Kansainvälinen viikko yhdisti osaamista, tietoa ja huvia sosiaali- ja terveysalalla | SeAMK

Kansainvälinen viikko yhdisti osaamista, tietoa ja huvia sosiaali- ja terveysalalla

Vieraat UAS Saxionista ja seamkilaiset kuvassa ryhmätöiden lomassa.
Vieraat UAS Saxionista ja seamkilaiset kuvassa ryhmätöiden lomassa.

SeAMKin kevätkaudella on ollut reipas kansainvälinen startti. Helmikuu alkoi SeAMKin ensimmäisellä Winter Schoolilla, jossa viitisenkymmentä ulkomaista opiskelijaa perehtyi liiketalouden ja tuotesuunnittelun yhdistämiseen Better Business by Design -kurssilla.

Sosiaali- ja terveysalalla viime viikko oli kansainvälinen viikko. Seinäjoella vieraili opiskelijoita ja opettajia SeAMKin kumppanikorkeakouluista Hollannista ja Japanista. Tiiviin ryhmätöitä ja luentoja sisältäneen viikon aikana vieraat tutustuivat myös paikalliseen hoito- ja sosiaalityöhön muun muassa Seinäjoen AVANTI-työllisyyspalveluissa, kohtaamispaikka Olkkarissa sekä vauvaystävällisessä keskussairaalassa. Suomalainen talvi tarjosi vieraille parastaan sauna- ja avantoelämyksinä.

Mieke Stroink ja Kim Groeneveld
Sosiaalialaa Saxionissa opiskelevat Mieke Stroink ja Kim Groeneveld selvittivät viikon aikana muun muassa suomalaisen ja hollantilaisen järjestelmän eroja.

– On ollut todella kylmä, se on sanottava. Mutta on ollut todella mukavaa ja erilaista kuin Hollannissa. Ja olemme oppineet paljon. Meillä on hyvä ryhmä, ja erityisesti iltaisin olemme päässeet tutustumaan toisiimme paremmin, sosiaalialaa hollantilaisessa Saxion-ammattikorkeakoulussa opiskelevat Mieke Stroink ja Kim Groeneveld kertovat.

Yhdessä SeAMKin sosionomiopiskelijoiden kanssa he pureutuivat intensiiviviikon aikana ryhmätöihin, joissa he muun muassa vertailivat suomalaista ja hollantilaista järjestelmää sekä maiden erityispiirteitä ja eroavaisuuksia sosiaalityön näkökulmasta.

–Yksi huomattava ero ainakin on, että Suomessa lyödään vetoa ja pelataan rahapelejä ihan joka paikassa, Stroink ja Groeneveld nostavat esiin.