AltspaceVR ja avatarin luominen AltspaceVR-ohjelmassa | SeAMK.fi

AltspaceVR ja avatarin luominen AltspaceVR-ohjelmassa

Ohje avatarin luomiseen

Tietokoneen laitteistovaatimuksena on Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmä, jossa on päivitykset ajan tasalla (vähintään versio 1809). Tietokoneessa tulee olla vähintään i5-prosessori ja 4 Gt muistia (huom. nämä vaatimukset voivat täyttyä jopa 10 v. vanhassa tietokoneessa). Lisäksi AltspaceVR-ohjelma tarvitsee toimiakseen vapaata levytilaa 500 Mt.

Suosittelemme riittävän äänenlaadun varmistamiseksi erillisten kuulokkeiden käyttämistä. Varmistathan, että kuulokkeissa on myös mikrofoni käytettävissä juttutuokioita varten.

Päivitys 30.9.2020! AltspaceVR-ohjelmaan on tullut lähiaikana päivitys. Mikäli ohjelma herjaa aloittaessa Startup Failure, päivitä ohjelma ao. kohdasta 1. löytyvien linkkien kautta.

1 Lataa AltspaceVR-ohjelma joko Microsoftin kaupasta tai Steamista.

2 Kun asennus on onnistuneesti tehty, käynnistä ohjelma. Huomioi, että lataaminen kestää hetken.

3 Luo itsellesi käyttäjätunnus klikkaamalla Sign Up oikealta ja täytä lomake.

Avatarin luonti AltspaceVR:ssä.

4 Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa AltspaceVR:ään, suosittelemme tutustumaan ohjelman käyttöön valmiin opastuksen avulla. Pääset opastukseen/tutoriaaliin klikkaamalla Start Tutorial ja sen jälkeen Begin Tutorial. Halutessasi voit myös jatkaa omin avuin klikkaamalla Explore on my Own.

5 Klikkaamalla Customize Avatar pääset luomaan oman avatar-hahmosi. Vasemmasta reunasta voit muokata avatarin ulkonäköä.

Avatarin luonti AltspaceVR:ssä.

6 Pikaohje liikkumiseen hiirellä ja näppäimistön avulla.

Seuraavaksi opastuksessa harjoitellaan virtuaaliympäristössä liikkumista, seuraa ohjelmassa näkyviä ohjeita.

Avatarin luonti AltspaceVR:ssä.

7 Hienoa, olet valmis virtuaalimaailmaan!

8 Klikkaamalla Menu pääset tutustumaan esim. AltspaceVR-ympäristössä järjestettäviin tapahtumiin, kirjautumaan ulos sekä voit poistua klikkaamalla Exit Altspace.

Avatarin luonti AltspaceVR:ssä.