SeAMK eSports | SeAMK.fi

SeAMK eSports

SeAMKissa voit nyt opiskella myös urheiluliiketoimintaa ja oppia käytännöntaitoja elektronisen urheilun projektien avulla. Kokonaisuutta on suunniteltu ja pilotoitu keväästä 2022 alkaen. Syksystä 2023 lähtien kokonaisuus on tarjolla syksyisin suomeksi ja keväisin englanniksi. Kokonaisuuden suoritettuasi tunnet paremmin urheiluliiketoimintaa ja osaat suunnitella, toteuttaa ja markkinoida erilaisia tapahtumia. Kurssilla on myös mahdollisuus verkostoitua muiden asiasta kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa sekä saada kontakteja alan toimijoihin Suomessa ja kansainvälisesti.

Opintokokonaisuuden sisältö

Liiketalouden suomen- ja englanninkielisissä koulutusohjelmissa on tarjolla kaikille tutkinto-opiskelijoille avoin elektronisen urheilun liiketoiminnan opintokokonaisuus (5/11 op), johon on mahdollista yhdistää myös urheiluliiketoiminnan muut opintojaksot suomeksi (15 op) tai englanniksi (10 op). Kokonaisuus on avoin kaikille tutkinto-opiskelijoille ja opinnot voidaan sisällyttää tutkintoon joko ammattiopintoina tai vapaavalintaisina opintoina koulutusohjelmasta riippuen (keskustele tästä tarkemmin oman opinto-ohjaajan kanssa). Kurssien suorittaminen ei edellytä aikaisempaa tietoa tai osaamista pelialalta ja projektityöhön voi liittyä tehtäviä pelaamisesta ja valmentamisesta tapahtumien järjestämiseen, markkinointiin ja managerointiin. Kokonaisuus kestää aina lukukauden ja tarkoitus on jatkaa saumattomasti toiminnan kehittämistä edellisen ryhmän kokemusten perusteella.

Molemmat kokonaisuudet alkavat teoriakurssilla ja jatkuvat käytännön projektikurssilla SeAMKin oman joukkueen/-joukkueiden kanssa tapahtumien järjestämiseen ja markkinointiin liittyvien projektien kautta. Tällä hetkellä SeAMKilla on oma joukkue CS:GO Educational Masters -liigassa. Jatkossa mukaan voi tulla myös muita pelejä.

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu normaalisti Pepin kautta. Projektiopintoihin on mahdollista valita vain rajattu määrä opiskelijoita teoriakurssin suorittaneista. Ilmoittautuminen kaikille kursseille on auki ja voit ilmoittautua heti. Myös suomenkieliset opiskelijat voivat ilmoittautua kevään englanninkieliseen kokonaisuuteen, jos se sopii paremmin omiin aikatauluihin. Opinnot suoritetaan iltapäivien lopuksi tai iltaisin ja ne eivät haittaa oman alan opintojen suorittamista. Projektikurssilla huomioidaan kurssille valittujen opiskelijoiden oman alan opinnot mahdollisuuksien mukaan.

SeAMKin opetustarjonta elektroniseen urheiluun liittyen lukuvuodelle 2023-24

 Opintojen rakenne syksyisin:

  • eSports – elektronisen urheilun liiketoiminnan perusteet  5 op
  • Elektronisen urheilun projekti 6 op

Opintojen rakenne keväisin:

  • eSports Management 5 op
  • eSports Management Project 6 op

Lisätiedot

Kimmo Kulmala

Lehtori

sähköposti

Kimmo.Kulmala(a)seamk.fi

puhelin

+358414321521