Valintakokeet syksyn yhteishaussa | SeAMK

Valintakokeet

Tälle sivulle on koottu tietoa syksyn yhteishaun valintakokeista. Sivu päivitetään kevään osalta ennen yhteishaun alkamista. Huomaathan, että muutokset ovat mahdollisia. Tarkista päivitetyt tiedot vielä ennen valintakoetta.

Syksyn yhteishaun AMK-valintakoe

Saapuessasi kokeeseen muistathan ottaa mukaasi kannettavan tietokoneen ja voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen. Ilman tietokonetta tai henkilöllisyystodistusta et voi osallistua kokeeseen!

Ilmoittautuminen

Kaikki SeAMKin syksyn yhteishaun hakukohteet käyttävät AMK-valintakoetta, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe.

Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen. AMK-valintakoe järjestetään 26. – 29.10.2020 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.

Valintakokeeseen valmistautuminen

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeessa. Varmistathan hyvissä ajoin ennen koetta, että sinulla on jokin voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Tutustu ennen koetta ammattikorkeakouluun.fi -sivulla oleviin ohjeisiin. Jos tarvitset valintakokeessa yksilöllisiä järjestelyjä, löydät ohjeet samalta sivustolta.

Saapuminen valintakokeeseen

AMK-valintakokeet järjestetään 26.10. – 29.10.2020 Seinäjoen ammattikorkeakoulussa Frami F-rakennuksessa (Kampusranta 11, 60320 Seinäjoki). Yhteystiedot– sivulta löydät tietoa SeAMKin kampuksen sijainnista ja pysäköinnistä.

Sisäänkäynti tapahtuu joko Frami F-pääoven (katso PDF-kartta tästä) tai parkkipaikan puoleisen oven kautta (katso PDF-kartta tästä).

Saat viikolla 43 hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tunnisteen ja QR-koodin. Tunnisteessa on kerrottu koeaika, -paikka ja -tila sekä saapumisovi. Ulko-ovilta on opasteet koetiloihin ja ilmoittautuminen tapahtuu koetilan ovella. Pidäthän tunnisteen esillä koepaikkaan saapuessasi, jotta osaat siirtyä oikeaan koetilaan.

Välttääksemme ruuhkia ja pitääksemme huolta riittävistä turvaväleistä kehotamme valintakokeeseen kutsuttuja hakijoita saapumaan paikalle sukunimen alkukirjaimen mukaisesti:

 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A – L,
  • saavuthan paikalle klo 8:15 jos kokeesi alkaa klo 9:00 (aamupäivän koe)
  • saavuthan paikalle klo 13:15, jos kokeesi alkaa klo 14:00 (iltapäivän koe)
 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M – Ö,
  • saavuthan paikalle klo 8:30, jos kokeesi alkaa klo 9:00 (aamupäivän koe)
  • saavuthan paikalle klo 13:30, jos kokeesi alkaa klo 14:00 (iltapäivän koe)

Huomaathan, että kokeen alkamisen jälkeen myöhässä saapuvia hakijoita ei voida ottaa kokeeseen. Varaathan riittävästi aikaa valintakoetilaisuuteen tulemiseen ja oikean paikan löytämiseen.

Huomioithan myös, että voit joutua odottamaan hetkellisesti myös ulkona, joten varauduthan säänmukaisella vaatetuksella ja otat mukaasi tarvittaessa sateenvarjon.

Turvallisuusohjeistukset korona-aikana

Valintakokeet järjestetään turvallisesti vallitseva koronatilanne ja viranomaisohjeistukset huomioiden. Hakijoiden tulee huomioida erityisesti seuraavat asiat:

 • Huolehdi käsihygieniasta. Pesethän kätesi ennen kampukselle saapumista. Kampuksella on tarjolla käsidesiä.
 • THL on antanut suosituksensa kasvomaskin käytöstä. SeAMK tarjoaa valintakokeeseen saapuville hakijoille kasvomaskin käyttöön valintakokeen ajaksi. Voit myös käyttää omaa maskia kokeen aikana. THL suosittelee maskin käyttöä erityisesti joukkoliikenteessä, joten kasvomaskia suositellaan käytettävän myös jo matkalla koepaikalle, erityisesti mikäli saavut paikalle julkisilla kulkuvälineillä.
 • Kampuksella tulee noudattaa 2 metrin turvaväliä aina, kun se käytännössä on mahdollista. Huomioithan tämän erityisesti jonottaessa. Hakijat sijoitetaan tiloihin väljästi 1-2 metrin turvavälit huomioiden. SeAMKissa on käytössä pienet tilat (n. 10-20 henkilöä/tila).

Mitä teet jos sairastut?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä,onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Myöskään tartuntatautilain mukaisessa eristyksessä tai karanteenissa oleva hakija ei voi osallistua kokeeseen.

Mitä teet, jos olet ollut sairaana ennen valintakoetta?

Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa. Lisätietoa löydät THL:n sivuilta. SeAMK sijoittaa hakijat luokkiin väljästi turvavälit ja muut viranomaisten antamat turvallisuussuositukset huomioiden.

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, otathan yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon.

SeAMKin verkkosivulle on koottu yleiset koronaohjeistukset.

Muuta huomioitavaa

 • Lounasravintola ja kampuksen kahvila ovat suljettuna valintakokeiden aikana. Halutessasi voit ottaa valintakokeeseen mukaan juotavaa ja pientä välipalaa.
 • Huomioithan, että voit joutua odottamaan hetkellisesti myös ulkona, joten varauduthan säänmukaisella vaatetuksella ja otat mukaasi tarvittaessa sateenvarjon.

 

Kysyttävää? Ota yhteyttä meihin!

SeAMK Hakijapalvelut

sähköposti

hakijapalvelut(a)seamk.fi

puhelin

020 124 5501