RSD Racing Finlandin ja SeAMKin yhteistyö tarjoaa opiskelijoille polun autourheiluinsinööriksi | SeAMK

RSD Racing Finlandin ja SeAMKin yhteistyö tarjoaa opiskelijoille polun autourheiluinsinööriksi

kategoria: Hakijalle
Kolme mekaanikkoa ralliauton moottorin kimpussa.
Autourheiluinsinöörit voivat toimia muun muassa rallin parissa. Kuva Neste Oil Rallysta Jyväskylästä vuodelta 2014. Kuva: RSD Racing Finland

RSD Racing Finland ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) julkaisevat yhteistyössä uuden opintokokonaisuuden, joka avaa mahdollisuuden toimia autourheiluinsinöörinä.

RSD yhteistyökumppaneineen tarjoaa opintokokonaisuuteen valittaville opiskelijoille mahdollisuuden opiskella kilpa-autoinsinööriksi SeAMKin konetekniikan koulutusohjelman sisällä. Koulutus suunnataan konetekniikan koulutusohjelmassa auto- ja työkonetekniikan suuntautumisen valinneille.

SeAMKissa on konetekniikan koulutuksessa toteutettu jo pitkään tuotantopainotteista koulutusta, johon kuuluu oleellisena osana yritysyhteistyö. Yritysyhteistyöhön kuuluvat projektipajat (12 opintopistettä), ohjatut työharjoittelut (30 op), projektiopintojakso (15 op) ja opinnäytetyö (15op). Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan aktiivista työtä eli käytännössä kokonaisuus on lähes kolmannes neljän vuoden opinnoista.

Yhteistyö RSD:n kanssa mahdollistaa koulutuksen kilpa-autoinsinööriksi näiden opintojen sisällä tarjoten opiskelijoille yritysyhteistyökumppaneita Suomesta tai ulkomailta. Mukaan valitaan ensisijaisesti kolmannen vuoden autoinsinööriopiskelijoita. Koulutus alkaa syksyllä 2019, ja ensimmäiset autourheiluinsinöörit valmistuvat 2021.

Idean isänä voidaan pitää RSD Racingin Raimo Skogia. RSD Racing Finland on vapaaehtoisvoimin toimiva yhteisö, jonka tarkoituksena on edistää ja mahdollistaa moottoriurheilun harrastamista. RSD:llä on kontakteja autourheiluvaikuttajiin Suomessa ja myös ulkomailla. RSD muun muassa järjestää entisen huippukuljettajan Armin Schwartzin ajokoulutusta valitsemilleen lupaaville nuorille kuljettajille. Lisäksi RSD ja Porsche Sprint Challenge NEZ ovat solmineet yhteistyösopimuksen mekaanikkopalveluista kausille 2019–2021.

Suuri merkitys yhteistyön syntymiselle on ollut myös kauhajokelaisen Relaa Racingin Raimo Niemellä. SeAMKin autoalan opiskelijoita on osallistunut Porscheilla kilpailevan Relaa Racingin teamin toimintaan jo usean vuoden ajan.

Lisätietoja:

Ari Saunamäki
auto- ja työkonetekniikan lehtori
ari.saunamaki@seamk.fi
040 830 2441

Raimo Skog
Team Manager, RSD Racing Finland
raimo.skog@outlook.com
050 380 0070