Osaajakoulutus: Sosionomityön perusteet 47 op (syksy 2023)

Sosionomityön perusteet -osaamiskokonaisuus antaa monipuolisia työkaluja yksilön hyvinvoinnin, sosiaalisen toimintakyvyn ja osallisuuden tarkasteluun. Koulutuksessa jäsennetään yksilön ja perheen arjen hyvinvointia tukevia sekä haastavia ilmiöitä osana laajempaa yhteiskunnallista ja kulttuurista kokonaisuutta.  Osaamiskokonaisuudessa tutustutaan palvelujärjestelmien kokonaisuuteen sekä tunnistetaan sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen rooleja ja tehtäviä erilaisissa organisaatioissa.  

Osaamiskokonaisuuden orientaatio toteutetaan hybridinä eli siihen voi osallistua Seinäjoella SeAMKin Kampuksella tai reaaliaikaisesti etäopetuksena Teamsissa. Suosittelemme vahvasti orientaatioon osallistumista. Orientaatio toteutetaan 25.9.2023 klo 17-20. 

Osaamiskokonaisuus koostuu kolmesta moduulista. Voit suorittaa koko koulutuksen (47 op) tai valita osan moduuleista tukemaan oman osaamisesi kehittämistä, mikäli ryhmässä on tilaa. Koko koulutukseen sekä moduuliin I ilmoittaudutaan keväällä 2023. Moduuliin II ja III on erillinen ilmoittautuminen keväällä 2024.  

Kouluttajina toimivat SeAMKin sosiaalialan asiantuntijat.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina.

Koulutus alkaa 25.9. klo 17-20 toteutuvalla orientoinnilla. Tilaisuuteen osallistuminen on välttämätöntä. Voit osallistua joko SeAMK:n Kampuksella (Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki, auditorio C0062) tai Teams -yhteydellä.

Opiskelu toteutuu orientointitilaisuutta lukuunottamatta kokonaisuudessaan verkossa, eikä edellytä opiskelijalta reaaliaikaista osallistumista opetukseen. Opettajan mahdolliset luentomateriaalit tallennetaan ja ovat opiskelijan katsottavissa hänelle soveltuvana ajankohtana. Osallistujalla tulee olla kohtuulliset tietokoneen käyttötaidot sekä käytössään verkkoyhteys. Oppimisalustana käytetään Moodlea.   

Koko koulutuksen (47 op) hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen ja opintosuoritusotteen. Mikäli opiskelija suorittaa vain osan moduuleista, annetaan opiskelijalle opintosuoritusote. 

Koulutuksen sisältö

Koulutus rakentuu kolmesta moduulista:

Moduuli I: Sosiaalialan tietoperusta 23 op

 • Tieto- ja viestintätekniikka 4 op (syksy 2023)
 • Hyvinvointi- ja elinolot 6 op (25.9.2023-5.12.2023)
 • Sosiaalityön perusteet 3 op (2.1.2024-10.2.2024)
 • Kasvu ja sosialisaatio 5 op (2.1.2024-28.3.2024)
 • Osallisuus ja marginaalisuus 5 op (1.4.2024-24.5.2024)

Moduuli II: Sosiaalialan palvelut ja rakenteet 12 op

 • Hyvinvointiyhteiskunnan perusteet 3 op (syksy 2024)
 • Sosiaalilainsäädännön perusteet 4 op (syksy 2024)
 • Hyvinvointiyhteiskunnan sosiaaliturva 5 op (syksy 2024)

Moduuli III: Ammattityö sosiaalialalla 12 op

 • Sosiaalialan etiikka 3 op (kevät 2025)
 • Palveluohjaus 5 op (kevät 2025)
 • Sosiaalityö moniammatillisissa työyhteisöissä 4 op (kevät 2025)

Opintojaksojen aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Opetussuunnitelmasta löydät tarkemmat tiedot opintojaksojen osaamistavoitteista, sisällöistä ja suoritustavoista. Tutustu opetussuunnitelmaan!

Koulutuksen laajuus

Osaamiskokonaisuus koostuu kolmesta moduulista. Voit suorittaa koko koulutuksen (47 op) tai valita osan moduuleista tukemaan oman osaamisesi kehittämistä, mikäli ryhmässä on tilaa.

Koulutuksen hinta

Koko koulutuksen (47 op) hinta on 470 euroa.  

Suositeltavaa on ilmoittautua koko osaamiskokonaisuuteen, mutta mikäli ryhmässä on tilaa, voit myös ilmoittautua keväällä 2023 suorittamaan vain ensimmäisen moduulin. Toiseen ja kolmanteen moduuliin voi ilmoittautua keväällä 2024, mikäli vapaita paikkoja jää. Moduulikohtaiset hinnat ovat seuraavat: 

 • Moduuli I:n (laajuus 23 op) hinta on 230 euroa.  
 • Moduuli II:n (laajuus 12 op) hinta on 120 euroa. 
 • Moduuli III:n (laajuus 12 op) hinta on 120 euroa. 

Koko koulutukseen ilmoittautuneiden opintomaksu (470 euroa) laskutetaan kahdessa erässä. Yksittäisiin moduuleihin ilmoittautuneiden opintomaksu laskutetaan koulutuksen alkaessa yhdessä erässä. 

Ilmoittautuminen

Osaamiskokonaisuuteen on tullut runsaasti ilmoittautumisia ja ilmoittautuminen on suljettu. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja sähköpostitse.

Opiskelijat valitaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä. Kokonaisuuteen otetaan 40 opiskelijaa. Koulutukseen valitaan ensisijaisesti koko koulutukseen ilmoittautuneet. Mikäli tilaa jää sen jälkeen, voidaan koulutukseen ottaa mukaan pelkästään moduuliin I ilmoittautuneita.

Voit ilmoittautua koko osaamiskokonaisuuteen (47 op, hinta 470 €) tai vain moduuliin I (23 op, hinta 230 €). Moduuleihin II ja III ilmoittaudutaan erikseen keväällä 2024. Huomioithan, että paikkoja saattaa olla rajoitetusti, riippuen koko kokonaisuuteen ilmoittautuneiden määrästä. 

Tieto koulutukseen hyväksymisestä lähetetään ilmoittautumislomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen viimeistään 7.9.2023. 

Lisätiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää opintoihin liittyen, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi.

Voit tilata sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen Pepistä osaamiskokonaisuuden aikana. Allekirjoitusten varmentamiseen käytämme Digi- ja väestötietoviraston (ent. Väestörekisterikeskuksen / VRK) myöntämää varmennetta, joka takaa sähköisen allekirjoituksen aitouden. Sähköisen dokumentin vastaanottaja voi tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden vaivattomasti SeAMKin validointipalvelussa.  

Osaamiskokonaisuuden jälkeen löydät opintosuorituksesi myös Oma opintopolku -palvelusta. 

Peruutusehdot

Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen tieto opiskelijaksi hyväksymisestä 7.9.2023. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee vahvistaa koulutuspaikka 14.9.2023. Koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen osallistuminen on sitova ja opiskelija sitoutuu maksamaan koulutuksen hinnan (470 euroa tai 230 euroa riippuen siitä, onko opiskelija ilmoittautunut koko kokonaisuuteen vai vain ensimmäiseen moduuliin), joka laskutetaan yhdessä erässä. Mikäli opiskelija ei ota koulutuspaikkaa vastaan, ilmoittautuminen katsotaan peruutetuksi. 

Mikäli peruutus tehdään paikan vastaanottamisen jälkeen tai opiskelija keskeyttää opintonsa, veloitamme koko opintomaksun. 

Peruutuksen voi tehdä myös ilmoittautumisaikana 4.9.2023 mennessä sähköpostiin lähetetyn ilmoittautumisvahvistuksen yhteydestä löytyvällä peruutustoiminnolla tai sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi. Tällöin opintomaksua ei peritä.  

 

SeAMK pidättää oikeudet muutoksiin. 

Avoimen AMKin opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi?

SeAMKin Avoimen väylän haku on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet avoimessa AMKissa tietyn määrän haettavaan koulutukseen soveltuvia avoimen AMKin opintoja. Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea myös yhteishaussa, jos hakukelpoisuusvaatimukset ko. koulutukseen täyttyvät. Lue lisää avoimen väylän hausta SeAMKin sivustolta.