Korkeakoulujen yhteishaku päättyi – SeAMKin vetovoima kasvoi | SeAMK

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi – SeAMKin vetovoima kasvoi

kategoria: Hakijalle
Yhteishaku kuvituskuva

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelmien vetovoima kasvoi kevään 2019 yhteishaussa verrattuna edelliseen vuoteen. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 180:lla, joka on kymmenen prosenttia edellisvuotta enemmän. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 1956 eli 2,08 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Kaikkiaan SeAMKiin oli kevään yhteishaussa 5499 hakijaa. Kevään yhteishaun toinen hakuaika päättyi keskiviikkona 3.4. Aloituspaikkoja SeAMKin tutkinto-ohjelmissa on yhteensä 940. SeAMKissa oli haettavana yhteensä 16 AMK-tutkintoon johtavaa ja seitsemän ylempään AMK-tutkintoon johtavaa tutkinto-ohjelmaa.

SeAMKin suosituimmat koulutukset löytyvät hakijamäärillä mitattuna liiketalouden alalta sekä sosiaali- ja terveysalalta.

Liiketalouden alalla liiketalouden tradenomikoulutus sekä englanninkielinen International Business -koulutus kasvattivat hakijamääriään. Päiväopetuksena toteutettava liiketalouden tradenomikoulutus sai 463 hakijaa ja monimuotototeutus 235 hakijaa. International Business -koulutus sai yhteishaun ensimmäisen ja toisen hakuajan aikana yhteensä 740 hakijaa, mikä on 79 edellisvuotta enemmän.

Sosiaali- ja terveysalalla päiväopetuksena toteutettava sosionomikoulutus sai yhteensä 676 hakijaa, fysioterapeuttikoulutus 524 hakijaa ja sairaanhoitajakoulutus 407 hakijaa.

Ylemmistä AMK-tutkinnoista suosituin löytyi myös sosiaali- ja terveysalalta. Kehittäminen ja johtaminen -tutkinto-ohjelmaan oli ensisijaisia hakijoita 3,60 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Kevään yhteishaku jatkuu seuraavaksi valintakokeilla. Korkeakoulujen kevään yhteishaun kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019 ja opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 8.7.2019 klo 15 mennessä.

Lisää tietoa hakijoille: https://www.seamk.fi/hakuaika/kevaan-yhteishaun-2-hakuaika/