekä Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusryhmä

Toteutusaika

2015 kesä - 2017 kevät

>> Ruokaverstas - Foodworks

Ruokaverstaat

Yhteensä noin 9–12 Ruokaverstas-tilaisuutta

 

26.1.2016 klo 18.00
MAKUVERSTAS 1
Mitä puolukan kaveriksi?

Vaasantie 1 C, Seinäjoki (Foodwest-talo)

Ilmoittaudu Makuverstaaseen

 

Aiheet

Kerätään eteläpohjalaisilta elintarvikealan yrityksiltä, joista kootaan 3-4 isompaa teemaa. Yhdestä teemasta järjestetään useampi Ruokaverstas tilaisuus eri näkökulmista.

 

Ruokaverstas Facebookissa
Ylös / Up