Opiskelija-, opettaja -ja asiantuntijaliikkuvuus | SeAMK

Liikkuvuus

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa kannustamme jokaista lähtemään vähintään muutamaksi kuukaudeksi aistimaan kansainvälistä opiskelua ja elämää yleensäkin. Liikkuvuus mahdollistaa myös oppimisen eri kulttuureista ja opiskelumenetelmistä. Liikkuvuus antaakin eväät käytännön osaamisen lisäksi myös ammatilliseen kehittymiseen.

Opiskelijaliikkuvuus

Opiskelijaliikkuvuus on SeAMKissa suuressa suosiossa. Merkittävä osa SeAMKin opiskelijoista opiskelee ulkomailla jossain vaiheessa opintojaan. Vaihtoehdot ulkomailla opiskeluun vaihtelevat, viikonmittaisesta intensiivikurssista aina vuoden mittaiseen vaihtoon asti esimerkiksi kaksoistutkinnon myötä. Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa kansainvälisiä opintoja kaikkiaan lähes 200 eri yhteistyökorkeakoulussa. Vaihtoehtoja opiskelijaliikkuvuuden toteuttamiseen on näin runsain mitoin.

Opettaja- ja asiantuntijaliikkuvuus

Opiskelijat eivät ole ainoita, jotka SeAMKista lähtevät hakemaan kansainvälistä kokemusta eri puolilta maailmaa. Opettajat ja muut asiantuntijat ovat suunnanneet yhä enemmissä määrin erityisesti lyhyille ulkomaanjaksoille. Kohteena jaksoilla on yleensä eurooppalaiset korkeakoulut. Näillä jaksoilla opettajat ja asiantuntijat ovat tutustuneet yhteistyökorkeakoulujemme toimintaan. Samalla he ovat omaksuneet paikallisia opetusmenetelmiä, sisältöjä ja opetuskulttuuriin liittyviä asioita.

Opettaja- ja asiantuntijaliikkuvuus on merkittävää myös pitkissä ulkomaanjaksoissa. Moni opettaja ja asiantuntija suuntaa SeAMKista esimerkiksi Yhdysvaltoihin, Ugandaan ja Japaniin.

Liikkuvuus ulkomailta SeAMKiin

Lisätietoja liikkuvuudesta

Marjo Arola

Kansainvälisyyspäällikkö, Kansainvälisen opetuksen palvelut

erikoisala: Henkilöstövaihdot ja sopimukset

sähköposti

Marjo.Arola(a)seamk.fi

puhelin

+358408304216