Autourheiluinsinöörin opintoihin SeAMKissa valittiin 14 opiskelijaa

kategoria: Hakijalle
RSD Racingin Raimo Skog ja Riku Tolonen tutustuivat opiskelijavalintavierailullaan myös auto- ja työkonetekniikan laboratorioon.
RSD Racingin Raimo Skog ja Riku Tolonen (kuvassa vasemmalla) tutustuivat opiskelijavalintavierailullaan myös auto- ja työkonetekniikan laboratorioon.

RSD Racing Finland ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) julkaisivat heinäkuussa yhteistyössä uuden opintokokonaisuuden, joka avaa mahdollisuuden toimia autourheiluinsinöörinä. Opinnot ovat osa SeAMKin konetekniikan koulutusohjelmaa, ja koulutus suunnataan konetekniikan koulutusohjelmassa auto- ja työkonetekniikan suuntautumisen valinneille opiskelijoille.

RSD:n edustajat Raimo Skog ja Riku Tolonen vierailivat perjantaina SeAMKissa ja haastattelivat yhdessä SeAMKin lehtori Ari Saunamäen kanssa opintokokonaisuuteen hakeneet opiskelijat.

Skog ja Tolonen kertovat hakijoiden määrän ja innokkuuden olleen positiivinen yllätys. Lehtori Ari Saunamäen mukaan kirjallisen hakemuksen opintoihin jätti 16 opiskelijaa, joista 14 valittiin mukaan.

”Innostus asiaan, soveltuvuus ja kielitaito. Sellainen asenne tähän hommaan, että on sopivasti nöyryyttä ja innokkuutta oppia uutta. Tärkeää on myös syvempi sitoutuminen myös koko ryhmän toimintaan. Se on tärkeää, että saadaan aikaan hyvähenkinen ja toimiva porukka, Raimo Skog ja Riku Tolonen avaavat valintakriteereitä.

Käytännössä autourheiluinsinöörien opinnot etenevät samoin kuin muidenkin konetekniikan opiskelijoiden tutkinto-opinnot. Opiskelijat alkavat perehtyä autourheilun maailmaan yritysyhteistyön näkökulmasta toteutetuissa Projektipaja-opinnoissa, jotka ovat kaikilla SeAMKin tekniikan opiskelijoilla osa tutkinto-opintoja.

”Työharjoittelunsa autourheiluun suuntautuvat suorittavat toivottavasti pääsääntöisesti motorsportin parissa”, Ari Saunamäki sanoo.

Kansainvälinen, monipuolinen ja erityinen maailma opiskelijoille autourheilun parissa varmasti avautuu, RSD:n Raimo Skog ja Riku Tolonen lupaavat.

”Moni ei varmasti Suomessakaan tiedä, mitä kaikkea kokonaisuuteen liittyy. Hoidat esimerkiksi yhteydet valmistajiin, FIA:aan (autourheilun kansainvälinen kattojärjestö) ja kilpailujärjestäjiin. Alan sisälläkin on vielä paljon mahdollisuuksia erikoistua”, Skog kertoo.

Autourheiluinsinöörien koulutuskokonaisuus alkaa tänä syksynä, ja ensimmäiset koko koulutuksen läpikäyneet auto- ja työkonetekniikan insinöörit valmistuvat 2021.

RSD Racing Finland on vapaaehtoisvoimin toimiva yhteisö, jonka tarkoituksena on edistää ja mahdollistaa moottoriurheilun harrastamista. RSD:llä on kontakteja autourheiluvaikuttajiin Suomessa ja myös ulkomailla. RSD muun muassa järjestää entisen huippukuljettajan Armin Schwartzin ajokoulutusta valitsemilleen lupaaville nuorille kuljettajille. Lisäksi RSD ja Porsche Sprint Challenge NEZ ovat solmineet yhteistyösopimuksen mekaanikkopalveluista kausille 2019–2021.