Urheilu SeAMKissa

Urheilu ja elektroninen urheilu eli e-urheilu ovat uusia ja mielenkiintoisia aloja, jotka tarjoavat yhteistä tekemistä SeAMKissa. Urheiluun ja e-urheiluun liittyvät opinnot tarjoavat mahdollisuuksia oppia käytännön tekemisen kautta aina brändäyksestä valmennukseen ja bisneksestä pelaamiseen.

Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiassa voit yhdistää SeAMKissa opiskelun ja urheilun, mahdollistaen hyvät tulokset molemmissa. SeAMK järjestää omana toimintanaan myös e-urheilun liiketoiminnan opintokokonaisuuden.

Urheiluakatemia

Urheilevana SeAMKin opiskelijana voit osallistua Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemian toimintaan, jossa tarjotaan valmennusta mm. jalkapalloon, jääkiekkoon, koripalloon, lentopalloon, painiin, pesäpalloon, salibandyyn ja yleisurheiluun sekä kestävyyslajeihin ja monilajiryhmissä. Pääset harjoittelemaan huippuolosuhteissa Kuortaneen Urheiluopistolla ja Seinäjoen kaupungin urheilutiloissa sekä Ilmajoella ja Lapualla. Nämä tilat yhdistettynä SeAMK Kampuksen laadukkaisiin oppimisympäristöihin, tarjoavat sinulle mitä parhaimman ympäristön kehittyä opiskelijana ja urheilijana.

SeAMKin tutkinto-opiskelijaksi valittu urheilija voi hakeutua Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiaan tietyin ehdoin. Urheiluakatemia on tarkoitettu kansallisella tai kansainvälisellä tasolla oleville tai sinne pyrkiville urheilijoille, jotka ovat sitoutuneet opiskelujen suorittamiseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun.

Urheiluakatemia tarjoaa tukea urheiluun valmennuksen ja harjoituspaikkojen sekä muiden tukipalvelujen (mm. testaus-, lihashuolto- ja terveyspalvelut) kautta. Saat myös tukea henkilökohtaisen opinto- ja valmennussuunnitelman laatimiseen, jonka avulla edistät korkeakouluopintojasi.

SeAMK eSports

SeAMKissa voit nyt opiskella myös urheiluliiketoimintaa ja oppia käytännöntaitoja elektronisen urheilun projektien avulla. Kokonaisuutta on suunniteltu ja pilotoitu keväästä 2022 alkaen. Syksystä 2023 lähtien kokonaisuus on tarjolla syksyisin suomeksi ja keväisin englanniksi. Kokonaisuuden suoritettuasi tunnet paremmin urheiluliiketoimintaa ja osaat suunnitella, toteuttaa ja markkinoida erilaisia tapahtumia. Kurssilla on myös mahdollisuus verkostoitua muiden asiasta kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa sekä saada kontakteja alan toimijoihin Suomessa ja kansainvälisesti.

Opintokokonaisuuden sisältö

Liiketalouden suomen- ja englanninkielisissä koulutusohjelmissa on tarjolla kaikille tutkinto-opiskelijoille avoin elektronisen urheilun liiketoiminnan opintokokonaisuus (5/11 op), johon on mahdollista yhdistää myös urheiluliiketoiminnan muut opintojaksot suomeksi (15 op) tai englanniksi (10 op). Kokonaisuus on avoin kaikille tutkinto-opiskelijoille ja opinnot voidaan sisällyttää tutkintoon joko ammattiopintoina tai vapaavalintaisina opintoina koulutusohjelmasta riippuen (keskustele tästä tarkemmin oman opinto-ohjaajan kanssa). Kurssien suorittaminen ei edellytä aikaisempaa tietoa tai osaamista pelialalta ja projektityöhön voi liittyä tehtäviä pelaamisesta ja valmentamisesta tapahtumien järjestämiseen, markkinointiin ja managerointiin. Kokonaisuus kestää aina lukukauden ja tarkoitus on jatkaa saumattomasti toiminnan kehittämistä edellisen ryhmän kokemusten perusteella.

Molemmat kokonaisuudet alkavat teoriakurssilla ja jatkuvat käytännön projektikurssilla SeAMKin oman joukkueen/-joukkueiden kanssa tapahtumien järjestämiseen ja markkinointiin liittyvien projektien kautta. Tällä hetkellä SeAMKilla on oma joukkue CS:GO Educational Masters -liigassa. Jatkossa mukaan voi tulla myös muita pelejä.

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu normaalisti Pepin kautta. Projektiopintoihin on mahdollista valita vain rajattu määrä opiskelijoita teoriakurssin suorittaneista. Ilmoittautuminen kaikille kursseille on auki ja voit ilmoittautua heti. Myös suomenkieliset opiskelijat voivat ilmoittautua kevään englanninkieliseen kokonaisuuteen, jos se sopii paremmin omiin aikatauluihin. Opinnot suoritetaan iltapäivien lopuksi tai iltaisin ja ne eivät haittaa oman alan opintojen suorittamista. Projektikurssilla huomioidaan kurssille valittujen opiskelijoiden oman alan opinnot mahdollisuuksien mukaan.

Urheiluliiketoiminnan opinnot

SeAMK on lisännyt erilaisia urheiluun liittyviä opintojaksoja, joita voi lähes tutkinto-ohjelmasta riippumatta käyttää ammatillisiin opintoihin tai vapaasti valittaviin opintoihin. Liiketalouden, pk-yrittäjyyden ja International Business -tutkinto-ohjelmissa kurssit hyväksytään suoraan ammatillisiin opintoihin.

Kaikki suomenkieliset opinnot ovat suoritettavissa joko täysin verkkototeutuksina tai hybridimallilla ilta-aikoina, pois lukien e-urheilun projektikurssi. Englanninkieliset kurssit ovat normaalikursseja.  Jatkossa eSports Management -teoriakurssi on tarjolla myös kaikille avoimena verkkokurssina (MOOC).

Opinnoissa perehdytään urheiluliiketoiminnan yhteiskunnalliseen merkitykseen, taloudellisiin erityispiirteisiin, tutustutaan lainsäädännöllisiin näkökulmiin, urheiluteknologiaan, urheilumarkkinointiin, sponsorointiin ja henkilöbrändäykseen.

Lisäksi huippu-urheilijoilla on mahdollista osallistua Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemian toimintaan.

Lisätiedot

Henkilökuva.

Johanna Koivula

Opinto-ohjaaja, lehtori

sähköposti

Johanna.Koivula(a)seamk.fi

puhelin

+358408302400