Avoin AMK -polkuopinnot | SeAMK.fi

Avoin AMK -polkuopinnot

Polkuopinnoilla tarkoitetaan avoimina ammattikorkeakouluopintoina suoritettavia tutkinto-ohjelmien ensimmäisen lukuvuoden opintoja. Polkuopinnot sopivatkin sinulle, mikäli tähtäät tutkinto-opiskelijaksi!

Ajankohtaista

 • Syksyllä 2023 alkaviin polkuopintoihin ilmoittautuminen on maanantaina 7.8.2023 (klo 8.00) – keskiviikkona 9.8.2023 (klo 15.00).
 • AMK-polkuopinnot ovat avoimia kaikille, YAMK-polkuopintoihin vaaditaan soveltuva korkeakoulututkinto.
 • Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautumislomakkeet löytyvät infolaatikoiden (alla) yhteydestä. Tarkista, että ilmoittaudut oikeaan polkuopintoryhmään.
 • Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin tarjolla olevia opiskelupaikkoja, ilmoittautumiset hyväksytään SeAMKin ilmoittautumisjärjestelmän osoittamassa ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Tutkinto-ohjelmissa voi olla polkuopiskelupaikkoja tarjolla vielä ilmoittautumisajan jälkeenkin, mikäli ryhmät eivät tule täyteen. Mahdollisuus aloittaa polkuopinnot ilmoittautumisajan jälkeen selvitetään tapauskohtaisesti. Lisätietoja voi kysyä ilmoittautumisajan päätyttyä avoimen AMKin yhteyshenkilöiltä.

Kevään 2023 AMK-polkuopinnot

Polkuopintopaikkoja on tarjolla SeAMKin AMK-tutkinto-ohjelmien päivä- ja monimuotototeutuksilla. Tarkista huolellisesti, että ilmoittaudut oikeaan ryhmään, mikäli tarjolla polkuopintopaikkoja sekä päivä- että monimuotototeutuksille.

Tiedot syksyn AMK-polkuopinnoista julkaistaan kevään 2023 aikana.

Kevään 2023 YAMK-polkuopinnot

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (YAMK) avoimiin polkuopintoihin voi ilmoittautua, mikäli on suorittanut soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon.

Tiedot syksyn YAMK-polkuopinnoista julkaistaan kevään 2023 aikana.

Lisätietoja polkuopinnoista

 • Polkuopinnot ovat mahdollisuus suorittaa avoimessa AMKissa ensimmäisen lukuvuoden opinnot ennen hakemista tutkinto-opiskelijaksi.
 • Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoihin voivat ilmoittautua kaikki opinnoista kiinnostuneet.
 • Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon avoimiin polkuopintoihin voi ilmoittautua, mikäli on suorittanut soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon.
 • Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea myöhemmin tutkinto-opinnoissa. Avoimessa ammattikorkeakoulussa ei kuitenkaan voi suorittaa AMK-tutkintoa. Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen suorittaminen ei johda suoraan hyväksyntään tutkinto-opiskelijaksi.

Opintomaksu

Polkuopiskelijan opintomaksu on 300 €, joka laskutetaan opintojen alkaessa.

Ilmoittautuminen

Polkuopintoihin ilmoittaudutaan polkuopintokohtaisilla Lyyti-lomakkeilla. Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautumiset hyväksytään SeAMKin ilmoittautumisjärjestelmän osoittamassa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisvahvistus lähetetään ilmoittautumislomakkeella annettuun sähköpostiosoitteeseen. Mikäli ryhmä on täynnä, ilmoittautujalle lähetetään sähköpostitse tieto varasijasta.

Tieto vapautuneesta polkuopintopaikasta ilmoitetaan varasijoilla oleville (ilmoittautumisjärjestys) sähköpostitse. Vapautunut polkuopintopaikka tulee ottaa vastaan 24 tunnin sisällä saapuneesta sähköposti-ilmoituksesta. Ilmoittautumislomakkeessa annettua sähköpostiosoitetta kannattaakin seurata tarkasti!

Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä viimeistään ilmoittautumislomakkeella ilmoitettuun päivämäärään mennessä sähköpostiin lähetetyn ilmoittautumisvahvistuksen yhteydestä löytyvällä peruutustoiminnolla tai sähköpostitse avoinamk@seamk.fi. Tällöin opintomaksua ei peritä.

Mikäli ilmoittautumista ei peruta tai peruutus tapahtuu viimeisen mahdollisen peruutuspäivämäärän jälkeen tai opiskelija keskeyttää opintonsa, veloitamme koko opintomaksun.

Polkuopintoihin ilmoittaudutaan kahdeksi peräkkäiseksi lukukaudeksi. Opiskeluoikeus on voimassa kaksi lukukautta, eikä sitä voi jatkaa. Opiskeluoikeutta ei voi jatkaa tai siirtää myöhemmille lukukausille.

Kesto ja opintojen aloitus

Opiskeluoikeus on voimassa kaksi lukukautta.

Ilmoittautumisajan päätyttyä polkuopintoihin valitut opiskelijat saavat sähköpostitse polkuopintojen opintokirjeen, jossa kerrotaan milloin ja missä opinnot alkavat. Pyydämme huomioimaan, että lisätiedot opintojen aloituksesta saattavat tulla vasta lähellä opintojen aloitusajankohtaa.

Opiskelu polkuopinnoissa

Avoimen AMKin polkuopinnoissa opiskellaan päivä- tai monimuototutkintoryhmän mukana AMK- tai YAMK-opetussuunnitelmien mukaisia opintoja. Opinnot voivat sisältää sekä lähiopetusta että verkko-opintoja.

Polkuopintojen rahoitus

Avoin ammattikorkeakouluopiskelu ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta. Tämän vuoksi avoimen AMKin opiskelija ei ole oikeutettu opintotukeen, opiskelija-alennuksiin tai muihin tutkinto-opiskelijoille tarkoitettuihin opintososiaalisiin etuuksiin.

Polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

 • Avoimen väylän haku on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet avoimessa AMK:ssa tietyn määrän haettavaan koulutukseen soveltuvia avoimen AMK:n opintoja. Tiedot väylähaun opintopistevaatimuksista löytyvät avoimen väylän haku -sivulta.
 • Ylempi AMK -koulutuksiin haettaessa vaaditaan myös tutkinto-ohjelmassa edellytetty hakukelpoisuuden tuottava korkeakoulututkinto ja edellä mainitun tutkinnon jälkeen hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta.
 • Avoimen väylän haku järjestetään SeAMKissa kaksi kertaa vuodessa: toukokuussa ja marraskuussa.
 • SeAMKin avoimen väylän haun hakukohteet löytyvät Opintopolusta hakusanoilla ”SeAMK avoimen väylä“.
 • Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea myös seuraavassa yhteishaussa, jos täyttää hakukelpoisuusvaatimukset ko. koulutukseen.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen syksyllä alkaviin polkuopintoihin on elokuussa ja keväällä alkaviin opintoihin joulukuussa. Tiedot polkuopintopaikoista ja polkuopintojen ilmoittautumisajasta päivitetään nettisivuillemme keväisin ja syksyisin.

 

SeAMK pidättää oikeudet muutoksiin.