Kutsu maailma konttoriisi 2022 | SeAMK.fi

Kutsu maailma konttoriisi 2022

Ulkomailta tulleelle opiskelijalle harjoittelujakso paikallisessa yrityksessä on tärkeä ensiaskel kohti suomalaista työelämää. Opiskelijan rekrytoiminen lisää monipuolisesti ja luontevasti yrityksen kansainvälisyyttä. Pidetään kansainväliset osaajat Etelä-Pohjanmaalla!

Ulkomailta tulleelle opiskelijalle harjoittelujakso paikallisessa yrityksessä on tärkeä ensiaskel kohti suomalaista työelämää. Opiskelijan rekrytoiminen lisää monipuolisesti ja luontevasti yrityksen kansainvälisyyttä. Pidetään kansainväliset osaajat Etelä-Pohjanmaalla!

Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) ja Etelä-Pohjanmaan liitto haluavat rohkaista eteläpohjalaisia yrityksiä tarjoamaan harjoittelu- ja työmahdollisuuksia SeAMKin kansainvälisille opiskelijoille, erityisesti tekniikan ja kansainvälisen kaupan monipuolisille osaajille.

Maailma konttoriisi 2022 -kampanjassa on päähenkilöinä SeAMKin International Business -AMK-tutkinto-ohjelman opiskelijoita. Kaikki videoilla esiintyvät osaajat etsivät yritystä, jossa voisivat tehdä 2,5–5 kuukautta työharjoittelua. Myös alaan liittyvät kesätyöpaikat kiinnostavat heitä kaikkia.

Jos yrityksesi rekrytoi yhden Maailma konttoriisi 2022 -kampanjan harjoittelupaikkaa etsivän opiskelijan, palkitaan yrityksesi harjoittelujakson lopuksi Etelä-Pohjanmaan liiton maksamalla 800 euron suuruisella kannustinrahalla.

Kampanjan tavoite

Maailma konttoriisi 2022 -kampanjan avulla Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Etelä-Pohjanmaan liitto haluavat yhteistyössä edistää alueella opiskelevien ulkomaalaisten työllistymistä ja integroitumista Etelä-Pohjanmaalle. Kansainväliset opiskelijat ovat yksi ratkaisu yritysten kasvavaan osaajapulaan, ja samalla he tuovat koko maakuntaan ainutlaatuista lisäarvoa.

Mitä yritykset saavat?

Yrityksiin kansainvälisen opiskelijan mukana tulee esimerkiksi:

 • Koulutuksen tuoma tuorein teoriatieto ja osaaminen
 • Kieliosaaminen (käännöstyöt, kontaktit kotimaassa ja kotimaanosassa)
 • Kulttuuriosaaminen (markkinaselvitykset, mainonta)
 • Sosiaalisen median osaaminen (digitaalinen liiketoiminta, verkkokauppa, some-markkinointi)
 • Osaamista tuontiin ja vientiin (uudet tavarantoimittajat, kilpailutukset, kohdealueen tuntemus)
 • Osaamista teknisiin ratkaisuihin
 • Mahdollisuus kehittää yrityksen toimintakulttuuria uudella tavalla
 • Työyhteisön jäsenten luonteva kansainvälistyminen ja kielitaidon kehittyminen
 • Positiivinen vaikutus yrityksen imagoon

Tutustu kampanjan päähenkilöihin esittelyvideoiden avulla!

Esittelyvideot löydät suoraan tältä sivulta tai YouTuben soittolistasta.

Me kaikki etsimme harjoittelupaikkaa ja/tai kesätöitä

Harjoittelujaksoihin liittyvissä käytännön kysymyksissä SeAMK tarjoaa apuaan, joten kysy rohkeasti lisää ja kutsu maailma konttoriisi!

Huomioi myös yrityksille tarjolla oleva Business Finlandin Talent Explorer -rahoitus, jonka avulla voi palkata asiantuntijan tuomaan uutta tietoa ja osaamista kohdemarkkinasta.

Kysy meiltä lisää!

 • Opiskelijoiden rekrytointiin ja harjoitteluun liittyen: Päivi Uitti, paivi.uitti(at)seamk.fi, +358 40 830 2442
 • Yleisesti kampanjaan liittyen: Jiuliano Prisada, jiuliano.prisada(at)seamk.fi, +358 500 664 089

Kampanja on toteutettu osana Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallinnoimaa Kokka kohti Etelä-Pohjanmaata (ESR) -hanketta (2020–2022). Yhteistyössä SeAMKin kanssa hanketta toteuttavat Into Seinäjoki, Sedu, Suomen Yrittäjäopisto sekä Kauhajoen kaupunki.

SeAMKin logo.Etelä-Pohjanmaan liitto. Regional Council of South Ostrobothnia.Vipuvoimaa EUlta 2014-2020 logo.