Korkeakoulupastorin palvelut | SeAMK

Korkeakoulupastorin palvelut

Vuosi 2018

Kevät! Ennen sanottiin, että maaliskuu maata näyttää. No, ei ole mikään niin kuin ennen! Tai voi jotkut asiat ollakin. Mutta kevään tuloa on saanut odotella. Valon määrä on lisääntynyt ja toisinaan huomaan viipyväni toimistolla pidempään, kun en huomaa ajan kulkua valon määrää seuraamalla. Pimeys tuleekin vasta illalla. Pohjoisen kasvattina minulle sopii hyvin tällainen luminen kevät yöpakkasineen. Luotan siihen, että kun sitten lumi alkaa sulaa, kevät ja lämpö tulee rytisten. Nyt ollaan jo saatu nauttia muutamasta tosi lämpimästä päivästä. Toivon kovasti, että tämä kehitys jatkuu.

 

Toivominen ja odotus vievät toisinaan voimia. Joskus taas ne ovat sellaisia suloisia asioita, unelmia, jotka tuottavat mielihyvää jo pelkästään siksi, että on jotain hyvää, mitä odottaa tai unelmoida. Joskus odottaminen pelottaa tai jopa ahdistaa.

Minä olen täällä Seamkissa sitä varten, että tänne toimistolleni voit tulla juttelemaan unelmista ja peloista, niin kuin kaikesta muustakin mielen päällä olevista asioistasi. Tervetuloa! Voit tulla piipahtamaan kesken koulupäivän, mutta jos haluat varmistaa, että olen toimistollani, enkä esimerkiksi Framilla tai Ilmajoella, niin laita viestiä etukäteen wa:lla, tekstarilla tai sähköpostilla. Soittaakin voit.

 

Pappilaelämää Seamkissa

SeAMKin pappilaan voi siis tulla juttelemaan kaikista asioista ja tunteista ihan vaan lämpimikseen tai sitten aivan asian kanssa. Pappilan palvelut on tarkoitettu kaikille kansalaisuudesta, vakaumuksesta, sukupuolesta, tai sen suuntautumisesta riippumatta. Sillä olen olemassa SeAMKin pappina juuri sinua varten. Pappila sijaitsee Hyvinvointikäytävällä, josta löydät myös terkkarit ja lääkärin. Työhuoneeni yhteydessä on kirppis, jonne saa tulla etsimään jos löytyisi se mitä tarvitset. Papin palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia, samoin kirppis on maksuton.

Voit kertoa ideoita siitä, mitä ja millaista toimintaa toivoisit minun järjestävän. Tällä hetkellä säännöllisestä toiminnasta voi kertoa, että meillä on opiskelijoiden höpötystä -illat maanantaisin Kismuksella (Kalevankatu 12) klo 17-20. Kerran kuukaudessa tiistaisin kokkailemme yhdessä ja näin vähennämme hävikkiruoan joutumista roskiin. Näitä iltapaloja valmistetaan seuraavan kerran 24.4. ja 20.5. Kismuksella nämäkin klo 17-20. Tämä toteutetaan yhdessä kaupungin nuorisotoimen, seurakunnan nuorten aikuisten työn, Sosku-hankkeen ja erityisnuorisotyön kanssa. Tuomasmessu Törnävän kirkossa kerran kuussa ja nuorten messuja järjestetään perjantaisin Cafe Kismuksella, Ylistarossa tai Nurmossa. Missä muussa toiminnassa haluaisit olla mukana?

Tykkäätkö lauleskella? Tule mukaan Gospelkuoro Versoon, Rallatella -lauluporukkaan ja Gospelkuoro Liekkiin. Lisätietoja voit kysellä vaikka sähköpostilla

Säännöllinen toiminta viikoittain

Opiskelijoiden höpötystä -illat. Maanantaisin Kismuksella (Kalevankatu 12) klo 17-20.00 istahdetaan juttelemaan, pelaamaan lautapelejä tai biljardia. Joskus leivotaan tai laitetaan yhdessä iltapalaa. Tulehan mukaan!

Gospelkuoro Liekki Peräseinäjoella keskiviikkoisin 17.30-19 laulaa gospelia Suomesta ja maailmalta, bändin kera ja ilman. Lisätiedot Sanna Ågren 050 3392907

Gospelkuoro Verso Seinäjoella seurakuntakeskuksessa Ala-kuljunkadun alussa laulaa keskiviikkoisin 18.15 alkaen kitaran ja pianon kera. Lisätiedot Anu Vuorenmaa (044 7610074)

Hengähdä hetkeksi– illat parillisten viikkojen keskiviikkona Peräseinäjoen “Kopilla” kirkon vieressä klo 18, lisätietoja Jaana Salo (044 7356281)

Gospel-lattarit maanantaisin klo 18 alkaen Seinäjoen uimahalli-urheilutalon jumppasalissa. Opiskelijoille alennetulla hinnalla.

Ajankohtaista tietoa tapahtumista löydät facebookista /Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset

Messut

Kirkon kautta maailmaan – messuja moneen makuun

Tuomasmessu  kerran kuukaudesa Törnävän kirkossa klo 18. Messun jälkeen iltateet kirkossa.

Perjantaimessu Ylistaron kirkossa, klo 20  kerran kuukaudessa

Kismus-messu  (Kalevankatu 12) niin ikään kerran kuukaudessa klo 19 house bändin kera.

Iltamessut Nurmon kirkossa kerran kuussa klo 18

Perinteiset jumalanpalvelukset sunnutaisin klo 10 Lakeuden Ristissä, Nurmon kirkossa, Ylistaron kirkossa ja Peräseinäjoen kirkossa.

Muiden yhdistysten ja seurakuntien toimintaa

Toimintaa ja tapahtumia on myös eri herätysliikkeillä ja kirkkokunnilla.

Lisätietoja

Aila Orsila

Korkeakoulupastori

erikoisala: Työnohjaaja, Työyhteisövalmentaja

Aila.Orsila(a)seamk.fi