Tietoa uusille opiskelijoille – kaikki kootusti | SeAMK

Tietoa uusille opiskelijoille

Tervetuloa opiskelijaksi SeAMKiin!

Tälle sivulle päivitetään tietoa opintojen aloittamisesta syksyn yhteishaussa valituille uusille opiskelijoille. Avoimen väylän haussa valituille lähetetään sähköpostitse tarkempaa tietoa opintojen aloittamisesta. Muutokset tämän sivun tietoihin ovat mahdollisia. Seuraathan sivua mahdollisten muutosten osalta ja tarkistat tiedot vielä ennen opintojen aloitusta.

Huom! Koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia opintojen aloittamiseen, tutustu alla oleviin ohjeisiin. Epidemiatilanteen muuttuessa ohjeistuksia saatetaan joutua muuttamaan nopeasti. Uusimmat ohjeistukset päivitetään tälle sivulle, joten kehotamme seuraamaan sivua säännöllisesti.

 • Koronan vaikutukset opintojen aloittamiseen

  Tutustu ohjeisiin!

  Tammikuussa 2021 aloittavien, uusien tutkinto- ja polkuopiskelijoiden opiskelun aloitus pyritään järjestämään mahdollisimman sujuvaksi tänä poikkeuksellisena aikana.

  SeAMK mahdollistaa uusien opiskelijoiden opintojen aloituksen tammikuussa hybridimallin mukaisesti siten, että yhdessä opetustilassa on kerrallaan enintään 20 henkilöä ja että noudatetaan muutoinkin koronaturvallisuutta koskevia ohjeita (mm. maskien käyttö). Isojen opetusryhmien opetuksessa voidaan tarvittaessa hyödyntää etäyhteyttä.

  Uusille opiskelijoille on aiemmin ilmoitettu opintojen alkamisen ajankohta ja paikka luentosalin tarkkuudella. Viranomaisten päivitetyistä koronaohjeista johtuen tilajako joudutaan kuitenkin määrittelemään uudelleen siten, että jokaisessa tilassa on samanaikaisesti enintään 20 henkilöä. Näin ollen tällä sivulla aiemmin ilmoitetut tilat eivät enää ole voimassa. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme tiedottamaan opetustiloista jo ennen opintojen alkua tai viimeistään opintojen alkamispäivänä kussakin kiinteistössä opastein ja järjestämällä paikalle ohjaavia henkilöitä.

  Rakennuksiin on opintojen aloituspäiväksi järjestetty opasteet ja opastavat henkilöt, jotka ohjaavat uudet opiskelijat nopeasti oikeaan tilaan. Näin minimoidaan oleskelu aula- ja käytävätiloissa sekä mahdollistetaan riittävät turvavälit. Auloissa on lisäksi kaikille tarjolla kertakäyttömaskeja ja käsidesiä.

  Jos opiskelija on opintojen alkaessa sairaana tai karanteenissa tai haluaa esimerkiksi koronan riskiryhmään kuuluvana osallistua ensimmäisen päivän opintoihin etäyhteyden kautta, häntä pyydetään olemaan yhteydessä opinto-ohjaajaan/koulutuspäällikköön etäyhteyden varmistamiseksi. Yhteystiedot löytyvät alempää tältä sivulta kohdasta “Koulutuskohtaiset aloitustiedot”.

  SeAMKin opiskelijoita, henkilöstöä sekä sidosryhmiä pyritään suojaamaan tehokkaasti tartunnalta ja mahdollistamaan näin turvallinen opiskelu- ja työympäristö. Sen saavuttamiseksi jokaista SeAMK-yhteisömme jäsentä edellytetään sitoutumaan yhteisiin turvallisuussääntöihimme:

  • tulemme kampukselle vain täysin terveenä
  • noudatamme turvavälejä
  • käytämme maskeja
  • huolehdimme hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta
  • emme kättele
  • suosittelemme Koronavilkku-sovelluksen lataamista ja käyttöä.

  Lisätietoa korona(at)seamk.fi.

  Ensimmäisenä päivänä uudet tutkinto- ja polkuopiskelijat saapuvat kampukselle seuraavasti:

  Päivä  Alkamisaika  Ryhmät  Paikka 
  Ma 4.1.2021 9.00 Sosionomi (AMK), päivätoteutus (SOS21A)

  Sosionomi (AMK), monimuotototeutus (MSOS21K)

  Kampustalo, Kalevankatu 35 (saapuminen A1-ovesta, ks. kartta)
  Ma 11.1.2021 10.00 Agrologi (AMK), monimuotototeutus (MAGRO21) Frami F, Kampusranta 11 (saapuminen Frami H -laboratoriorakennuksen puoleisesta ovesta, ks. kartta)
  Ma 11.1.2021 10.00 Restonomi (AMK), monimuotototeutus (MRESTO21)

  Insinööri (AMK), bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus (MBIELI21)

  Frami F, Kampusranta 11 (saapuminen pääovesta, ks. kartta)
  Ma 11.1.2021 10.00 Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus (TH21)

  Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus (SH21K)

  Kampustalo, Kalevankatu 35 (saapuminen A1-ovesta, ks. kartta)
  Ke 13.1.2021 10.00 Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Alavus (MSH21KA) Elinkeinotalo, Huhtamäki-sali (ja Fasadi), Taitotie 1, Alavus
  To 14.1.2021 10.00 Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Seinäjoki (MSH21KB) Kampustalo, Kalevankatu 35 (saapuminen A1-ovesta, ks. kartta)
  La 16.1.2021 9.00 Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys, monimuotototeutus (MPK21) Frami F, Kampusranta 11 (saapuminen pääovesta, ks. kartta)

Todistuskopiot

Syksyn yhteishaussa valintakoevalintatavan kautta opiskelijaksi hyväksytyn tulee ladata kopiot hakemukselleen yhteishaussa käyttämistään todistuksista. Katso tarkemmat tiedot Opiskelijavalinnat-sivulta kohdasta “Toimitettavat liitteet”.

Opiskelijavalinnan ehdollisuus

Muistathan, että opiskelijavalinta on aina ehdollinen siihen saakka, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut kaikki hakemiseen ja opiskelijavalintaan vaikuttavat tiedot ja todistukset. Ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan, jos todistuskopioita tai alkuperäisiä todistuksia ei toimiteta annetussa määräajassa tai jos opiskelijaksi hyväksytty on antanut itsestään virheellisiä tietoja, eikä oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan. Opiskelupaikka voidaan purkaa myös jo opintojen alettua.

Käyttäjätunnusten aktivointi

Uudet opiskelijat saavat käyttäjätunnuksen, salasanan ja sähköpostiosoitteen käyttöönsä ennen opintojen alkamista. Voit aktivoida tunnukset 3.1.2021 alkaen tai sen jälkeen, kun olet saanut automaattisen sähköpostiviestin, jossa ilmoitetaan SeAMK-tunnuksesi olevan aktivoitavissa. Mikäli käyttäjätunnuksen aktivointi ei onnistu, saat tunnukset opintojen alettua. Käyttäjätunnusta tarvitaan kirjauduttaessa ammattikorkeakoulun tietokoneille tai verkkoon. Sama tunnus on käytettävissä kaikilla ammattikorkeakoulun koneilla ja lähes kaikissa palveluissa.

Käyttäjätunnuksen aktivointipalvelu toimii TUPAS-tunnistautumisella (pankkitunnukset) ja se on käytössä kun opiskelija on vahvistanut ottavansa opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut kevätlukukaudelle 2021. Palvelu edellyttää tietojärjestelmien käyttösääntöjen hyväksymistä. Käyttäjätunnus ja siihen liittyvä salasana ovat henkilökohtaisia ja jokaisen tulee aina käyttää kirjautumiseen omaa tunnustaan.

Aktivoi käyttäjätunnuksesi täällä »

Opiskelijavälinehankinnat

Uudelta opiskelijalta edellytetään, että hänellä on käytössään oma henkilökohtainen kannettava tietokone koko opiskelun ajan. Tietokoneessa on hyvä olla vähintään seuraavat ominaisuudet: prosessori-i5 tasoinen pc-kone, mielellään vähintään 8 GB muistilla.

Tekniikan yksikössä opiskeleville suositellaan lisäksi hankinnan yhteydessä huomion kiinnittämistä riittävän laadukkaaseen näytönohjaimeen. Käyttöjärjestelmäksi suositellaan Windows 10 -käyttöjärjestelmää.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tarjoaa opiskelijan käyttöön toimistosovelluspaketin (tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja esitysgrafiikka) maksutta opiskelun ajaksi. Lisäksi opiskelijalle tarjotaan maksuton mahdollisuus päivittää käyttöjärjestelmä viimeisimpään Windows-versioon.

Opiskelijakunta SAMO

SAMOn jäsenenä saat SLICE-mobiiliopiskelijakortin, joka oikeuttaa valtavaan määrään erilaisia etuja ja alennuksia (mm. VR, Matkahuolto, KELAn ateriatuki, kaikki SAMOn ja SLICEn jäsenedut ja alennukset). Halutessasi voit ottaa käyttöön myös Pivo-mobiiliopiskelijakortin. Lisämaksusta voit tilata muovisen AMK-opiskelijakortin, jonka RFID-sirulla ja viivakoodilla voit hyödyntää myös sähköisiä kampuspalveluita (esim. SeAMK Kirjasto, läppärilainaamo ja keskitetty tulostus).

SAMO tarjoaa jäsenilleen runsaasti monipuolista toimintaa, liikuntapalveluita ja tapahtumia laidasta laitaan. Yhteisöllisyys on opiskelijakunnan tärkeimpiä arvoja ja slogan kuuluukin “Kimpassa on kivempaa!”

Lisätietoja ja liittymisohjeet löytyvät SAMOn verkkosivuilta.

Tutustu uuden opiskelijan oppaaseen täällä (e-julkaisu.fi) »

Uuden opiskelijan opas 2021 (pdf).

Koulutuskohtaiset aloitustiedot

Luonnonvara-ala

 • Agrologi (AMK), monimuotototeutus
  • Opinnot alkavat maanantaina 11.1.2021 klo 10.00. Frami F, Kampusranta 11, Seinäjoki. Paikalla on opastus oikeisiin tiloihin.
  • Lähiopetusviikot ovat: 2, 6, 10, 14, 17 (varalla viikko 18). Lähiviikkoina opetusta pääsääntöisesti ma-pe klo 8-17 välillä.
  • Ryhmän MAGRO21 lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella MAGRO21.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone. Varaa lisäksi mukaasi n. 4-5 € lounasta varten. Huom. vain korttimaksu.
  • Lisätietoja: Anu Katila, anu.katila(at)seamk.fi puh. 040 8302430 (vapaajaksolla 28.12.2020 – 3.1.2021).

Sosiaali-ja terveysala

 • Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus
  • Opinnot alkavat maanantaina 11.1.2021 klo 10.00. Kampustalo, Kalevankatu 35, Seinäjoki. Paikalla on opastus oikeisiin tiloihin.
  • Ryhmän SH21K lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella SH21K.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone. Varaa lisäksi mukaasi n. 4-5 € lounasta varten. Huom. vain korttimaksu.
  • Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Marja-Kristiina Vaahtera, kristiina.vaahtera(at)seamk.fi, puh. 040 830 2132 (vapaajaksolla 21.12.2020 – 3.1.2021).
 • Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus (Seinäjoella aloittava ryhmä)
  • Opinnot alkavat torstaina 14.1.2021 klo 10.00. Kampustalo, Kalevankatu 35, Seinäjoki. Paikalla on opastus oikeisiin tiloihin.
  • Monimuotototeutuksessa joka kuukausi on vähintään 8 lähiopetuspäivää, jotka järjestetään arkisin päiväaikaan. Seinäjoella järjestettävässä koulutuksessa monimuotototeutuksen lähiopetuspäivät ovat torstai ja perjantai.
  • Ryhmän MSH21KB lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella MSH21KB.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone. Varaa lisäksi mukaasi n. 4-5 € lounasta varten. Huom. vain korttimaksu.
  • Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Marja-Kristiina Vaahtera, kristiina.vaahtera(at)seamk.fi, puh. 040 830 2132 (vapaajaksolla 21.12.2020 – 3.1.2021).
 • Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus (Alavudella aloittava ryhmä)
  • Opinnot alkavat keskiviikkona 13.1.2021 klo 10.00-16.00 Alavudella. Elinkeinotalo, Huhtamäki-sali, Okslammintie 9, 63300 Alavus. Käynti Huhtamäki-saliin on Elinkeinotalon oikeanpuolimmaisesta päädystä (ulko-oven yläpuolella kyltti Huhtamäki-sali).
  • Monimuotototeutuksessa joka kuukausi on vähintään 8 lähiopetuspäivää, jotka järjestetään arkisin päiväaikaan. Alavudella järjestettävässä koulutuksessa monimuotototeutuksen lähiopetuspäivät ovat keskiviikko ja torstai.
  • Ryhmän MSH21KA lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella MSH21KA.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone.
  • Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Marja-Kristiina Vaahtera, kristiina.vaahtera(at)seamk.fi, puh. 040 830 2132 (vapaajaksolla 21.12.2020 – 3.1.2021).
 • Sosionomi (AMK), päivätoteutus
  • Opinnot alkavat maanantaina 4.1.2021 klo 9.00 – 14.00. Kampustalo, Kalevankatu 35, Seinäjoki. Paikalla on opastus oikeisiin tiloihin.
  • Ryhmän SOS21A lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella SOS21A.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone. Huom! Kampuksen ruokala ei ole avoinna 4.1. – 8.1.2021, joten voit ottaa mukaasi omia eväitä.
  • Lisätietoja: Opinto-ohjaaja Pirjo Takala, pirjo.takala(at)seamk.fi, puh. 040 830 2167 (vapaajaksolla 21.12.2020 – 1.1.2021)
 • Sosionomi (AMK), monimuotototeutus
  • Opinnot alkavat maanantaina 4.1.2021 klo 9.00 – 14.00. Kampustalo, Kalevankatu 35, Seinäjoki. Paikalla on opastus oikeisiin tiloihin.
  • SeAMKin Sosinomi (AMK), monimuotokoulutuksessa lähiopetus toteutetaan kahden kuukauden mittaisissa lähiopetusjaksoissa. Lähiopetusjaksoja on aina yksi lukukauden aikana. Ensimmäinen kahden kuukauden mittainen lähiopetusjakso toteutuu alustavan suunnitelman mukaisesti 15.3. – 21.5.2021.
  • Ryhmän MSOS21K lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella MSOS21K.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone. Huom! Kampuksen ruokala ei ole avoinna 4.1. – 8.1.2021, joten voit ottaa mukaasi omia eväitä.
  • Lisätietoja: Opinto-ohjaaja Pirjo Takala, pirjo.takala(at)seamk.fi, puh. 040 830 2167 (vapaajaksolla 21.12.2020 – 1.1.2021)
 • Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus
  • Opinnot alkavat maanantaina 11.1.2021 klo 10.00. Kampustalo, Kalevankatu 35, Seinäjoki. Paikalla on opastus oikeisiin tiloihin.
  • Ryhmän TH21 lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella TH21.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone. Varaa lisäksi mukaasi n. 4-5 € lounasta varten. Huom. vain korttimaksu.
  • Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Marja-Kristiina Vaahtera, kristiina.vaahtera(at)seamk.fi, puh. 040 830 2132 (vapaajaksolla 21.12.2020 – 3.1.2021).

Tekniikan ala

 • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
  • Opinnot alkavat maanantaina 11.1.2021 klo 10.00. Frami F, Kampusranta 11, Seinäjoki. Paikalla on opastus oikeisiin tiloihin.
  • Ensimmäinen kontaktijakso järjestetään ma-ke 11. – 13.1.2021. Opinnot jatkuvat viikoilla 6, 10, 14, 18 ja 20 torstaista lauantaihin olevilla kontaktijaksoilla.
  • Ryhmän MBIELI21 lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella MBIELI21.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone. Varaa lisäksi mukaasi n. 4-5 € lounasta varten. Huom. vain korttimaksu.
  • Lisätietoja: Eija Putula-Hautala, eija.putula-hautala(at)seamk.fi, puh. 0408303953.

Liiketalouden ala

 • Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys, monimuotototeutus
  • Opinnot alkavat lauantaina 16.1.2021 klo 9.00. Frami F, Kampusranta 11, Seinäjoki. Paikalla on opastus oikeisiin tiloihin.
  • Lisätietoja mahdollisesta hybridiopetuksesta lähetetään joulukuun 2020 aikana.
  • Pedagoginen lähestymistapa opinnoille on ns. flipped classroom eli käänteinen luokkahuone-ajatus. Mallissa opiskelu tapahtuu pääosin verkossa, mutta lähiopetuspäiviä on kerran kuussa lauantaisin Seinäjoella.
  • Kevään 2021 lähiopetuslauantait ovat 16.1., 13.2., 13.3., 10.4. ja 22.5.2021. Ryhmän MPK21 lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella MPK21.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone.
  • Joulukuun 2020 aikana saatte opinto-ohjaaja Johanna Koivulalta tervehdysviestin, jossa kerrotaan tarkemmin mm. digistarttipaketin aloittamisesta sekä ensimmäisen lähiopetuskerran aikataulusta sekä mahdollisesta hybridiopetusmahdollisuudesta.
  • Lisätietoja: Opinto-ohjaaja Johanna Koivula, puh. 040 830 2400, johanna.koivula(at)seamk.fi. Koulutuspäällikkö Osmo Mäkiniemi, osmo.makiniemi@seamk.fi ja puh. 040 830 4268.

Matkailu- ja ravitsemisala

 • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, monimuotototeutus
  • Opinnot alkavat maanantaina 11.1.2021 klo 10.00. Frami F, Kampusranta 11, Seinäjoki. Paikalla on opastus oikeisiin tiloihin.
  • Ensimmäinen kontaktijakso järjestetään ma-ke 11.-13.1.2021. Opinnot jatkuvat viikoilla 6, 10, 14 ja 18 torstaista lauantaihin olevilla kontaktijaksoilla.
  • Ryhmän MRESTO21 lukujärjestys löytyy 15.12. alkaen Lukkarikone-palvelusta hakemalla ryhmän tunnuksella MRESTO21.
  • Ota mukaan aloituspäivänä: henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisiviranomaisen antama henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti), muistiinpanovälineet, oma tietokone. Varaa lisäksi mukaasi n. 4-5 € lounasta varten. Huom. vain korttimaksu.
  • Lisätietoja: Eija Putula-Hautala, eija.putula-hautala(at)seamk.fi, puh. 0408303953.

Uuden opiskelijan Digistarttipaketti

Uudet opiskelijat voivat suorittaa jo ennen opintojen alkamista SeAMKin Digistarttipaketti -kurssin, joka on osa ensimmäisen vuoden opintoja. Kurssin suorittamiseksi SeAMKin käyttäjätunnukset tulee olla aktivoituna (ks. lisätietoa tämän sivun alusta).

SeAMKin Digistarttipaketti on kaikissa amk-tutkinto-ohjelmissa osa opintojen alkuun sijoittuvaa orientoivaa opintojaksoa/kokonaisuutta, joka auttaa opiskelijaa ottamaan käyttöön ja hyödyntämään korkeakouluopiskelussa tarvittavia sähköisiä välineitä, laitteita, ympäristöjä ja menettelyjä. Itseopiskeluaineiston avulla opiskelijat voivat itsenäisesti perehtyä SeAMKin tietojärjestelmiin joita ovat mm. Peppi, Moodle ja o365-palvelu.

Kurssin laajuus on 1 opintopiste. Verkkokurssi on osa Opiskelu ammattikorkeakoulussa- ja Tieto- ja viestintätekniikan -opintoksoja, jotka suoritat ensimmäisen opintovuoden aikana.

Digistarttipaketin osaamistavoitteet ovat:

 • Opiskelija tunnistaa eri järjestelmät (Peppi, Intra, Finna, Moodle, EXAM ja Office365)
 • Opiskelija osaa kirjautua järjestelmiin ja hallitsee eri järjestelmien alkeet
 • Opiskelija osaa muuttaa tarvittaessa omia yhteystietojaan eri järjestelmissä

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Saapuminen SeAMKiin

Yhteystiedot-sivulta näet kampusten sijainnit kartalla ja löydät tietoa Framin kampusalueen pysäköinnistä. Alueella pysäköintipaikkoja on rajoitettu määrä. Kampusalueelle pääset kätevästi myös pyörällä. Uudet opiskelijat voivat pysäköidä opintojen aloituspäivänä (4.1. – 16.1.2021) maksutta Laboratorion, Areenan ja Kampustalon pysäköintialueilla.

YTHS

Vuodesta 2021 alkaen ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi opiskelijaksi, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun. Lue lisää YTHS:n palveluista.

Hyödyllisiä linkkejä

Kaksi henkilöä seisoo mäen päällä ja katsoo alas kaupunkiin.
Tietoa mm. opiskelijakunta SAMOsta, kirjastopalveluista, opiskelijaterveydenhuollon palveluista ja asumisesta löydät alla olevista linkeistä.

(Verkkosivulla on ei-saavutettavia tiedostoja (esim. Word, PowerPoint, PDF). Pyrimme saattamaan tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian.)