SeAMK sai valtion vastinrahaa 1 239 469,89 euroa – summa käytännössä kaksinkertaisti saadut lahjoitukset

kategoria: SeAMK Info
SeAMKin varainkeräyskampanjan tunnus.
SeAMKin varainkeräyskampanjan tunnus.

Valtioneuvosto on päättänyt ammattikorkeakoulujen varainhankinnan vastinrahoituksista. Seinäjoen ammattikorkeakoulu saa vastinrahoitusta 1 239 469,89 euroa. Summa oli seitsemänneksi suurin 23 ammattikorkeakoulun joukosta.

SeAMKin varainkeräys tuotti vuoden 2018 loppuun mennessä kaikkiaan 1 215 231 euroa. Valtio pääomittaa ammattikorkeakouluja suhteessa tähän kerättyyn yksityiseen pääomaan, joten vastinrahoitus kaksinkertaistaa yhteensä 66 yrityksen, yhteisön sekä yksityishenkilön SeAMKille kartuttaman lahjoitussumman.

”Vastinrahan määrä on merkittävä. Tämä vastasi sitä, mitä etukäteen itse laskimme, kun keräyssummat julkistettiin. On erittäin hienoa, että oman alueen lahjoitukset toivat tällaisen vipuvaikutuksen valtiolta. Tätä moni lahjoittaja Etelä-Pohjanmaalta myös etukäteen piti tärkeänä perusteluna lahjoituksille, että oman lahjoituksen avulla on mahdollisuus saada alueelle myös lisää valtion rahoitusta”, SeAMKin rehtori Tapio Varmola toteaa.

Varainkeräyksessä saadut rahat käytetään Seinäjoen ammattikorkeakoulussa uuden osaamisen rekrytoimiseen maakunnan kannalta keskeisiin painoaloihin. Lahjoitusvarojen turvin SeAMKissa ovat jo aloittaneet työnsä teollisuuden digitalisaation yliopettaja, ruokaturvallisuuden erityisasiantuntija sekä kansainvälisten TKI-hankkeiden asiantuntija. Varoja käytetään myös liiketoiminnan digitalisaatio-osaamisen kehittämiseen.

Lisätietoja:

rehtori Tapio Varmola
040 830 4100
tapio.varmola@seamk.fi

vararehtori Elina Varamäki
040 830 5189
elina.varamaki@seamk.fi

Opetusministeriön tiedote vastinrahasta: https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/valtio-paaomittaa-ammattikorkeakouluja-24-miljoonan-euron-vastinrahalla