Miljoona kerätty SeAMKin varainhankinnassa | SeAMK

Miljoona kerätty SeAMKin varainhankinnassa

Viria Oyj lahjoitti SeAMKin varainkeräykseen.
Viria Oyj lahjoitti SeAMKin varainkeräykseen.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun varainhankinta on saavuttanut alkuperäisen tavoitteensa noin kolmenkymmenen eri lahjoittajan ansiosta.

Viria lahjoittaa SeAMKille 20 000 euroa

Viria Oyj on lahjoittanut SeAMKille 20 000 euroa. Lahjoituksen luovuttivat SeAMKille yhtiön hallituksen puheenjohtaja, professori Vesa Routamaa ja toimitusjohtaja Mika Vihervuori.

Vaikka Viria toimii nykyään valtakunnallisesti ja osin myös kansainvälisesti, yhtiön juuret ovat vahvasti pohjalaismaakunnissa. Haluamme siksi olla mukana tukemassa niiden elinvoimaisuutta. jonka keskeisimpiä tekijöitä on juuri laadukas koulutustarjonta. Vain panostamalla voimakkaasti osaamisen kehittämiseen suomalaisilla on mahdollisuus pärjätä yhä kansainvälistyvässä kilpailussa, sanoo Virian hallituksen puheenjohtaja Vesa Routamaa.

Virian liiketoiminnassa teknologian nopea kehittyminen ja digitalisaatio edellyttävät henkilöstöltä paitsi hyvää pohjakoulutusta, myös jatkuvaa osaamisen päivittämistä. Suuri osa Virian henkilöstöstä on opiskellut ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, moni myös täydentää osaamistaan opiskelemalla lisää työn ohessa. Viria onkin päättänyt tukea ammattikorkeakoulujen varainhankintaa myös laajemmin.

SeAMKin ja alueen elinkeinoelämän yhteisenä tavoitteena on varmistaa myönteistä tulevaa kehitystä ja kilpailukykyä sekä tuottaa osaajia maakunnan eri organisaatioihin. Virian lahjoitus merkitsee, että SeAMK on päässyt alkuperäiseen miljoonan euroon tavoitteeseensa.

Lämmin kiitos Virialle tästä hienosta lahjoituksesta. Virian lahjoitus puhkaisi millin rajan ja se on merkittävä asia. Meidän alkuperäinen tavoite on täyttynyt, mitä ei olisi kyllä vielä helmikuussa uskonut, että näin nopeasti pääsemme tavoitteeseen, iloitsee vararehtori Varamäki

Jo tähän mennessä kerätty määrä on varmistanut sen, että SeAMKiin voidaan ensi vuoden alusta alkaen palkata uudet yliopettajat digitaalisuuteen sekä ruokaturvallisuuteen.

Valtion vastinrahaa lahjoituksille vuonna 2018

Varainkeräyksen myötä SeAMK pyrkii lisäksi lisäämään vuorovaikutusta sidosryhmien kanssa. Tapaamiset yritysten kanssa jatkuvat kesän jälkeen.

Tavoitteita voidaan aina nostaa ja niin mekin olemme tehneet. Uusi tavoite on 1,4M€, vahvistaa vararehtori Varamäki.

Osallistuminen varainkeräykseen perustuu ammattikorkeakoulujen saamaan oikeuteen kerätä varoja toimintaansa. Vuonna 2018 saadut lahjoitukset kerryttävät SeAMKin pääomaa valtion myöntämällä vastinrahalla.