Seinäjoen ammattikorkeakoulun varainkeräyskampanja alkaa – ”Etelä-Pohjanmaan mahdollisuudet luodaan yhdessä” | SeAMK

Seinäjoen ammattikorkeakoulun varainkeräyskampanja alkaa – ”Etelä-Pohjanmaan mahdollisuudet luodaan yhdessä”

kategoria: SeAMK Info, Yleinen
SeAMKin varainkeräyskampanjan tunnus.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) aloittaa valtion vastinrahaan perustuvan varainkeräyskampanjan. SeAMK sai rahankeräysluvan helmikuussa, ja kampanja jatkuu kuluvan vuoden loppuun.

Valtio on varannut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 24 miljoonaa euroa. Valtion vastinrahoitus kohdennetaan ammattikorkeakoulujen kesken suhteessa niiden keräämään yksityiseen pääomaan. Valtio siis tukee alueita, jotka panostavat korkeakoulunsa kehittämiseen. Vastinrahoitusta on saatavissa kuitenkin vain vuonna 2018 annetuista vastikkeettomista lahjoituksista.

SeAMKille kampanjassa on kyse koko Etelä-Pohjanmaan menestymiseksi yhdessä tehtävästä työstä.

”Tämä ei ole meille pelkästään varainkeräyskampanja vaan ennen kaikkea sidosryhmäkampanja. Tulemme kiertämään maakunnassa läpi merkittävän määrän yrityksiä esitellen yhteistyömahdollisuuksiamme. Uskomme vakaasti siihen, että tulevaisuuden korkeakoulu ja Etelä-Pohjanmaan mahdollisuudet luodaan yhdessä. Alueet kilpailevat osaajista, ja nyt talouden pyörien pyöriessä on E-P:n saatava entistä vahvempi osuus heistä”, SeAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Tapio Varmola kertoo.

SeAMKista on sen 25-vuotisen historian aikana valmistunut 15 000 osaajaa. Opiskelijoista 62 prosenttia tulee omasta maakunnastamme, ja samoin valmistuneista yli 60 prosenttia on työllistynyt alueelle. Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa SeAMK tekee vuosittain yhteistyötä satojen yritysten kanssa.

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkijaryhmän raportin mukaan Seinäjoen ammattikorkeakoululla on merkittävä positiivinen vaikutus Etelä-Pohjanmaan aluetalouteen. Korkeakoulun ja elinkeinoelämän yhteistyö nähdään ratkaisevana maakunnan kehittymisen ja kilpailukyvyn kannalta.

”Yhteisenä tavoitteenamme on varmistaa myönteisen kehityksen jatkuminen ja alueen kilpailukyky sekä tuottaa osaajia maakunnan yrityksiin ja yhteisöihin. Toivomme tästä koko maakuntaa – sen yrityksiä, yhteisöjä kuin yksityishenkilöitäkin – yhdistävän kampanjan. Jokainen lahjoitus on arvokas”, Varmola toteaa.

Kampanjalla kerätyt varat käytetään ammattikorkeakoululain 4§:ssä tarkoitettuihin tehtäviin. SeAMKin toimintaan yleisesti osoitetut varat on tarkoitus käyttää esimerkiksi ruokaturvallisuuden ja digitaalisuuden koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen. Yli 10 000 euron lahjoituksen voi halutessaan kohdentaa myös liiketalouden tai sosiaali- ja terveysalan osaamisen kehittämiseen.

Lahjoituksen SeAMKille voi tehdä verkkomaksuna varainkeräyskampanjan sivulla www.seamk.fi/sijoita

Varainkeräyskampanja pähkinänkuoressa:

– Ammattikorkeakouluilla on oikeus toimeenpanna rahankeräyksiä varojen hankkimiseksi lakisääteisistä tehtävistä huolehtimiseen sekä vuosina 2017–2019 ammattikorkeakoulun pääomittamiseen.
– Valtion vastinrahoitus, 24 miljoonaa euroa, kohdennetaan ammattikorkeakoulujen kesken suhteessa näiden vuonna 2018 keräämään yksityiseen pääomaan.
– Yksittäisen ammattikorkeakoulun vastinrahoituksen määrä on kuitenkin enintään 4 miljoonaa euroa.
– Yli 850 euron lahjoituksen sekä yksityinen lahjoittaja että yritys voi vähentää verotuksessa.
– Lahjoituksen voi antaa SeAMKin yleiseen käyttötarkoitukseen tai yli 10 000 euron lahjoituksen voi halutessaan kohdentaa myös liiketalouden tai sosiaali- ja terveysalan osaamisen kehittämiseen.
– SeAMKin keräyslupa RA/2018/117, joka on voimassa 2.2.2018–31.12.2019. Valtion vastinraha tulee kuitenkin vain vuonna 2018 tulleista lahjoituksista ja SeAMK toteuttaa kampanjan vuoden 2018 aikana.
– Kampanjatiedot ja lahjoittaminen: www.seamk.fi/sijoita

Lisätiedot:

Tapio Varmola
rehtori
Tapio.Varmola(a)seamk.fi
040 830 4100

Elina Varamäki
vararehtori
Elina.Varamaki(a)seamk.fi
040 830 5189

Kampanjasivu Facebookissa