SeAMKin vetovoima kasvoi syksyn yhteishaussa | SeAMK

SeAMKin vetovoima kasvoi syksyn yhteishaussa

kategoria: Hakijalle
Yhteishaku kuvituskuva

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 18. syyskuuta. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa oli haettavana seitsemän monimuotototeutuksena ja kaksi päivätoteutuksena järjestettävää koulutusta, joihin haki yhteensä 2162 hakijaa.

Heistä SeAMKin oli valinnut ensimmäiseksi hakutoiveekseen 1110 hakijaa. Aloituspaikkoja koulutuksiin on 215, ja yhtä aloituspaikkaa kohden SeAMKiin oli 5,16 ensisijaista hakijaa. Syksyn 2018 yhteishaussa tämä suhdeluku oli 4,64.

Monimuotototeutuksena järjestettävien koulutusten suosio jatkoi kasvamistaan. Eniten hakijoita oli monimuotototeutuksena tarjottavaan sosionomikoulutukseen, johon haki 522 hakijaa ja joista ensisijaisten hakijoiden osuus oli 280. Myös päivätoteutuksena toteutettava sosionomikoulutus oli suosittu.

Tarkasteltuna ensisijaisten hakijoiden määrää suhteessa aloituspaikkoihin suosituimpia koulutuksia olivat sosionomikoulutuksen lisäksi Jyväskylässä järjestettävä rakennusmestarikoulutus (6,25), terveydenhoitajakoulutus (5,70) sekä bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutus (5,33). Kaikissa koulutuksissa ensisijaisia hakijoita oli yli kolminkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden.

Hakijat osallistuvat yhteiseen digitaaliseen valintakokeeseen

SeAMKin syksyn yhteishaussa olevat hakukohteet käyttävät AMK-valintakoetta, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. AMK-valintakoe järjestetään 29.10. – 1.11.2019 välisenä aikana, ja hakija osallistuu kokeeseen yhtenä päivänä.

Valintakoe tehdään omalla kannettavalla tietokoneella valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tietokoneen tarvitsee täyttää valintakokeen vaatimukset. Kattavat ohjeet valintakokeisiin löytyvät sivulta www.ammattikorkeakouluun.fi.

Opiskelijavalinnat

Opiskelijavalinnat julkistetaan viimeistään 29.11.2019. Kaikki hakijat näkevät oman tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 9.12.2019 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2020.

Lisätietoja:

Hanna-Mari Rintala
opintoasiainpäällikkö, SeAMK
+358408302144
hanna-mari.rintala@seamk.fi