Bio- ja elintarviketekniikan laboratorio

SeAMKissa käytettävissäsi ovat laadukkaat bio- ja elintarviketekniikan-, kemian-, elintarvikkeiden-, ja biologisten raaka-aineiden prosessien laboratoriotilat. Tilat yhdistettynä monipuoliseen laitekantaan mahdollistavat sinun opiskella biotekniikkaa ja mikrobiologiaa hyvin käytännönläheisesti.

Biotekniikan ja mikrobiologian laboratorio

Biotekniikan ja mikrobiologian laboratoriossa opiskellaan mikrobiologiaa käytännössä. Laboratoriossa on valmiudet erilaisiin mikrobiologisiin määrityksiin, molekyylibiologisiin analyysimenetelmiin sekä mikrobien tuottamiseen fermentoimalla ja pakkaskuivauksella.

  • Biotekniikan ja mikrobiologian laboratorion laitekanta

    Homogenisaattori
    Multifermentori – 4 * 1 litraa
    – mikrobien kasvatusolosuhteiden tutkimiseen ja optimointiin pienen mittakaavan laboratoriokasvatuksia
    Bioreaktori
    – massaspektrometri kaasujen analysointiin.
    Geelielektroforeesin ajolaite
    UV-kaappi
    PCR
    Mikroskooppi kameralla
    Autoklaavi
    Syväjääpakastin (-80° C)
    Ravistelija
    Lämpö- ja viljelykaappeja

Kemian laboratorio

Kemian laboratoriossa perehdytään oikeisiin ja turvallisiin työskentelytapoihin. Laboratoriotyöskentely luo edellytykset mielekkääseen oppimiseen, jossa voi autenttisesti nähdä oman työnsä tulokset. Kemian laboratorio on varustettu peruskemian ja analyyttisen kemian laitteistolla.

Elintarvikelaboratorio

Uuden elintarvikkeen kehitys tai tuotantoprosessin suunnittelu alkaa yleensä kohteena olevan tuotteen fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksin tuntemisella. Elintarvikelaboratoriosta löytyy käytännön työkaluja tuotteiden valmistamiseen ja ominaisuuksien analysoimiseen.

  • Elintarvikelaboratorion laitekanta

    Brabenderin mittalaitteet: Viljan tutkimus ja leivontakokeet
    – amylografi
    – farinografi
    – ekstenografi
    Refraktrometri
    Aw-mittari
    Rakenneanalysaattori
    Värimittari
    Vaihtolämpökaappi
    Spiraalitaikinakone 0,5-24 kg taikinalle
    Laboratoriomyllyt
    Seulasarja; 2,0 mm, 1,0 mm, 500 µm, 125 µm ja 75 µm
    Separaattori – maidon separoimiseen
    Kaavinlämmönvaihdin
    Kiintoaine-neste-uutto
    Mehulinja – murskain, entsymointi, puristus, suodatus, pastörointi ja pullotus
    Rasiapakkauskone

Prosessilaboratorio

Biologisen raaka-aineen käsittelytekniikoiden osaaminen on välttämätön osa bio- ja elintarvikeinsinöörin osaamista. SeAMK:n prosessilaboratoriossa tehdään paljon erilaisia valmistusprosesseja, mutta saamme merkittävää apua myös yhteistyötahoiltamme. Yhteistyökumppanimme Foodwest Oy:ssa ja Koulutuskeskus SEDUn koetehtaat muodostavat keskeisen osan bio- ja elintarviketeknologian tutkimus- ja oppimisolosuhteita.

Lisätietoa Bio-ja elintarviketekniikan laboratorioista

Jarmo Alarinta

Lehtori

Jarmo.Alarinta(a)seamk.fi

+358 40 830 2450