Korkeakoulupastorin palvelut | SeAMK

Korkeakoulupastorin palvelut

Kevättä kohti!

 

 

Uusi lukukausi jo alkoi ja uusi kevät tekee jo tuloaan. Täällä hyvinvointikäytävällä kuitenkin mennään vanhaan malliin, tai no on uuttakin tiedossa: jatko-/korjaavakokemus-/aikuis-rippikoululeiri huhtikuun viimeinen viikonloppu, retki Taizeen heinäkuun lopulla ja mitä kaikkea nyt muuta keksitäänkään. Mutta perustyö pysyy samana:

Olen täällä sitä varten, että voit tulla juttelemaan huolista, unelmista ja peloista, niin kuin kaikesta muustakin mielen päällä olevista asioistasi. Tervetuloa! Minun luokseni voit tulla piipahtamaan kesken päivän, mutta jos haluat varmistaa, että olen toimistollani, enkä esimerkiksi Framilla tai jossain muualla huitelemassa, niin laita viestiä etukäteen wa:lla, tekstarilla 0445806651 tai sähköpostilla aila.orsila(a)seamk.fi. Soittaakin voit ihan perinteiseen tapaan, puhelimella. Voidaan sitten yhdessä etsiä valonpilkahduksia huolten keskelle. Ja yhdessä voidaan myös iloita ilon pisaroista.

Lukuvuoden aikana järjestän siis leirin Honkiniemessä ja siellä on ajatuksena, että voitaisiin pohtia elämän suuria kysymyksiä aikuisen näkökulmasta (siksi nimitys: “jatkoripari”, “aikuisripari” tai  “korjaavakokemusripari”), helmikuun tai maaliskuun aikana pilkkiretki Ähtärin järvelle ja keväämmällä luontoretken johonkin kansallispuistoon. Suurena haaveena on järjestää opiskelijoille matka Ranskaan Taizeen ekumeeniseen ja kansainväliseen rukousyhteisöön. Jos se kiinnostaa, niin ilmoittaudu joukkoon matkaa suunnittelemaan ja ideoimaan.

Usein tiistaisin ja/tai torstaisin kutsun kävelylenkistä kiinnostuneita koirakävelylle. Siis saa tulla mukaan koiran kanssa tai ilman. Minulla on koira mukana. Lähdetään Kampustalon pihalta noin klo 16 ja käydään tunnin leppoisa lenkki. Jos kiinnostaa, niin laita minulle viesti, niin osaan kutsua myös sinut joukkoon. Ei tarvitse sitoutua tulemaan joka kerta, voi tulla silloin tällöin.

Pappilaelämää Seamkissa

SeAMKin pappilaan voi siis tulla juttelemaan kaikista asioista ja tunteista ihan vaan lämpimikseen tai sitten aivan asian kanssa. Pappilan palvelut on tarkoitettu kaikille kansalaisuudesta, vakaumuksesta, sukupuolesta, tai sen suuntautumisesta riippumatta. Sillä olen olemassa SeAMKin pappina juuri sinua varten. Hyvinvointikäytävältä löydät myös terkkarit ja lääkärin. Työhuoneeni yhteydessä on kirppis, jonne saa tulla etsimään jos löytyisi se mitä tarvitset. Papin palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia, samoin kirppis on maksuton.

Voit kertoa ideoita siitä, mitä ja millaista toimintaa toivoisit minun järjestävän.

 • Toimintakalenteri

  Avaa ja katso, mitä toimintaa lähiaikoina on.

  Maanantaisin höpötystä Kismuksella (Kalevankatu 12) klo 17-19. Noin kerran kuussa vietämme hävikki-iltaa ( 27.1., 2.3., 30.3., 27.4.).  Eli kokkailemme hävikkiruoasta jotain herkullista. Höpötystäilloissa jutellaan niistä asioista, jotka kulloinkin on ajankohtaisia ja mielen päällä. Aika usein tehdään jotain iltapalaa yhdessä ja aina on tarjolla ainakin teetä.

  Sunnuntaibrunssi Kismuksella, myös kerran kuukaudessa

  Leppoisa lenkki (koiran tahtiin) usein tiistaisin ja/tai torstaisin klo 16-17. Lähtö Kampustalon pihasta. Saa tulla koiran kanssa tai ilman, Ailalla on yksi itsepäinen mäyräkoira mukana.

   

   

Säännöllinen toiminta viikoittain

Opiskelijoiden höpötystä -illat. Maanantaisin Kismuksella (Kalevankatu 12) klo 17-19.00 istahdetaan juttelemaan, pelaamaan lautapelejä tai biljardia. Joskus leivotaan tai laitetaan yhdessä iltapalaa. Tulehan mukaan!

Gospelkuoro Liekki Peräseinäjoella keskiviikkoisin 17.30-19 laulaa gospelia Suomesta ja maailmalta, bändin kera ja ilman. Lisätiedot Sanna Ågren 050 3392907

Gospelkuoro Verso Seinäjoella seurakuntakeskuksessa Ala-kuljunkadun alussa laulaa keskiviikkoisin 18.15 alkaen kitaran ja pianon kera. Lisätiedot Tea Polsolta tea.polso(a)evl.fi tai 040 6881578

Hengähdä hetkeksi– illat parillisten viikkojen keskiviikkona Peräseinäjoella, lisätietoja Maaria Anttooralta (044 7356281)

Sunnuntaibrunssi Kismuksella, myös kerran kuukaudessa, klo 11.30-14 (tai siihen asti kuin ruokaa riittää). Jos koet, että voisit tulla mukaan kokkaamaan ja järjestämään näitä, niin otappas yhteys minuun = Aila -pappiin. Brunssilla tarjottavat ruoat haetaan kaupoista ja ruoka valmistellaan aina edellisenä päivänä niin pitkälle, kun se vaan voidaan etukäteen valmistella.

Ajankohtaista tietoa tapahtumista löydät facebookista /Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset

 

Messut

Kirkon kautta maailmaan – messuja moneen makuun

Tuomasmessu  kerran kuukaudesa Törnävän kirkossa sunnuntaisin  klo 18. Messun jälkeen iltateet kirkossa.

Perjantaimessu Ylistaron kirkossa, klo 20  kerran kuukaudessa

Kismus-messu  (Kalevankatu 12)  house bändin kera.

Iltamessut Nurmon kirkossa

Perinteiset jumalanpalvelukset sunnutaisin klo 10 Lakeuden Ristissä, Nurmon kirkossa, Ylistaron kirkossa ja Peräseinäjoen kirkossa.

Muiden yhdistysten ja seurakuntien toimintaa

Toimintaa ja tapahtumia on myös eri herätysliikkeillä ja kirkkokunnilla, Helluntaiseurakunnalla ja Vapaakirkolla

Lisätietoja

Aila Orsila

Korkeakoulupastori

erikoisala: Työnohjaaja, Työyhteisövalmentaja

sähköposti

Aila.Orsila(a)seamk.fi