Valintakokeet | SeAMK.fi

Valintakokeet

Tälle sivulle on koottu tietoa kevään 2023 ammattikorkeakoulujen valtakunnallisista AMK-valintakokeista sekä SeAMKin Kulttuurituottaja (AMK) -valintakokeista ja YAMK-valintakokeista. Huomaathan, että muutokset ovat mahdollisia. Tarkista päivitetyt tiedot vielä ennen valintakoetta. Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeessa. Varmistathan hyvissä ajoin ennen koetta, että sinulla on jokin hyväksyttävä kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilman henkilöllisyystodistusta et voi osallistua kokeeseen!

AMK-valintakoe

SeAMKin kevään toisen yhteishaun AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa lukuunottamatta Kulttuurituottaja (AMK) -koulutusta hyödynnetään AMK-valintakoetta, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. SeAMKissa AMK-valintakokeet järjestetään ajalla 29.5.-1.6.2023.

 • Ilmoittautuminen

  Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana Opintopolun hakulomakkeella  itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen. AMK-valintakoe järjestetään SeAMKilla ma-to 29.5.-1.6.2023 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.

 • Valintakokeeseen valmistautuminen

  Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeessa. Varmistathan hyvissä ajoin ennen koetta, että sinulla on jokin hyväksyttävä kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilman tietokonetta tai henkilöllisyystodistusta et voi osallistua kokeeseen!

  Tutustu ennen koetta ammattikorkeakouluun.fi -sivulla oleviin ohjeisiin. Jos tarvitset valintakokeessa yksilöllisiä järjestelyjä, löydät ohjeet samalta sivustolta.

 • Saapuminen AMK-valintakokeeseen

  SeAMKin valintakokeet järjestetään Frami F-rakennuksessa, Kampusranta 11, 60320 Seinäjoki.

  Saat noin viikkoa ennen AMK-valintakoetta linkin tunnisteeseen, joka sisältää QR-koodin ja tiedon hakulomakkeella valitsemastasi valintakokeen ajasta ja paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viikolla 21 (viimeistään 24.5.2023). Linkin tunnisteeseen löydät myös omalta hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viikolla 21 (viimeistään 24.5.2023). Varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna valintakokeeseen saapuessasi. Kun saavut SeAMKin valintakokeeseen, näytä saamaasi tunnistetta valintakoetiloihin ohjaavalle henkilöstölle ja he ohjaavat sinut odottamaan ilmoittautumista koetilojen läheisyyteen. SeAMKin AMK-valintakokeet järjestetään Frami F-rakennuksessa: Sisäänkäynti tapahtuu Frami F-pääoven kautta (katso PDF-kartta tästä).

  Saavu paikalle hyvissä ajoin ennen valintakoetilaisuuden alkua. Valintakoetilassa tulee olla ennen valintakoetilaisuuden alkamisaikaa. Valintakokeeseen ei oteta myöhästyneitä hakijoita valintakoetilaisuuden alkamisajan jälkeen. Varaathan riittävästi aikaa valintakoetilaisuuteen tulemiseen ja oikean rakennuksen löytämiseen.

  AMK-valintakoepäivinä (29.5.-1.6.) pysäköinti on ilmaista laboratorion parkkipaikalla (Juhonkatu 5), Kampustalon parkissa (Keskuskatu 32, Kalevankatu 35) ja Areenan pysäköintialueella. Pysäköinti – sivulta löydät tietoa SeAMKin pysäköinnistä. Paikkoja on rajoitetusti. Huomioithan tämän saapuessasi valintakokeeseen.

  Hakijapalvelujen puhelinpalvelu numerossa 020 124 5501 palvelee AMK-valintakoeviikolla seuraavina aikoina: ma 29.5. klo 9-15 ja ti-to 30.5.-1.6. klo 12-15.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt valtakunnallisessa AMK-valintakokeissa

Valintakokeen yksilöllisiä järjestelyitä tulee hakea viimeistään 6.4.2023 klo 15.00 mennessä. SeAMKissa on käytössä sähköinen yksilöllisten järjestelyjen hakulomake, jonka löydät alla olevan linkin Valintakokeen yksilölliset järjestelyt kautta avautuvalta sivulta. Hakulomakkeen nimi on SeAMKissa suoritettavan valtakunnallisen AMK-valintakokeen yksilölliset järjestelyt. Lomakkeen täyttäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnuksia).

Kulttuurituottaja (AMK) - ja ylempien AMK -hakukohteiden valintakokeet

Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutuksen valintakokeet järjestetään ajalla 22.-23.5.2023 (hakija osallistuu yhtenä päivänä). Tarkemmat tiedot valintakokeesta ilmoitetaan sähköpostitse hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen viimeistään viikko ennen kokeita. Seuraa siis aktiivisesti sähköpostiasi ja muista tarkistaa roskapostikansiosi siltä varalta, että viestit päätyvät sinne. Huolehdi, että sähköpostilaatikkosi ei ole täynnä. Valintaperusteet ja valintakokeita koskevat tarkemmat tiedot löytyvät Opintopolusta alla esitetyn linkin kautta.  

Ylempään AMK-tutkintoon johtavien koulutusten valintakokeet järjestetään 24.-25.5.2023. Tarkemmat tiedot valintakokeesta ilmoitetaan sähköpostitse hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen viimeistään viikko ennen kokeita. Seuraa siis aktiivisesti sähköpostiasi ja muista tarkistaa roskapostikansiosi siltä varalta, että viestit päätyvät sinne. Huolehdi, että sähköpostilaatikkosi ei ole täynnä. Valintaperusteet ja valintakokeita koskevat tarkemmat tiedot löytyvät Opintopolusta alla esitettyjen linkkien kautta.  

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt SeAMKin Kulttuurituottaja (AMK) – ja ylempien AMK -hakukohteissa 

Valintakokeen yksilöllisiä järjestelyitä tulee hakea 6.4.2023 klo 15.00 mennessä. SeAMKissa on käytössä sähköinen yksilöllisten järjestelyjen hakulomake, jonka löydät alla olevan linkin Valintakokeen yksilölliset järjestelyt kautta avautuvalta sivulta. Hakulomakkeen nimi on SeAMKin Kulttuurituottaja (AMK) – ja YAMK-valintakokeiden yksilölliset järjestelyt. Lomakkeen täyttäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnuksia).

Turvallisuus valintakokeisiin saapuessa

AMK-valintakoe toteutetaan viranomaisten turvallisuusohjeita noudattaen. Pyydämme kiinnittämään huomioita hyvään käsihygieniaan ja desinfioimaan kätesi saapuessasi kokeeseen.

Opiskelijavalinnat

Opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 7.7.2023. Lue lisää alla olevan linkin kautta.

Yhteystiedot

Katso tiedot kampuksen sijainnista ja pysäköinnistä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä meihin!

SeAMK placeholder kuva

SeAMK Hakijapalvelut

sähköposti

hakijapalvelut(a)seamk.fi

puhelin

020 124 5501