Alumnitoiminta ja mentorointi

Haluatko kuulla entisen opiskelupaikkasi kuulumisia ja verkostoitua entisten opiskelukavereidesi kanssa? Tai kiinnostaisiko sinua kuulla mahdollisuuksista päivittää osaamistasi? Liity mukaan alumniporukkaan!

Yhteydenpidon SeAMKin ja sinun välillä ei tarvitse loppua sinä päivänä, kun saat tutkintopaperit käteesi. Valmistuttuasi olet yhä SeAMKilainen. Opiskelujen sijaan sinulle on tarjolla rooli SeAMK Alumnina tai opiskelijan mentorina.

SeAMK Alumnit

SeAMK Alumnit ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulusta valmistuneita ja AMK-tutkinnon tai ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneita. Alumnitoimintaa kehitetään parhaillaan eteenpäin ja uusia jäseniä tuoreine näkökulmineen ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Liity osaksi SeAMK Alumnit yhteisöä ja tule mukaan vaikuttamaan alumnitoimintaan!

Täyttämällä lomakkeen annat samalla luvan tallentaa yhteystietosi SeAMKin alumnirekisteriin sekä käyttää niitä SeAMKin tiedotus- ja markkinointitarkoituksiin. Lähetämme alumnirekisteriin liittyneille uutiskirjeen 2-4 kertaa vuodessa. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille.

Katso rekisteriseloste (pdf)

Alumnitapahtuma 29.6.2017

SeAMKin alumnitapahtuma Seinäjoen Framilla 29.6.2017

AIKA: 29.6.2017 klo 15.30-20.00, ennakkoilmoittautuminen
PAIKKA: Frami F, Kampusranta 11, 60320 Seinäjoki
SAAPUMINEN: Katso paikoitusalueet tästä

SeAMK järjestää kaikille valmistuneille alumnitapahtuman 29.6.2017. Tapahtuman alussa kaikki halukkaat voivat osallistua opastetulle tutustumiskierrokselle Frami Kampukseen klo 15.30. Varsinainen tilaisuus alkaa klo 16.00 salaattibuffetilla ja kahvilla, jonka jälkeen ohjelmassa:

  • Vararehtori Elina Varamäen avauspuheenvuoro (n. klo 16.00)
  • Miko Heinilä, Kyrö Distillery Company, yrityksen tarina (n. klo 17.00)
  • Alumnin puheenvuoro: Maarit Karvonen, Duudsonit Activity Park, innostava yrittäjyys
  • Irina, musiikkia
  • Vapaamuotoista seurustelua (n. klo 18.45 alkaen)

 Katso tarkempi ohjelma >>

 

Tapahtumassa on myynnissä 3 päivän lippuja Provinssiin erityishinnalla, joten voit halutessasi jatkaa suoraan ​festivaalialueelle. Lähetämme tapahtumaan ilmoittautuneille sähköpostitse lisätietoa festivaalilippujen hinnasta ja ostosta ilmoittautumisajan jälkeen 15.6.2017.

Ilmoittaudu tapahtumaan heti, sillä osallistujamäärä on rajattu. Ilmoittaudu viimeistään 14.6.2017.

Muutokset mahdollisia.

Lisätietoja alumnitoiminnasta

Outi Kemppainen

Viestintä- ja markkinointipäällikkö

Outi.Kemppainen@seamk.fi

+358 40 830 2270

Mentorointi SeAMKissa

Mentorointi on Seinäjoen ammattikorkeakoulussa tapa siirtää kokemuksen tuomaa tietoa ja osaamista kokeneelta henkilöltä työuransa tai opintojensa alussa olevalle henkilölle. Mentoroinnin tavoitteena on avoimesti ja luottamuksellisesti välittää tietoa mentorilta mentoroitavana olevalle henkilölle.

Tavoitteena mentorointiohjelmassa on olla mukana opiskelijan matkalla työelämään. Mentorit antavat neuvoja ja ohjeita uralle, verkostoitumiseen sekä urakehitykseen. Erityisesti mentorit voivat välittää käytännön tietoa päivittäisestä työnteosta alalla ja arjessa vastaantulevista työtehtävistä.

SeAMKissa mentorointi tapahtuu pareittain. Mentori ja mentoroitava valitaan heidän tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Parit tapaavat omien aikataulujensa mukaisesti noin 4-8 kertaa vuodessa. Näiden lisäksi mentorointiohjelmaan kuuluu yhteistapaamisia ja pientapaamisia.

SeAMK mentorointiohjelmaan voi hakea ympäri vuoden, mutta parinvalinta tapahtuu syyskuussa. Suosittelemmekin siis hakemaan heti lukuvuoden alussa!

Edellytykset mentoroitavaksi ja mentoriksi

Mentorointiohjelma tarjoaa opiskelijoille mainion mahdollisuuden kysyä mielen päällään olevia kysymyksiä suoraan alansa asiantuntijalta. Opiskelijat ovat kyselleet mentorointiohjelmassa mm. työnhakuun, cv:n kirjoitukseen sekä oman alaa koskeviin mahdollisuuksiin liittyviä kysymyksiä.

Opiskelijat otetaan mukaan ohjelmaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Tärkeänä kriteerinä on, että opiskelijalla on kasassa 120 opintopistettä. Ohjelma kestää yhden lukuvuoden ajan opiskelijan ja mentorin välillä. Mentorointiohjelma kuuluu vvo-opintoihin ja siitä on mahdollista saada max. 2 opintopistettä. Opiskelijan tulee pitää opintopäiväkirjaa mentorointiohjelman aikana.

Mentorin edellytetään vähintään kolmen vuoden työkokemusta ennen mentoroinnin alkua. Ajallisesti toivomme mentorilla olevan mahdollisuuksia osallistua aktiivisesti tapaamisiin opiskelijan kanssa. Vuorovaikutuksessa opiskelijan kanssa mentorit voivat sparrata heitä työelämää varten. Vastavuoroisesti mentori saa keskustella alastaan uudesta näkökulmasta ja analysoida omaa osaamistaan.

Otamme mielellämme mentoriksi eri alojen osaajia. Mentorien yksilölliset vahvuudet ja osaamiset mahdollistavat, että voimme muodostaa mahdollisimman sopivat mentorointiparit. Muodostaminen tapahtuu erityisesti opiskelijoiden tarpeiden mukaisesti.

Eija Rintamäki, Tekniikka
puh. 040 830 2404

Helena Hannu, Liiketoiminta ja kulttuuri
puh. 040 830 4238

Jussi-Matti Kallio, SeAMK Ruoka
puh. 040 680 7150

Sinikka Volanto, Sosiaali- ja terveysala
puh. 040 830 2179

Jennika Hakola, Kv-toiminta
puh. 040 830 0445

Lisätietoja mentorointiin liittyen