IDEAL PLM: SeAMK, Siemens ja IDEAL PLM auttavat yrityksiä tutustumaan digitalisaation mahdollisuuksiin | SeAMK

IDEAL PLM: SeAMK, Siemens ja IDEAL PLM auttavat yrityksiä tutustumaan digitalisaation mahdollisuuksiin

Digital Factory

Asioiden internet (Internet of Things, lyhyemmin IoT) ja digitalisaatio tarjoavat suomalaiselle valmistavalle teollisuudelle useita uusia kehitysmahdollisuuksia. Monilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä ei kuitenkaan ole välttämättä riittäviä tuotekehitysresursseja käytettävänään teknologioiden hyödyntämiseen: uudet teknologiat vaativat myös uudenlaisia taitoja henkilökunnalta, jotta niistä saisi parhaat hyödyt tuotekehityksen, suunnittelun ja liiketoiminnan kehittämiseen. Monet yritykset tarvitsevat luotettavan, neutraalin kumppanin auttamaan uudenlaisen ympäristön luomisessa. Seinäjoen ammattikorkeakoulun korkean teknologian laboratorioiden tarkoitus on osoittaa, millaisia mahdollisuuksia uusi tekniikka tarjoaa, ja rohkaista yrityksiä ottamaan sitä käyttöön.

SeAMK Digital Factory on kehitetty yhteistyössä Siemens Osakeyhtiön ja Siemens PLM Softwaren suomalaisen kumppanin, IDEAL PLM:n kanssa. Yhteistyössä hyödynnetään viimeisimpiä automaatiotekniikoita ja tuotteen elinkaarenhallinnan (PLM) ratkaisuja, jotta asioiden internetin ja digitalisaation mahdollisuudet olisivat opiskelijoiden ja teollisuuden hyödynnettävissä. Huolehtiaakseen siitä, että toiminnan konsepti ja kehitystyö vastaavat teollisuuden tarpeita, SeAMK saa säännöllisesti tärkeää tietoa yli kymmeneneltä pohjalaiselta yritykseltä heidän prosesseistaan ja vaatimuksistaan.

”Siemens on ainoa toimija markkinoilla, joka tarjoaa ratkaisun digitalisaation haasteisiin tuotekehityksestä toimitukseen ja tuotantoon, eli tarjoaa kokonaisvaltaisen automaatioratkaisun” sanoo Hannu Reinilä, automaatiotekniikan yliopettaja, Seinäjoen ammattikorkeakoulu.