Valintakokeet | SeAMK.fi

Valintakokeet

Tälle sivulle on koottu tietoa kevään 2023 ammattikorkeakoulujen valtakunnallisista AMK-valintakokeista sekä SeAMKin Kulttuurituottaja (AMK)-valintakokeista ja YAMK-valintakokeista. Huomaathan, että muutokset ovat mahdollisia. Tarkista päivitetyt tiedot vielä ennen valintakoetta. Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeessa. Varmistathan hyvissä ajoin ennen koetta, että sinulla on jokin hyväksyttävä kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilman henkilöllisyystodistusta et voi osallistua kokeeseen!

AMK-valintakoe

SeAMKin kevään toisen yhteishaun AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa lukuunottamatta Kulttuurituottaja AMK-koulutusta hyödynnetään AMK-valintakoetta, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. AMK-valintakoe järjestetään ajalla 29.5.-1.6.2023.

Opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 7.7.2023. Lue lisää alla olevan linkin kautta.

 • Ilmoittautuminen

  Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana Opintopolun hakulomakkeella  itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen. AMK-valintakoe järjestetään SeAMKilla ma-to 29.5.-1.6.2023 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.

 • Valintakokeeseen valmistautuminen

  Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeessa. Varmistathan hyvissä ajoin ennen koetta, että sinulla on jokin hyväksyttävä kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilman tietokonetta tai henkilöllisyystodistusta et voi osallistua kokeeseen!

  Tutustu ennen koetta ammattikorkeakouluun.fi -sivulla oleviin ohjeisiin. Jos tarvitset valintakokeessa yksilöllisiä järjestelyjä, löydät ohjeet samalta sivustolta.

 • Saapuminen AMK-valintakokeeseen

  SeAMKin valintakokeet järjestetään Frami F-rakennuksessa, Kampusranta 11, 60320 Seinäjoki.

  Saat noin viikkoa ennen AMK-valintakoetta linkin tunnisteeseen, joka sisältää QR-koodin ja tiedon hakulomakkeella valitsemastasi valintakokeen ajasta ja paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viikolla 21 (viimeistään 24.5.2023). Linkin tunnisteeseen löydät myös omalta hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viikolla 21 (viimeistään 24.5.2023). Varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna valintakokeeseen saapuessasi. Kun saavut SeAMKin valintakokeeseen, näytä saamaasi tunnistetta valintakoetiloihin ohjaavalle henkilöstölle ja he ohjaavat sinut odottamaan ilmoittautumista koetilojen läheisyyteen. SeAMKin AMK-valintakokeet järjestetään Frami F-rakennuksessa: Sisäänkäynti tapahtuu Frami F-pääoven kautta (katso PDF-kartta tästä).

  Huomaathan, että kokeen alkamisen jälkeen myöhässä saapuvia hakijoita ei voida ottaa kokeeseen. Varaathan riittävästi aikaa valintakoetilaisuuteen tulemiseen ja oikean rakennuksen löytämiseen.

  Pysäköinti – sivulta löydät tietoa SeAMKin pysäköinnistä. Paikkoja on rajoitetusti. Huomioithan tämän saapuessasi valintakokeeseen.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt valtakunnallisessa AMK-valintakokeissa

Valintakokeen yksilöllisiä järjestelyitä tulee hakea viimeistään 6.4.2023 klo 15.00 mennessä. Löydät tietoa valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä ja niiden hakemisesta alla olevan linkin kautta. SeAMKissa on käytössä sähköinen yksilöllisten järjestelyjen lomake.

Kulttuurituottaja (AMK)- ja ylempien AMK -hakukohteiden valintakokeet

Kulttuurituottaja (AMK) valintakokeet järjestetään ajalla 22.-23.5.2023 (hakija osallistuu yhtenä päivänä). Valintaperusteet ja valintakokeita koskevat tarkemmat ohjeet löytyvät Opintopolusta alla esitetyn linkin kautta kohdasta “Lue valintaperusteet”.  

Ylempään AMK-tutkintoon johtavien koulutusten valintakokeet järjestetään 24.-25.5.2023. Valintaperusteet ja valintakokeita koskevat tarkemmat ohjeet löytyvät Opintopolusta alla esitettyjen linkkien kautta kohdasta “Lue valintaperusteet”.  

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt SeAMKin Kulttuurituottaja (AMK)- ja ylempien AMK-hakukohteissa 

Valintakokeen yksilöllisiä järjestelyitä tulee hakea 6.4.2023 klo 15.00 mennessä. Löydät tietoa valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä ja niiden hakemisesta alla olevan linkin kautta. SeAMKissa on käytössä sähköinen yksilöllisten järjestelyjen lomake.

Turvallisuus valintakokeisiin saapuessa

AMK-valintakoe toteutetaan viranomaisten turvallisuusohjeita noudattaen. SeAMKin opiskelijoita, henkilöstöä sekä sidosryhmiä pyritään suojaamaan tehokkaasti tartunnalta ja mahdollistamaan turvallinen opiskelu- ja työympäristö. Sen saavuttamiseksi jokaista SeAMK-yhteisömme jäsentä edellytetään sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihimme:

 • Tulemme kampukselle vain täysin terveenä.
 • Noudatamme turvavälejä kaikissa tilanteissa.
 • Huolehdimme hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

SeAMK tarjoaa kasvomaskit valintakokeeseen saapuville hakijoille. Kasvomaskeja on tarjolla saapumisovilla. Lisäksi pyydämme kiinnittämään huomioita hyvään käsihygieniaan ja desinfioimaan kätesi saapuessasi kokeeseen.

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Myöskään tartuntatautilain mukaisessa eristyksessä tai karanteenissa oleva hakija ei voi osallistua kokeeseen.

Huomioimme valintakokeessa turvavälit ja koetilojen tehostetun siivouksen.

Yhteystiedot

Katso tiedot kampuksen sijainnista ja pysäköinnistä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä meihin!

SeAMK placeholder kuva

SeAMK Hakijapalvelut

sähköposti

hakijapalvelut(a)seamk.fi

puhelin

020 124 5501