Hyvinvointia ja tuottavuutta teollisuuteen – Factory2Fit-hanke huipentui tapaamiseen Prima Powerilla | SeAMK

Hyvinvointia ja tuottavuutta teollisuuteen – Factory2Fit-hanke huipentui tapaamiseen Prima Powerilla

kategoria: Hakijalle
Koneenkäyttäjä kertoo levytyökoneen toiminnasta kahdelle miehelle.
Prima Powerin Seinäjoen tuotantoyksikkö on keskittynyt toimittamaan isoja järjestelmiä, joiden helppokäyttöisyyden parantamiseen Factory2Fit-projektilla on ollut iso merkitys. Kuva: Prima Power

Lokakuussa 2016 käynnistynyt Factory2Fit-hanke huipentui keskiviikkona 25. syyskuuta projektitiimin ja Euroopan komission edustajien päätöskokoukseen Prima Powerilla Seinäjoella. EU:n rahoittamaan Horizon 2020 -ohjelmaan kuuluvassa hankkeessa on mukana yhteensä yhdeksän yritystä ja tutkimuslaitosta eri puolilta Eurooppaa. Suomesta hankkeessa ovat olleet teknologian tutkimuskeskus VTT koordinaattorina sekä metalliteollisuuden yritys Prima Power ja 3D-simulaatioon teollisuudessa erikoistunut ohjelmistotalo Visual Components Oy.

Hankkeen keskeinen tarkoitus on ollut luoda teknologiaa, joka motivoi ja osallistaa työntekijää ja tuo joustoa valmistavan teollisuuden työympäristöihin. Kehitetyillä työkaluilla pyritään myös tukemaan tiedon jakamista ja yksilöllistä työssäoppimista sekä työntekijöiden osallistumista oman työnsä ja työympäristönsä suunnitteluun.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun automaatiotekniikan opiskelijoilla on ollut hankkeessa mielenkiintoinen rooli Prima Powerin kautta. Kaikkiaan 23 SeAMKin opiskelijaa on tehnyt projektityötä kehittämällä ohjeita 3D-koulutusympäristöön. Lisäksi 25 opiskelijaa on edelleenkehittänyt koulutuskonseptia osana SeAMKin Global Master Schoolia.

Lue juttu: Automaatiotekniikan opiskelijat luovat Finn-Powerille manuaaleja 3D-koulutusympäristöön

Hankkeen noin kahdenkymmenen ihmisen projektiryhmä yhteiskuvassa Prima Powerin pääoven edessä.
Factory2Fit-hankkeen työryhmä kokoontui Prima Powerin Seinäjoen tehtaalla 24.9.2019 valmistelemaan EU-hankkeen päätöstilaisuutta. Kuva: Prima Power

Prima Powerin mukaan hankkeessa tehty työntekijälähtöinen kehitystyö on onnistunut.

”Hienoa, että ollaan saatu tehtaiden porukka aidosti mukaan kehitystyöhön ja työntekijöiden yksilölliset kyvyt, tarpeet ja toiveet huomioitua”, R&D Manager Esko Petäjä Prima Powerilta iloitsee.

Kolmivuotisessa hankkeessa kehitettyjä teknologioita ovat Suomessa päässeet kokeilemaan Prima Powerin ja sen yhteistyökumppaneiden PRP:n, Steran ja Elekmerkin työntekijät. Palaute on ollut hyvin positiivista.

”Jos on ollut rankka päivä, niin auttaa kun näkee, ettei se ole vain omassa päässä, vaan esimerkiksi askelia on päivän aikana tullut tavallista enemmän”, hyvinvointia mittaavaa työfiilis-sovellusta kokeillut työntekijä naurahtaa.

Suomalaisorganisaatioiden lisäksi hankkeessa olivat mukana Continental, Amorph Systems ja Chemnitzin tekninen yliopisto Saksasta, United Technologies Research Center ja Carr Communications Irlannista sekä CERTH-tutkimuslaitos Kreikasta.

Lisätietoja: Factory2Fit-verkkosivut: https://factory2fit.eu

Esko Petäjä
Prima Power
esko.petaja@primapower.com, puh. 050 526 5236

Eija Kaasinen
Teknologian tutkimuskeskus VTT
Eija.kaasinen@vtt.fi , puh. 040 557 1005