Elintarvikekehittäjä 20-30 op (2023-2024)

Toimitko jo elintarvikealalla? Oletko pohtinut elintarvikealaa tulevaisuuden työpaikkanasi?

Elintarviketeollisuudella on keskeinen rooli suomalaisen ruuan tarjoajana, tuottajana, tekijänä ja kehittäjänä. Elintarviketeollisuus kehittyy ja kansainvälistyy, mikä luo tarvetta osaamiselle ja uusille osaajille. Elintarvikealalla työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.

Suorittamalla Elintarvikekehittäjä (20-30 op) -opintokokonaisuuden saat elintarvikkeiden valmistuksessa tapahtuville ilmiöille selityksen ja ymmärrät, miksi eri vaiheita elintarviketeollisuudessa tehdään. Saat valmiuksia uusien elintarvikkeiden kehittämiseen sekä valmistusprosessien parantamiseen. Mikäli elintarvikeala ei ole sinulle ennestään tuttu, niin näiden opintojen avulla saat hyvän ymmärryksen alan toimintaympäristöstä ja prosesseista. Opintojen jälkeen tunnet elintarvikelainsäädäntöä ja ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan avoimina ammattikorkeakouluopintoina. Opintokokonaisuus (20-30 op) toteutetaan monimuoto-opintoina. Suuri osa teoriaopinnoista tapahtuu aikaan sidottuina hybridiopintoina, lisäksi kokonaisuudessa on mukana yksi verkkokurssi. Kaikkiin opintojaksoihin kuuluu laboratorioharjoituksia, jotka tehdään SeAMKin kampuksella Seinäjoella. Nämä tunnit ovat lukujärjestyksen mukaisesti loppuviikosta (to-la; torstai-ilta, perjantai ja lauantai) muutaman viikon välein. Samanaikaisten opintojaksojen laboratorioharjoitukset keskitetään samoille päiville. Laboratorioharjoitusten yhteydessä on luentoja luokkatilassa. Verkko-opintojen onnistuminen edellyttää, että opiskelijalla on käytössään tietokone, webbikamera ja headset (tai mikrofoni ja kaiuttimet).

Voit tilata sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen Pepistä osaamiskokonaisuuden aikana. Allekirjoitusten varmentamiseen käytämme Digi- ja väestötietoviraston (ent. Väestörekisterikeskuksen / VRK) myöntämää varmennetta, joka takaa sähköisen allekirjoituksen aitouden. Sähköisen dokumentin vastaanottaja voi tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden vaivattomasti SeAMKin validointipalvelussa. 

Osaamiskokonaisuuden jälkeen löydät opintosuorituksesi myös Oma opintopolku -palvelusta.

Kohderyhmä

Koulutus sopii elintarvikealalla jo työskenteleville, alan yrittäjiksi aikoville ja alan opintoja tai työtehtäviä suunnitteleville.

Kouluttaja

Kouluttajina toimivat SeAMKin asiantuntijat.

Koulutuksen sisältö ja alustava aikataulu

Yhteiset opintojaksot 20 op

  • Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5 op (lähiopetuksena 16.1.2023 alkaen)
  • Elintarvikealan lainsäädäntö 2 op (verkkokurssi 16.1.2023 alkaen)
  • Pakkaustekniikka 3 op (lähiopetuksena 13.2.2023 alkaen)
  • Elintarvikekemia 5 op (lähiopetuksena viikolla 3)
  • Elintarvikeprosessit 5 op, syksy 23

Valinnaiset opintojaksot, valitaan 5-10 op (syksy 2023-kevät 2024):
Valinnaiset opintojakson osat Elintarviketeknologia -kokonaisuudesta (10 op):

  • Lihateknologia 3 op
  • Meijeriteknologia 3 op
  • Viljateknologia 2 op
  • Kasvis – ja marjateknologia 2 op

Lisäksi valinnaisena opintoja tarjolla Biokemia ja prosessitekniikka 3 op.

Opintojaksokuvauksista löydät tarkemmat tiedot opintojaksojen osaamistavoitteista, sisällöistä ja suoritustavoista. Tutustu opetussuunnitelmaan!

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 20-30 opintopistettä. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen (20 op) hinta on 200 euroa sisältäen yhteiset opintojaksot ja valinnaisuuden. Opintomaksu laskutetaan koulutuksen alkaessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.

Lisätiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää opintoihin liittyen, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi

Peruutusehdot

Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen tieto opiskelijaksi hyväksymisestä. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee vahvistaa koulutuspaikka 21.12.2022 mennessä. Koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen osallistuminen on sitova ja opiskelija sitoutuu maksamaan koulutuksen hinnan (200 €), joka laskutetaan yhdessä erässä. Mikäli opiskelija ei ota koulutuspaikkaa vastaan, ilmoittautuminen katsotaan peruutetuksi.

Mikäli peruutus tehdään paikan vastaanottamisen jälkeen tai opiskelija keskeyttää opintonsa, veloitamme koko opintomaksun.

Peruutuksen voi tehdä myös ilmoittautumisaikana (11.12.2022 mennessä) sähköpostiin lähetetyn ilmoittautumisvahvistuksen yhteydestä löytyvällä peruutustoiminnolla tai sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi. Tällöin opintomaksua ei peritä.

 

SeAMK pidättää oikeudet muutoksiin.