Valintakokeet | SeAMK

Valintakokeet

Tälle sivulle on koottu tietoa syksyn 2022 AMK-valintakokeista. Huomaathan, että muutokset ovat mahdollisia. Tarkista päivitetyt tiedot vielä ennen valintakoetta. Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeessa. Varmistathan hyvissä ajoin ennen koetta, että sinulla on jokin hyväksyttävä kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilman henkilöllisyystodistusta et voi osallistua kokeeseen!

AMK-valintakoe

SeAMKin syksyn yhteishaun AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa hyödynnetään AMK-valintakoetta, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. AMK-valintakoe järjestetään ajalla 31.10.-2.11.2022.

 • Ilmoittautuminen

  Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana Opintopolun hakulomakkeella  itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen. AMK-valintakoe järjestetään syksyllä SeAMKilla ma-ke 31.10.-2.11.2022 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.

 • Valintakokeeseen valmistautuminen

  Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeessa. Varmistathan hyvissä ajoin ennen koetta, että sinulla on jokin hyväksyttävä kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilman tietokonetta tai henkilöllisyystodistusta et voi osallistua kokeeseen!

  Tutustu ennen koetta ammattikorkeakouluun.fi -sivulla oleviin ohjeisiin. Jos tarvitset valintakokeessa yksilöllisiä järjestelyjä, löydät ohjeet samalta sivustolta.

 • Saapuminen AMK-valintakokeeseen

  SeAMKin valintakokeet järjestetään Frami F-rakennuksessa, Kampusranta 11, 60320 Seinäjoki.

  Saat noin viikkoa ennen AMK-valintakoetta linkin tunnisteeseen, joka sisältää QR-koodin ja tiedon hakulomakkeella valitsemastasi valintakokeen ajasta ja paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viikolla 43 (viimeistään 26.10.2022). Linkin tunnisteeseen löydät myös omalta hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viikolla 43 (viimeistään 26.10.2022). Varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna valintakokeeseen saapuessasi. Ulko-ovilta on opasteet koetiloihin ja ilmoittautuminen tapahtuu koetilan ovella. Frami F: Sisäänkäynti tapahtuu joko Frami F-pääoven (katso PDF-kartta tästä) tai Laboratorion (H-rakennus) puoleisen oven kautta (katso PDF-kartta tästä).

  Välttääksemme ruuhkia ja pitääksemme huolta riittävistä turvaväleistä kehotamme valintakokeeseen kutsuttuja hakijoita saapumaan paikalle sukunimen alkukirjaimen mukaisesti: 

  Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A – L, 

  • saavuthan paikalle klo 8:15 jos kokeesi alkaa klo 9:00 (aamupäivän koe) 
  • saavuthan paikalle klo 13:15, jos kokeesi alkaa klo 14:00 (iltapäivän koe) 

  Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M – Ö, 

  • saavuthan paikalle klo 8:30, jos kokeesi alkaa klo 9:00 (aamupäivän koe) 
  • saavuthan paikalle klo 13:30, jos kokeesi alkaa klo 14:00 (iltapäivän koe) 

  Huomaathan, että kokeen alkamisen jälkeen myöhässä saapuvia hakijoita ei voida ottaa kokeeseen. Varaathan riittävästi aikaa valintakoetilaisuuteen tulemiseen ja oikean paikan löytämiseen. 

  Pysäköinti – sivulta löydät tietoa SeAMKin pysäköinnistä. Paikkoja on rajoitetusti. Huomioithan tämän saapuessasi valintakokeeseen. 

  SeAMK Hakijapalvelut (puh. 020 124 5501) ovat tavoitettavissa puhelimitse AMK-valintakoeviikolla ma-ke 31.10.-2.11. klo 8-15. Otathan yhteyttä, jos sinulla tulee kysyttävää AMK-valintakokeeseen liittyen. Lue lisää täältä

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt AMK-valintakokeissa

Valintakokeen yksilöllisiä järjestelyitä tulee hakea viimeistään 21.9.2022 klo 15.00 mennessä. Löydät tietoa valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä ja niiden hakemisesta alla olevan linkin kautta. SeAMKissa on käytössä sähköinen yksilöllisten järjestelyjen lomake.

Valintakokeiden turvallisuusohjeistukset korona-aikana

AMK-valintakoe toteutetaan viranomaisten turvallisuusohjeita noudattaen. SeAMKin opiskelijoita, henkilöstöä sekä sidosryhmiä pyritään suojaamaan tehokkaasti tartunnalta ja mahdollistamaan turvallinen opiskelu- ja työympäristö. Sen saavuttamiseksi jokaista SeAMK-yhteisömme jäsentä edellytetään sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihimme:

 • Tulemme kampukselle vain täysin terveenä.
 • Noudatamme turvavälejä kaikissa tilanteissa.
 • Huolehdimme hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

SeAMK tarjoaa kasvomaskit valintakokeeseen saapuville hakijoille. Kasvomaskeja on tarjolla saapumisovilla. Lisäksi pyydämme kiinnittämään huomioita hyvään käsihygieniaan ja desinfioimaan kätesi saapuessasi kokeeseen.

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Myöskään tartuntatautilain mukaisessa eristyksessä tai karanteenissa oleva hakija ei voi osallistua kokeeseen.

Huomioimme valintakokeessa turvavälit ja koetilojen tehostetun siivouksen.

Yhteystiedot

Katso tiedot kampuksen sijainnista ja pysäköinnistä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä meihin!

SeAMK placeholder kuva

SeAMK Hakijapalvelut

sähköposti

hakijapalvelut(a)seamk.fi

puhelin

020 124 5501