Ystäväperhetoiminta | SeAMK

Ystäväperhetoiminta

Ystäväperhetoiminnalla mahdollistetaan opiskelijoille mahdollisuus tutustua suomalaiseen elämään opiskeluympäristön ulkopuolella. Arkielämää, harrastuksia ja keskusteluja, näitä kaikkia ulkomaiset opiskelijat haluavat kokea.

Ystäväperhetoimintaan voivat osallistua perheiden ohella, sinkut, eläkeläispariskunnat, yksinhuoltajat ja lapsettomat parit sekä yhteisöt. Tavoitteena on luoda yksilöllinen kunkin tarpeen ja mahdollisuuksien mukainen toiminta.

Etsimme uusia ystäväperheitä mukaan toimintaan. Tervetuloa tutustuttamaan ulkomaiset opiskelijamme suomalaiseen elämään!

Lähtökohta ystäväperhetoiminnalle

Ystäväperhetoiminta on käynnistynyt Seinäjoella vuonna 2008. Mukaan toimintaan on hakeutunut Seinäjoen alueella asuvia perheitä ja yhteisöjä. Nämä tahot ovat valmiita opastamaan satoja kansainvälisiä opiskelijoitamme kymmenistä eri maista. Ystäväperhetoiminnan edellytyksenä ei ole majoittaa opiskelijaa, vaan opiskelija asuu omillaan. Tapaamiset ovatkin vapaa-ajalla esimerkiksi arkielämän, harrastusten, tapahtumien tai ihan vain juttelun merkeissä. Parhaita kokemuksia opiskelijalle ovat usein sellaiset, jotka me suomalaiset koemme arkisiksi ja tavallisiksi.

Ystäväperhetoiminta antoisaa molemmille osapuolille

Ulkomaiset opiskelijamme toivovat oppivansa tuntemaan normaalia suomalaista elämää eli arkea. Tutustuminen arkeen toimii samalla vastapainona opiskeluille ja tuo mielenkiintoista sisältöä päivään. Parhaiten arkeen opiskelijat tutustuvat viettämällä aikaa suomalaisten ihmisten kanssa. Ystäväperhe on opiskelijalle olemassa juuri tätä varten.

Ystäväperheille ja erilaisille yhteisöille opiskelijoiden kanssa arjen viettäminen on hieno mahdollisuus kansainvälistyä. Toivomme ainakin yhden ystäväperheen jäsenen hallitsevan englannin vähintään välttävästi. Englanniksi opiskelijan kanssa juteltaessa kielitaito kuitenkin karttuu helposti ja huomamatta, joten ystäväperhetoiminta onkin mitä mainioin keino kehittää kielitaitoa vaivattomasti. Opiskelijat kertovat mielellään myös omasta maastaan ja kulttuuristaan. Ystäväperheillä onkin hieno tilaisuus oppia vastavuoroisesti opiskelijan omasta elämästä ja arjesta kotimaassaan.

Voit palauttaa lomakkeen esimerkiksi sähköpostilla ilmoittautumisesi yhteydessä.

Tarkemmat tiedot ystäväperhetoiminnan tapaamisista ja toiminnasta saat opiskelijapastorilta tai kv-palveluista. Ilmoittautuminen on mahdollista myös suoraan heille.

Tervetuloa mukaan ystäperhetoimintaan!

Lisätietoja

Maria Loukola

Koordinaattori, kansainvälisen liikkuvuuden palvelut

erikoisala: Euroopan ulkopuoliset lähtevät ja saapuvat opiskelijat

sähköposti

Maria.Loukola(a)seamk.fi

puhelin

+358408302240