Avoin AMK -polkuopinnot | SeAMK

Avoin AMK -polkuopinnot

Haluatko tutustua ammattikorkeakouluopintoihin ennen varsinaisen opiskelupaikan hakemista? Tiesitkö, että voit halutessasi suorittaa ensimmäisen lukuvuoden opinnot jo ennakkoon? Polkuopinnoista puhutaan, kun suoritat avoimina ammattikorkeakouluopintoina ensimmäisen lukuvuoden opinnot jostakin ammattikorkeakoulututkinnosta tai tarvittavan määrän ylemmän AMKin tutkinto-opintoja.

Mitä ovat polkuopinnot?

  • Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoihin voivat hakea kaikki opinnoista kiinnostuneet. Polkuopinnot ovat mahdollisuus suorittaa ensimmäisen lukuvuoden opinnot ennen hakemista tutkinto-opiskelijaksi.
  • Avoimessa ammattikorkeakoulussa on tarjolla myös ylemmän ammattikorkeakoulun polkuopintoja. Voit hakea opiskelemaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon avoimia polkuopintoja, mikäli olet suorittanut soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon.
  • Opinnot voidaan hyväksilukea osaksi ammattikorkeakoulututkintoa, kun olet hakenut ja sinut on hyväksytty varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi.

Huom! Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen suorittaminen ei johda suoraan hyväksyntään tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

  • Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Avoimen väylän haussa, kun olet suorittanut vaadittavan määrän avoimen AMKin opintoja. Ylempi AMK -koulutuksiin haettaessa vaaditaan myös tutkinto-ohjelmassa edellytetty hakukelpoisuuden tuottava korkeakoulututkinto ja edellä mainitun tutkinnon jälkeen hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta (kevään 2020 haku). Avoimen väylän haku järjestetään SeAMKissa kaksi kertaa vuodessa: toukokuussa ja marraskuussa.
  • Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi myös seuraavassa yhteishaussa, jos täytät hakukelpoisuusvaatimukset ko. koulutukseen.
  • Katso tarkemmat tiedot avoimen väylän haun valintaperusteista hakuaikana hakukohteen tiedoista Opintopolusta.

Lisätietoja avoimen väylän hausta löydät myös täältä.

Polkuopintojen hinnoittelu

Polkuopiskelijan opintomaksu on 300 €, joka laskutetaan opintojen alkaessa lukukausittain 2. erässä.

AMK-polkuopintoihin ilmoittautuminen ja niiden sisällöt

Ilmoittautuminen syksyllä 2020 alkaviin AMK-polkuopintoihin alkaa tiistaina 11.8.2020 klo 8.00 ja loppuu sunnuntaina 16.8.2020 klo 23.59.

 Tiedot tutkinto-ohjelmissa tarjottavista polkuopinnoista julkaistaan kevään 2020 aikana.

Huomaathan, että osa tutkinto-ohjelmista tarjoaa opintoja syksyisin, osa keväisin ja osa jopa sekä syys- että kevätlukukaudelle.

 

Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin tarjolla olevia opiskelupaikkoja, ilmoittautumiset hyväksytään SeAMKin ilmoittautumisjärjestelmän osoittamassa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Joissakin tutkinto-ohjelmissa voi olla opiskelupaikkoja tarjolla vielä ilmoittautumisajan jälkeenkin. Voit ottaa yhteyttä alan avoin AMK-yhteyshenkilöön (tiedot täällä), sillä mahdollisuus aloittaa ryhmän mukana tutkitaan tapauskohtaisesti.

Hakijoille ilmoitetaan valinnasta mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä. Pyydämme huomioimaan, että ilmoitus valinnasta opiskelijaksi polkuopintoihin saattaa tulla vasta lähellä opintojen aloitusajankohtaa.

YAMK-polkuopintoihin ilmoittautuminen ja niiden sisällöt

Voit hakea opiskelemaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon avoimia polkuopintoja, mikäli olet suorittanut soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon.

Ilmoittautuminen syksyllä 2020 alkaviin YAMK-polkuopintoihin alkaa tiistaina 11.8.2020 klo 8.00 ja loppuu sunnuntaina 16.8.2020 klo 23.59.

 Tiedot tutkinto-ohjelmissa tarjottavista polkuopinnoista julkaistaan kevään 2020 aikana.

Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin tarjolla olevia opiskelupaikkoja, ilmoittautumiset hyväksytään SeAMKin ilmoittautumisjärjestelmän osoittamassa ilmoittautumisjärjestyksessä. Joissakin tutkinto-ohjelmissa voi olla opiskelupaikkoja tarjolla vielä ilmoittautumisajan jälkeenkin. Voit ottaa yhteyttä alan avoin AMK-yhteyshenkilöön (tiedot täällä), sillä mahdollisuus aloittaa ryhmän mukana tutkitaan tapauskohtaisesti.

Hakijoille ilmoitetaan valinnasta mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä. Pyydämme huomioimaan, että ilmoitus valinnasta opiskelijaksi polkuopintoihin saattaa tulla vasta lähellä opintojen aloitusajankohtaa.

Huomaa, että voit suorittaa avoimia YAMK-opintoja myös olematta polkuopiskelija. Näistä eri vaihtoehdoista voit keskustella avoin AMK -yhteyshenkilön ja YAMK-koulutuspäällikön kanssa.