Korkeakoulupastorin palvelut | SeAMK

Korkeakoulupastorin palvelut

Se on se aika vuodesta, kun pimeys lisääntyy ja säät viilenevät

Tähän aikaan alkaa kirkasvalolamput syttyä kynttilöiden myötä. Jou..siis kausivalot viritellään ikkunoihin ja parvekkeille. Olenpa jo kuullut kyselyjä, “mitä suunnitelmia joululomalle?” Vastahan syyslomaa vietettiin, paitsi opiskelijat ja henkilökunta, jotka olivat itsenäisen työskentelyn viikolla, ei syyslomalla :).

Olen postaillut facessa #jaa valoa! -postauksia. Kampanjan tarkoituksena on tukea kaamoksen ja elämäntaakkojen myötä jaksamisen kanssa kamppailevia ihmisiä. Tähän liittyen haalarimerkkejäkin on kohta saatavilla mun toimistolta ainakin ja mielenterveysviikolla kirkasvalokahvilassa. Viikolla 47 siis järjestämme yhdessä eri toimijoiden kanssa taas kirkasvalokahvilaa aamupalan ja kirkasvalolamppujen merkeissä. Aamupala on ilmainen ja se on katettu JOJOn tiloihin rautatieasemalla 18.11.-22.11. klo 7.30-10. Joka aamu on myös jotain oheistoimintaa, kaverikoirista ukulelen soiton harjoitteluun, aamuvenyttelyyn ja niska-hartiaseudun hierontaan. Tulehan mukaan!

Keväällä alkanut remontti tässä vanhan sairaalan ympärillä jatkuu. Nyt taas pääovesta (Kampustalon suunnasta) pääsee sisälle, mutta jytinää ja tärinää täällä olemme saaneet kuunnella ja kokea edelleen. Joskus on tuntunut vähän ärsyttävältäkin, kun pihalta kuuluva jytinä on niin äänekästä, ettei meinaa kuulla toimistolle tulleen tarinaa. Ei auta muuta kuin kestää. Onneksi joskus on voinut sopia kävelytapaamisen, niin remppaäänet ei siellä haittaa.

Olen täällä sitä varten, että voit tulla juttelemaan huolista, unelmista ja peloista, niin kuin kaikesta muustakin mielen päällä olevista asioistasi. Tervetuloa! Minun luokseni voit tulla piipahtamaan kesken päivän, mutta jos haluat varmistaa, että olen toimistollani, enkä esimerkiksi Framilla tai jossain muualla huitelemassa, niin laita viestiä etukäteen wa:lla, tekstarilla 0445806651 tai sähköpostilla aila.orsila(a)seamk.fi. Soittaakin voit ihan perinteiseen tapaan, puhelimella. Voidaan sitten yhdessä etsiä valonpilkahduksia huolten keskelle. Ja yhdessä voidaan myös iloita ilon pisaroista.

Lukuvuoden aikana järjestän retken Honkiniemeen (ja ehkäpä samalla Keskisen kaupoille), helmikuun tai maaliskuun aikana pilkkiretki Ähtärin järjvelle ja keväämmällä luontoretken johonkin kansallispuistoon. Suurena haaveena on järjestää opiskelijoille matka Ranskaan Taizeen. Jos se kiinnostaa, niin ilmoittaudu joukkoon matkaa suunnittelemaan ja ideoimaan.

Usein tiistaisin ja/tai torstaisin kutsun kävelylenkistä kiinnostuneita koirakävelylle. Siis saa tulla mukaan koiran kanssa tai ilman. Minulla on koira mukana. Lähdetään Kampustalon pihalta noin klo 16 ja käydään tunnin leppoisa lenkki. Jos kiinnostaa, niin laita minulle viesti, niin osaan kutsua myös sinut joukkoon. Ei tarvitse sitoutua tulemaan joka kerta, voi tulla silloin tällöin.

Pappilaelämää Seamkissa

SeAMKin pappilaan voi siis tulla juttelemaan kaikista asioista ja tunteista ihan vaan lämpimikseen tai sitten aivan asian kanssa. Pappilan palvelut on tarkoitettu kaikille kansalaisuudesta, vakaumuksesta, sukupuolesta, tai sen suuntautumisesta riippumatta. Sillä olen olemassa SeAMKin pappina juuri sinua varten. Hyvinvointikäytävältä löydät myös terkkarit ja lääkärin. Työhuoneeni yhteydessä on kirppis, jonne saa tulla etsimään jos löytyisi se mitä tarvitset. Papin palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia, samoin kirppis on maksuton.

Voit kertoa ideoita siitä, mitä ja millaista toimintaa toivoisit minun järjestävän.

 • Toimintakalenteri

  Avaa ja katso, mitä toimintaa lähiaikoina on.

  Maanantaisin höpötystä Kismuksella (Kalevankatu 12) klo 17-19. Kerran kuussa vietämme hävikki-iltaa ( 9.9., 7.10.,4.11. ja 9.12.).  Eli kokkailemme hävikkiruoasta jotain herkullista. Höpötystäilloissa jutellaan niistä asioista, jotka kulloinkin on ajankohtaisia ja mielen päällä. Aika usein tehdään jotain iltapalaa yhdessä ja aina on tarjolla ainakin teetä.

  Sunnuntaibrunssi Kismuksella, myös kerran kuukaudessa, 22.9., 27.10., 24.11. ja 22.12.

  Leppoisa lenkki (koiran tahtiin) usein tiistaisin ja/tai torstaisin klo 16-17. Lähtö Kampustalon pihasta. Saa tulla koiran kanssa tai ilman, Ailalla on yksi itsepäinen mäyräkoira mukana.

   

   

Säännöllinen toiminta viikoittain

Opiskelijoiden höpötystä -illat. Maanantaisin Kismuksella (Kalevankatu 12) klo 17-19.00 istahdetaan juttelemaan, pelaamaan lautapelejä tai biljardia. Joskus leivotaan tai laitetaan yhdessä iltapalaa. Tulehan mukaan!

pari muuttujaa -keskusteluryhmä kokoontuu pääosin Kismuksella torstai-iltaisin rippikoululuokassa. Keskustelun teemat sovitaan yhdessä ja aina ne jotenkin liittyvät uskoon tai Raamattuun. Lisätietoja voi kysellä Anssi-papilta 0447160201.

Gospelkuoro Liekki Peräseinäjoella keskiviikkoisin 17.30-19 laulaa gospelia Suomesta ja maailmalta, bändin kera ja ilman. Lisätiedot Sanna Ågren 050 3392907

Gospelkuoro Verso Seinäjoella seurakuntakeskuksessa Ala-kuljunkadun alussa laulaa keskiviikkoisin 18.15 alkaen kitaran ja pianon kera. Lisätiedot Tea Polsolta tea.polso(a)evl.fi tai 040 6881578

Hengähdä hetkeksi– illat parillisten viikkojen keskiviikkona Peräseinäjoella, lisätietoja Maaria Anttooralta (044 7356281)

Sunnuntaibrunssi Kismuksella, myös kerran kuukaudessa, klo 11.30-14 (tai siihen asti kuin ruokaa riittää).22.9., 27.10., 24.11. ja 22.12. . Jos koet, että voisit tulla mukaan kokkaamaan ja järjestämään näitä, niin otappas yhteys minuun = Aila -pappiin. Brunssilla tarjottavat ruoat haetaan kaupoista ja ruoka valmistellaan aina edellisenä päivänä niin pitkälle, kun se vaan voidaan etukäteen valmistella.

Ajankohtaista tietoa tapahtumista löydät facebookista /Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset

 

Messut

Kirkon kautta maailmaan – messuja moneen makuun

Tuomasmessu  kerran kuukaudesa Törnävän kirkossa sunnuntaisin (22.9., 27.10., 24.11. ja 22.12.) klo 18. Messun jälkeen iltateet kirkossa.

Perjantaimessu Ylistaron kirkossa, klo 20  kerran kuukaudessa

Kismus-messu  (Kalevankatu 12) niinikään kerran kuukaudessa klo 19 house bändin kera.

Iltamessut Nurmon kirkossa kerran kuussa klo 18

Perinteiset jumalanpalvelukset sunnutaisin klo 10 Lakeuden Ristissä, Nurmon kirkossa, Ylistaron kirkossa ja Peräseinäjoen kirkossa.

Muiden yhdistysten ja seurakuntien toimintaa

Toimintaa ja tapahtumia on myös eri herätysliikkeillä ja kirkkokunnilla, Helluntaiseurakunnalla ja Vapaakirkolla

Lisätietoja

Aila Orsila

Korkeakoulupastori

erikoisala: Työnohjaaja, Työyhteisövalmentaja

Aila.Orsila(a)seamk.fi