Bio- ja elintarviketekniikan laboratorio
SeAMKissa käytettävissäsi ovat laadukkaat bio- ja elintarviketekniikan-, kemian-, elintarvikkeiden-, ja biologisten raaka-aineiden prosessien laboratoriotilat. Tilat yhdistettynä monipuoliseen laitekantaan mahdollistavat sinun opiskella biotekniikkaa ja mikrobiologiaa hyvin käytännönläheisesti.
Biotekniikan ja mikrobiologian laboratorio
Biotekniikan ja mikrobiologian laboratoriossa opiskellaan mikrobiologiaa käytännössä. Laboratoriossa on valmiudet erilaisiin mikrobiologisiin määrityksiin, molekyylibiologisiin analyysimenetelmiin sekä mikrobien tuottamiseen fermentoimalla ja pakkaskuivauksella.
-
Biotekniikan ja mikrobiologian laboratorion laitekanta
- Homogenisaattori
- Multifermentori – 4 * 1 litraa
- mikrobien kasvatusolosuhteiden tutkimiseen ja optimointiin pienen mittakaavan laboratoriokasvatuksia
- Bioreaktori
- massaspektrometri kaasujen analysointiin.
- Geelielektroforeesin ajolaite
- UV-kaappi
- PCR
- Mikroskooppi kameralla
- Autoklaavi
- Syväjääpakastin (-80° C)
- Ravistelija
- Lämpö- ja viljelykaappeja
Kemian laboratorio
Kemian laboratoriossa perehdytään oikeisiin ja turvallisiin työskentelytapoihin. Laboratoriotyöskentely luo edellytykset mielekkääseen oppimiseen, jossa voi autenttisesti nähdä oman työnsä tulokset. Kemian laboratorio on varustettu peruskemian ja analyyttisen kemian laitteistolla.
-
Kemian laboratorion laitekanta
- Sentrifugi
- HPLC
- Spektrofotometri
- Kjeltec poltto- ja tislauslaitteisto
Elintarvikelaboratorio
Uuden elintarvikkeen kehitys tai tuotantoprosessin suunnittelu alkaa yleensä kohteena olevan tuotteen fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksin tuntemisella. Elintarvikelaboratoriosta löytyy käytännön työkaluja tuotteiden valmistamiseen ja ominaisuuksien analysoimiseen.
-
Elintarvikelaboratorion laitekanta
- Brabenderin mittalaitteet: Viljan tutkimus ja leivontakokeet
- amylografi
- farinografi
- ekstenografi
- Refraktrometri
- Aw-mittari
- Rakenneanalysaattori
- Värimittari
- Vaihtolämpökaappi
- Spiraalitaikinakone 0,5-24 kg taikinalle
- Laboratoriomyllyt
- Seulasarja; 2,0 mm, 1,0 mm, 500 µm, 125 µm ja 75 µm
- Separaattori – maidon separoimiseen
- Kaavinlämmönvaihdin
- Kiintoaine-neste-uutto
- Mehulinja – murskain, entsymointi, puristus, suodatus, pastörointi ja pullotus
- Rasiapakkauskone
- Brabenderin mittalaitteet: Viljan tutkimus ja leivontakokeet
Prosessilaboratorio
Biologisen raaka-aineen käsittelytekniikoiden osaaminen on välttämätön osa bio- ja elintarvikeinsinöörin osaamista. SeAMK:n prosessilaboratoriossa tehdään paljon erilaisia valmistusprosesseja, mutta saamme merkittävää apua myös yhteistyötahoiltamme. Yhteistyökumppanimme Foodwest Oy:ssa ja Koulutuskeskus SEDUn koetehtaat muodostavat keskeisen osan bio- ja elintarviketeknologian tutkimus- ja oppimisolosuhteita.
-
Muut laitteet
- Dataloggeri
- Lämpöhauteita
Lisätietoa Bio-ja elintarviketekniikan laboratorioista

(Verkkosivulla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, jotka eivät ole digipalvelulain piirissä. Nämä videot voivat olla ei-saavutettavassa muodossa eli ilman tekstitystä ja mahdollista äänivastinetta.)