Kulttuuriosaaminen välttämätöntä kansainvälisessä liiketoiminnassa | SeAMK

Kulttuuriosaaminen välttämätöntä kansainvälisessä liiketoiminnassa

kategoria: Hakijalle
Kulttuuriosaamisen tapahtumassa esiteltiin monipuolinen kattaus eri toimintoja eri sektoreilta

Liiketoiminnan kotikansainvälisyyspäivää vietettiin keskiviikkona 24.2. Päivän tarkoituksena oli lisätä opiskelijoiden tietoutta eri kulttuureista, jotta tulevaisuudessa kansainvälisessä ympäristössä työskentely olisi sujuvampaa.

Luento keltaisessa auditoriossa

Kv-päivään osallistui liiketalouden opiskelijoita, International Business -opiskelijoita sekä vaihto-opiskelijoita. Päivän ohjelmaan kuului vierailijaluennoitsijan, markkinoinnin professorin Alexander Desenissin (Flensburg University of Applied Sciences) luento kulttuurienvälisyydestä liiketoiminnassa.

– Se mikä on normaalia tai epänormaalia on kiinni perspektiivistä ja kulttuurista, Deseniss korosti.

Liiketoimintaa tehdään kulttuurienvälisesti niin yritysten kuin yritysten ja asiakkaidenkin välillä. Kulttuuritietämys auttaa toimimaan kansainvälisissä yrityksissä oikein, ja sen ansiosta väärinkäsitykset vähenevät. Desenissin mukaan kannattaa ottaa selvää etukäteen maasta ja sen historiasta, johon on lähdössä esimerkiksi työmatkalle.

Lisäksi ulkomaalaiset ja suomalaiset opiskelijat esittelivät kotimaitaan ja vaihtomaitaan ständeillä Lasipalatsissa. Lopuksi opiskelijaryhmät tekivät kulttuurienvälisyyteen liittyviä tehtäviä ryhmissä, jotka koostuivat niin suomalaisista kuin ulkomaalaisistakin opiskelijoista.

Opiskelijoita seuraamassa esityksiä