Kaupungin siltakilpailu SeAMKin opiskelijoille potkaistiin käyntiin

kategoria: SeAMK Info
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari toimii kilpailulautakunnan puheenjohtajana.

Seinäjoen kaupunki järjestää SeAMKin tekniikan opiskelijoille tarkoitetun suunnittelukilpailun kevyen liikenteen sillan suunnittelusta Framin kampusalueelle. Kilpailun päätavoitteena on löytää toteuttamiskelpoinen idearatkaisu, joka on rakenteellisesti innovatiivinen ja kokonaistaloudellinen. Kilpailusta pidettiin tekniikan yksikön rakennustekniikan insinööri- ja rakennusmestariopiskelijoille tänään tiistaina infotilaisuus, jossa kerrottiin tarkemmin kilpailun kulusta.

Silta sijoittuu keskustan puolella Marttilan kortteerin opiskelija-asuntojen viereisen puiston ja vastarannalla Frami F:n ja laboratoriorakennus Frami H:n kohtaan. Kaupungin mukaan toinen silta on tarpeellinen Framin alueella lisääntynyttä kulkua varten. Samalla se tuo yhden yhteyden lisää keskustan ja Joupin välille.

Uusi silta sijoittuu kampusrannan pohjoispäähän laboratoriorakennus Frami H:n ja Marttilan kortteerin viereisen puiston kohdalle.

Kilpailusta kiinnostuneet opiskelijat saavat ilmoittautua mukaan seuraavan kahden viikon aikana. Kilpailijoiden jättämiin kysymyksiin luvataan vastaukset tammikuun alkuun mennessä, ja kilpailutyöt palautetaan 1. huhtikuuta mennessä. Tulokset julkistetaan toukokuussa.

Kilpailussa jaetaan palkintoina 2400 euroa, josta voittavalle ehdotukselle 1600 euroa.

“Meillä kaupungilla, muun muassa kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäellä syntyi ajatus, että tarvitsemme teidän apua. Mammonan ja hienon työnäytteen lisäksi tässä on mahdollisuus vaikuttaa merkittävällä tavalla kaupungin kehitykseen saada kädenjälki sen historiaan”, palkintolautakunnan puheenjohtajana toimiva kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari evästi opiskelijoita.

Opiskelijoita, SeAMKin tekniikan yksikön henkilökuntaa ja kilpailulautakunnan jäsenet tiistain infotilaisuudessa.

Kivisaaren lisäksi pakintolautakuntaan kuuluvat kaupungininsinööri Kari Havunen, kaupunginarkkitehti Jussi Aittoniemi, suunnittelupäällikkö Keijo Kaistila, lehtori Marita Viljanmaa SeAMKista sekä Heikki Ylihärsilä Ultra Kiinteistöt Oy:n edustajana.

Siltakilpailun materiaalit löytyvät osoitteesta www.seinajoki.fi/siltakilpailu