fi/SeAMK Info/Ajankohtaista/Uutiset/Koulutusvientiä Seinäjoelta Kazakstaniin

Uutiset

Koulutusvientiä Seinäjoelta Kazakstaniin

20.4.2017 15:33

Vientikoulutus Seinäjoelta Kazakstanin suuntaan käynnistyi vuosi sitten. Seinäjoelle ja Seinäjoen ammattikorkeakouluun on saapunut yhteensä noin sata maisteriopiskelijaa Kazakstanista. Luentojen, alueen eri organisaatioiden asiantuntijoiden puheenvuorojen ja seminaarien kautta he ovat keränneet tietoa suomalaisesta hallinto- ja johtamistavasta sekä eri hallinnonalojen strategioista ja toimintatavoista. Suomalainen sosiaali- ja terveydenhuolto, yritystoiminnan tukeminen, maatalouspolitiikka, rakentaminen ja teiden kunnossapito, kolmannen sektorin ja julkisten organisaatioiden yhteistyö mm. ovat kiinnostaneet heitä Suomessa.  

Kaikki opiskelijat ovat olleet valtion virkamiehiä työskennellen mm. ministeriöissä. Työnsä ohessa he opiskelevat maisteritutkintoa omassa korkeakoulussaan Astanassa, Academy of Public Administration under the President of the Republic of Kazakhstan (APA)Opiskelijat tulevat julkishallinnon, johtamisen ja taloustieteiden maisteriohjelmista.

SeAMKissa toteutuneen opiskelujakson jälkeen ryhmät ovat jatkaneet vielä muutaman päivän opintokäynneille Tallinnaan ja Tukholmaan. SeAMKin yhteistyökumppanina

Kazakstanin koulutusviennissä on Scandinavian Institute for Academic Mobility.

Ylös / Up