SAMOn edustajistovaaleissa äänestettiin aktiivisesti | SeAMK

SAMOn edustajistovaaleissa äänestettiin aktiivisesti

kategoria: Hakijalle
Opiskelijat haalareissaan.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMOn edustajistovaalit käytiin keskiviikkona 6.11. Uurnavaalia edelsi viikon kestänyt sähköinen ennakkoäänestys. Vaaleissa valittiin SAMOlle uusi 20-jäseninen edustajisto vuodeksi 2020.

Vaaleissa oli 75 ehdokasta, mikä lienee AMK-opiskelijakuntien edustajistovaalien valtakunnallinen ennätys tänä syksynä. Myös samolaisten äänestysaktiivisuus oli valtakunnan kärkitasoa: 30,96%. Ääniä annettiin kaikkiaan 945, joista 874 ennakkoon. Äänioikeutettuja oli 3052. SAMOn keskusvaalilautakunta laski äänet ja vahvisti vaalituloksen pian äänestyksen päätyttyä.

SAMOn hallituksen sekä keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Santeri Kujanpää on tyytyväinen opiskelijakunnan jäsenten vaaliaktiivisuudesta.

“SAMOn vaalit selvästi kiinnostaa opiskelijoita! Näillä luvuilla demokratia toteutuu hienosti ja voidaan jatkaa opiskelijoiden edunvalvontahommia vahvalla mandaatilla. Iso kiitos kaikille vaaleihin osallistuneille! Seuraavaksi aletaan kasaamaan SAMOlle hallitusta tulevaksi vuodeksi.”

Kaikki viisi ehdokkaita asettanutta vaalilistaa saivat paikkoja uudessa edustajistossa. Vaaleihin käytiin ja niissä menestyttiin kuitenkin varsin erilaisilla taktiikoilla.

Eniten ääniä saanut Tekniikan lista keräsi 22 ehdokkaalla 254 ääntä ja sai viisi paikkaa edustajistoon. Yhdeksän ehdokkaan SosTer-lista sai 225 ääntä ja yhtä monta paikkaa. Tradenomiopiskelijoiden peräti 37 ehdokkaan NO LIMITS-listan saalis oli 215 ääntä ja niin ikään viisi paikkaa. Kulttuuri- sekä kirjasto- ja tietopalvelualojen opiskelijoiden KULTTI-vaalilista sai läpi kolme ehdokasta ja SeAMK Ruoka-vaalilista kaksi ehdokasta.

SAMOn toiminnanjohtaja Kimmo Niemi summaa vaalien kokemukset ja tulokset seuraavasti.

“Vaalit sujuivat kaikin puolin asiallisesti ja sähköinen vaalijärjestelmä toimi moitteettomasti. Valituiksi tuli opiskelijoita eri listoilta ja koulutusaloilta varsin tasapuolisesti, mikä on hieno asia. Vaalipäivän uurnavaalin tarpeellisuutta pitää jatkossa vakavasti harkita, kun enää alle 10% äänistä annettiin perinteisillä äänestyslipuilla”, tuumii Niemi.

Vaalien ääniharavia olivat agrologiopiskelija Viivi Tulijoki (SeAMK Ruoka) 57 äänellä, konetekniikan opiskelija Gavin Rijal (Tekniikan lista) 52 äänellä ja kulttuurituotannon opiskelija Valtteri Silvola (KULTTI) myös 52 äänellä.

Tuloksen selvittyä alkaa hallitushaku. Uusi edustajisto järjestäytyy joulukuun alussa ja valitsee itselleen puheenjohtajiston sekä opiskelijakunnan hallituksen vuodeksi 2020. Valittujen uusien luottamushenkilöiden toimikausi alkaa 1.1.2020.

Lisätietoja:
Santeri Kujanpää, hallituksen puheenjohtaja
040-742 5287
pj.samo@seamk.fi

Kimmo Niemi, toiminnanjohtaja
040-546 1777
tj.samo@seamk.fi